Обява

Свий
Няма добавени обяви.

съвет за проходим товарен бус или пикап

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• съвет за проходим товарен бус или пикап

Здравейте,
    имам нужда от съвет за проходим бус или пикап под 7000лв.
    трябва да носи над 400кг товар с размери 1.5м,1.5м ,2 м

На този етап в това определение знам само за Уаз 452 (Буханка).
    Другите варианти като Vw ili Mitsubishi 4x4 бусове ми се струват далеч не толкова проходими.Покритите пикапи не предлагат толкова пространство.

Товарът е техника и препоръчително да се друса по малко.
    Наплашиха ме ,че Буханката е на пружини и много друса , което ме кара да попитам дали има нещо с подобна проходимост и товароносимост в такъв бюджет.

До: съвет за проходим товарен бус или пикап

Колега, преди да пишете тук не е лошо да сте малко по-наясно с материалната част..........Или поне да се консултирате с хора коите малко по в час с материала. Буханката друса точно затова че е НЕ Е НА ПРУЖИНИ, а на ресьори.....Иначе на въпроса Ви, най-добре особено ако размери на оборудване са фиксирани: взимате една рулетка, и тръгвате по места където предлагат МПС-та и започвате да обикаляте и да мерите, после се возите и избирате нещо с най-мека возия.....Проходимоста ще решите с подходящи гуми. Успех.
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

С Фолксваген Т4 съм карал в до 30 см сняг и без проблеми.С подходящи гуми, разбира се.

Коментар

Благодаря за отговорите,
        консултирам се с хора и точно за това се регистрирах и пиша тук .
        Има още много да чета и слушам , пуснах темата за да прочета повече мнения и то от хора с опит (надявам се).

VW е вариант заради сравнително евтините части за поддръжка и заради качеството на немска машина. Това което ме притеснява в него е да не му дойдат чукарите в повече.

С метър в ръка ще обикалям само да ми се изясни кои са най-подходящите модели за това което търся.Разбира се ще ги покарам за да преценя , а гумите ще са от първите неща за които ще се погрижа.

Коментар

Може би Mitsubishi L300 или Toyota Hiace 4x4...

Коментар

Как е проходимоста им спрямо Буханката ?

Надеждноста на дълъг път сигурно е по висока при Мицубишито и Тойотата за сметка на по скъпи части и поддръжка .

А дали ще друсат по малко товара ?

Коментар

трябва да носи над 400кг товар с размери 1.5м,1.5м ,2 м
              Че няма ли джипове които да могат да го поберат това на свалени задни седалки ?
              Колко са най-широките (отвътре) ?

Коментар

Има една тема за най-добър работан пикап. Издирете я. Там също е разисквано доста за пренасянето на голям товар по стръмни чукари. А и пикап с двойно предаване, единична кабина и покрито товарно пространство, като Тойота ХайЛукс например, би свършил работа. Но вози само 2 души освен товара.
                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Ето ти и една друга идея-Газела/Собол.Има вариянт 4х4,фултайм с понижаващи предавки(система сходна до тази на Нивата) и доста солиден клиренс.Има и турбодизели.Не знам как са с цените за втората употреба...
                  Иначе има доста бусчета 4х4.Рено Трафик 4х4,Транспортер Синхро (с блокаж на задния диф е),Мерцедес 2,3,4-стотин и нещо си... 4х4...
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

+ Toyota Previa 4Х4 - място има доста.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                      Ето ти и една друга идея-Газела/Собол.Има вариянт 4х4,фултайм с понижаващи предавки(система сходна до тази на Нивата) и доста солиден клиренс.Има и турбодизели.Не знам как са с цените за втората употреба...
                      Иначе има доста бусчета 4х4.Рено Трафик 4х4,Транспортер Синхро (с блокаж на задния диф е),Мерцедес 2,3,4-стотин и нещо си... 4х4...
                      Аааа, Газела/Собол не ти трябва!! Такъв секс ще имаш с него, не можеш даже да си представиш!!
                      Аз имам Мерцедес 410 4х4 с блокаж на задния диференциал - доста е проходим, ама си е големичък!!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Колега, за какво точно ти трябва автомобила

Ако е предимно за гората и максимално товарно пространство, с уникална проходимост, на базата на джип, Уаза е идеалният
                        А за друсанто, няма такова нещо, особено като е натоварена
                        От години насам возим снимачна, достатъчно скъпа техника по чукарите,а и много пъти са монтирали камерите на нея , така че ......
                        sigpic УАЗ-452

Коментар

Напълно съм съгласен с мнението на колегата JC. Вземи си УАЗ .
                          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от filtu Преглед на мнение
                            Как е проходимоста им спрямо Буханката ?

Надеждноста на дълъг път сигурно е по висока при Мицубишито и Тойотата за сметка на по скъпи части и поддръжка .

А дали ще друсат по малко товара ?
                            L300 е на базата на Mitsubishi Pajero, така че в комбинация с подходящо задкормилно устройство си е доста проходим...
                            Hiace от своя страна е със здрава рама и блокаж на задния диф, но не съм сигурен дали има бавни, май в някои модификации има, но не във всички???...

Коментар

Знаеш ли колега,не знам за кокво ще ползваш автомобила,но за друсането най-много зависи от този,който го управлява!И със супер окачване да си като не внимаваш и минеш през някой по-голям камък пак същата.....
                              Карал съм WV Т4 доста време и мога да те уверя,че е много проходим.Има начин да се повдигне купето,понежи е на пружини отзад/слагат се подложки под пружините 4см./ а за отпред той си има торсион,който като се натегне предницата се вдига с около 10 см.Естествено вариант 4х4 е много по-добре,но и със стандартното задвижване не съм имал проблем.
                              Умувай и дано в тотото наречено "купуване" да уцелиш шестица!
                              Чавдар Владимиров
                              0887/912075
                              Ленд Ровър Диско 1
                              Самуад в проект

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X