Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара или Фероза е

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Витара или Фероза е

po-dobro re6enie pisah we4e w germaniq sam i mi popadat vitara feroza na enakwi ceni movete li da me posawetwate koe e po lesna podravka po-izdryvliwo

На български: по-добро реШение писах веЧе в германия сам и ми попадат витара фероза на енакви цени можете ли да ме посъветвате кое е по-лесна подравка по-издръжливо
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 06-04-08, 14:39. Причина: латиница

До: Витара или Фероза е

Според мен частите за Витара се намират по-лесно и е по разпросранена.

Коментар

аз бих взел по запазеният автомобил.

Коментар

А аз препоръчвам по малко изгнилия

Коментар

Какви точно са двете джипки, година, пробег, състояние, екстри? За Витара се намират по-лесно части, Ферозата имай предвид, че вози ужасно
          2015 KTM EXC 450 six days Argentina
          Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

витара возията е ро- мека, а и доколкото знам и харчи ро- малко. Аз лично съм бил два пъти на тази дилема и ферозата ме кефи визоално повече, но карам витара и не съжалявам, защото се подържа много лесно.
            Grand Cherokee limited 5.2 1995

Коментар

защо витарата да харчи по-малко не съм съгласен и двете джипки са един клас почти еднакви двигатели и равни по тегло така че мисля горенето се определя от настъпването педала на газта а и подръжката няма причина да е по лесна така че моето мнение за по-запазения автомобил
              RAV 4
              F650GS

Коментар

За витара има повече и по-евтини части, особено за тунинг.
                Вози по-меко.

Това за разхода го забравете. Харчат еднакво.

Ферозата е на ресори отзад и на торсиони + двойни А рамена отпред. Личното ми мнение е че окачването на ферозата е по-здраво от това на витарата, особено отпред. Бил съм свидетел на няколко пъти на "оставени" по трасето витартови пружини - просто изскачат. Не че не може да се направи така че да не го правят, но е факт.

Обаче, един шарнир за фероза струва 100лв, а те са 4. Ама пък аз съм си с оригиналните, а джипката е на 100000км.

Ако след време решиш да вдигаш, предницата се вдига със завъртане на 2 болта, а задницата с нови ресори, или по-дълги уши.

Ако решиш да вдигаш витара, се сменят пружини. Всичките.

Витарата пък има малко по-малък свес отзад.

Абе, в крайна сметка, въпрос на вкус.

Гледай за гнилоч по шасито. Ламарини се оправят, ама шасито ако е гнило, е тегава работа.

В крайна сметка досега не съм виждал нито сериозно строшена витара, нито сериозно строшена фероза.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бих добавил, че относно проходимоста нещата много зависят и това какъв туниг е предвидено да се прави. Във фабричен вариант Ферозата е значително по-добре, но пък Витарата може да понесе доста по-голям тунинг и в крайна сметка да стане по-проходимата машина.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                    ...но пък Витарата може да понесе доста по-голям тунинг и в крайна сметка да стане по-проходимата машина.
                    Къде по-голям? Отпред, отзад? При добро желание ферозата се прави на пружини отзад, и стават еднакви. Друг е въпроса дали има смисъл.

Отпред така или иначе са си куци коне е двете.

... ама може и да не съм прав.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Къде по-голям? Отпред, отзад? При добро желание ферозата се прави на пружини отзад, и стават еднакви. Друг е въпроса дали има смисъл.

Отпред така или иначе са си куци коне е двете.

... ама може и да не съм прав.
                      Витарите с по-сериозно преправяне ги дигат доста и от пред, след което почват да влизат доста големи гуми. Нещо трудно постижимо при торсионите на Ферозата, която пък иначе може да побере по-големи във фабричен вариант. Е, наистина, ако ще се кара и по асвалт тези упражнения може и да са малко излишни при 1.6 двигателите...
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Щото има готови китове за вдигане отпред на витара. По-лесно е, нищо повече.

Фероза се вдига отпред със 10-ина сантиметра. И хода се увеличава, ако е нужно.

Трудността идва от това, че трябва да си правиш "кита" сам, а не много хора са в състояние да го направят.

Иначе, да - витарата е по-лесна за тунинг, защото има готови части. Всичко е измислено, и няма нужда да се балтавиш ти.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Щото има готови китове за вдигане отпред на витара. По-лесно е, нищо повече.

Фероза се вдига отпред със 10-ина сантиметра. И хода се увеличава, ако е нужно.

Трудността идва от това, че трябва да си правиш "кита" сам, а не много хора са в състояние да го направят.

Иначе, да - витарата е по-лесна за тунинг, защото има готови части. Всичко е измислено, и няма нужда да се балтавиш ти.
                          Абе, натягането на торсиони си е нож с две остриета...

Коментар

Натягането едно на ръка - да речем 5 сантиметра. И още 5 - от други неща. Всичката предница може да се свали малко надолу. 5cm, е съвсем постижимо. Обаче интервенцията е сериозна и трудоемка, разбирай - бавна. При цялото това е добре и дифа да се смъкне малко, да речем с 3см. Така разпределяш допълнителното огъване на кардани и полуоски по равно между тях. Това цялото чудо го има готово за витара, и само сменяш. За фероза - йок.

Друг вариант е 5см лифт+ още 2-3 бодилифт. По-големи гуми. Резване на долните тампони, за да се увеличи хода надолу (защото фабрично е прекалено малък), при което даже не се налага сменяне на амортисьори - предните имат резерв надолу, по незнайна за мен причина.

А за отзад са добре извесните на всички варианти. Въпрос на вкус.

Торсиони се чупят от дъртост, както и пружини, както и ресори. Или от скапани амортисьори, но вече трябва да са си тръгнали така или иначе.

А последиците от лифта, както е известно, са по-малка устойчивост в завои и в наклони, освен ако не се сложат широчки гуми.

Абе, темата както винаги няма край....

Коментар

И аз да попитам нещо по темата:

Кое от двете предлага повечко вътрешно пространство??? както на седалките така и багажника - ако въобще тая ниша от зад може да се нарече бгажник

и има ли Фероза с 4(5) врати т.е. дълга база
                              • Toyota Hilux DLX, 05.2007 • MB E 320 CDI, 05.2007 • Mazda 3 BL 08.2011 • Punto 1,2 SPI 10.1998 •

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X