Тая система ще отчита пробега при ГТП,но най често се манипулират километрите при първоначалната покупка като нов внос и как ще ги хванат там?Тя вече влязла в Бг и манипулирана като отидеш след година на първия преглед ще започнат да ги засичат,но кел файда и оттук натам вече манипулиране "може"да лъсне,евентуално.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
^ Как да изберем МПС втора употреба ^
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Първоначално публикуван от Joca Преглед на мнениеКакво ви е мнението за тази система към министерство ли към кво е не знам дето по VIN ви излизат километри ,дати на гтпта, км изминато от гтп до гтп. Щото с иванвазовски патос разни чичковци се бият в гърдите как нямало да има измами вече. Силно съм скептичен, защото пак може да се манипулира от ГТП до ГТП, отделно и новия внос как ще го проверяват? Аз на моята Алфа 156 от 98а
си въведох, и си ми излезе 1 към 1 с думите на продавача. От 2012та нататък всичко си ми излезе. На познати с коли от 2010а нататък пък им излиза от от 2020/2021ва нататъка... Ето и на вас да си пробвате. https://public-eis.rta.government.bg...heck/vin-check
ПП Не е бъгава, сега се сетих, че нови коли минават ГТП на 3-тата година. Ама пък излезе преди ГТП 2018 някакъв километраж, дето не се знае от къде е взет. Но като цяло работи.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Първоначално публикуван от Даниел Цветков Преглед на мнениеТая система ще отчита пробега при ГТП,но най често се манипулират километрите при първоначалната покупка като нов внос и как ще ги хванат там?Тя вече влязла в Бг и манипулирана като отидеш след година на първия преглед ще започнат да ги засичат,но кел файда и оттук натам вече манипулиране "може"да лъсне,евентуално.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
- 2 likes
Коментар
-
Почти безсмислено.Пак ще се манипулират километрите, от тези, които карат много.Но ще го правят преди да отидат на преглед.Ще бъде въпрос на тънки сметки, дали си заслужава...Може би, по този начин ще създадат повече работа за "магьосниците", дето бърникат километражитеАко не вземат много скъпо, ще ги търсят вече всяка година
Коментар
-
Спор няма , че това си е най-древната професия след другата най-древна.Не съм много навътре с тези формалности кога в България е станало задължително да се вписва пробега на кола и да се качва в някаква система? Според мен би свършило някаква работа като за първа стъпка при покупка на кола , най-малкото ако има разминаване между системата и думите на продавача , не бих купил такава кола, щото кой знае за колко други неща ме е излъгал и ще ме излъже.Говоря за коли по няколко хиляди лева. Вече при по -скъпи возила и ако искаме максимално достоверна информация , си я търсим където трябва срещу съответната сума , така го виждам аз....
Последно редактирано от Joca; 17-07-25, 18:52.
- 1 like
Коментар
-
Проверката се прави само по километража. Ако работата потръгне хитреците ще въртят всяка година за по 50-100лв. За 10г прави 1000лв, а цената на колата при продажба се вдига с поне с 5000.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
- 1 like
Коментар
-
Не знам какво сте се вманиачили с тоя "реален" (нарочно в кавички ) пробег. Никой не го гледа на запад. Състоянието на една мола се вижда с просто око. НЯМА нов внос на реален пробег! Това го забравете. Писал съм го и пак ще го напиша. Приятел си купи Берлинго чисто ново от магазина в Италия. Беше на от порядъка ха 30 км. Еми, за една година му врътна 70К. Вервайте вие на прегледи и приказки.Your conscience is all you can take to your grave.
- 2 likes
Коментар
-
Точно така...Отчитат някаква дейност, по тоя начин.Ако имаше реално желание за добре свършена работа, трябваше да натиснат производителите.Могат да измислят как да не може да се манипулира пробега, просто не ги интересува...Самият факт, че правят километраж, който Сульо и Пульо може лесно да манипулира, говори за безхаберие, или "майтап" с клиента
Коментар
-
Хич не е безхаберие. Баш си разбират хората. Така им изнася.
Ти още малко и ще питаш защо ти дават големия зелен картон с 2 холограми и една лепенка с гражданската? Или стикера с чип за прегледа и еко категорията, и системата която следи тоя чип? ....а колата има номер и всички камери го разпознават. .... и база данни с всичко за тази кола.
-
-
Фронтерата ми е докарана от много уважаван колега от форума, от Швейцария преди 9 години на 107 000 км, за тези 9 години вчера ми показва 146 700 км, навъртял съм само 39 700км, така че не трябва да се учудвате ако видите 23 годишна джипка на 146 700 км както е при мен, просто я караме само предимно през отпуските и празниците, имало е в годината да не навъртя повече от 3000 км годишно, та затова вярвам че не е рядкост с личния ни пример, да видите джипка на 23 години и почти да не е карана, въпрос на късмет да е карана малко и да е имала правилна поддръжка.
- 3 likes
Коментар
-
Всички пишете за вашите коли или на познати. Излезте от това. Говорим за по-глобален процес. Да, има коли на по 25 години и под 200 х.км. Е, и? Колко са? Колко струват такива? Винаги има изключения, и ние имаме служебен бус на 180 х.км. на 25 години, което не му пречи да се разпада от ръжда. Тази система не е панацея, но помага много при покупка. Някой карал много и връщал преди преглед, да ама вече не е 50 лв., искат по 200. Колко човека ще се занимават с това? Хора, които карат много нямат и много свободно време. И едва ли ще му е голям зор да вземе 2-3000 лв. като продава след 4-5 години. Ще иам и такива, факт, но колко? Колега преди 2-3 години си търси кола, около 30 х.лв. бюджет. Гледа една, аха да се навие да я вземе и ч провери в представителството - над 500 х.км. преди 3 години последна информация, смятайте си колко е в момента. На друга го бяха върнали скромно 100 хиляди. Но тази информация дава насоки. Кола над 5-6 години вече започва да и се губи историята.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 4 потребители онлайн. 1 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар