Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Патрул" или "Паджеро".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Патрул" или "Паджеро".

Здравейте
    Имам нужда от съвет за да направя правилен избор.Аз съм риболовец и взех каравана, която е дълга 7,10 м /с теглича/.Колебая се какъв джип да си взема!"Патрул" или "Паджеро".Двигателят ще е дизелов, скоростите предполагам трябва да са ръчни, а базата "дълга".
    Дайте съвет относно мотор, разход, окачване, блокажи и т.н. , ако може и някоя снимка.
    Молбата ми е, по-бързичко, че времето се затопля.
    Благодаря предварително на всички отзовали се.

До: Какъв джип да си взема

колега, както писах и в рибарския форум, мисля, че няма да имаш проблем да си теглиш караваната и с Мерцедеса Е-класа, който имаш... Ако държиш да си купиш джип, това е съвсем друг въпрос...
    Ако държиш на комфорта и автомобила ще се кара всеки ден /а не само за теглене на караваната/, по-добре да се ориентираш към нещо по-"паркетно"...
    Ако идеята е "първи стъпки в офроуда", по-добре Патрол ГР...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Че на Паджерото кво му има.Май с теб взехме или да поумняваме или да остаряваме.Има ли форум за S класи или 7-ци?

Коментар

Първоначално публикуван от ivan ivanov Преглед на мнение
        Че на Паджерото кво му има.Май с теб взехме или да поумняваме или да остаряваме.Има ли форум за S класи или 7-ци?
        Нищо му няма на Паджерото. Но човекът спомена , че е риболовец , а това предполага понякога доста екстремни ситуации , и макар че едва ли ще му се случат с каравана , все пак твърдия мост си е по за предпочитане. Аз съм за Патрола.

Коментар

До: "Патрул" или "Паджеро".

патрол.тежък мощен корав.идеален за теглене.по възможност 3.3 или 4.2

Коментар

Колега като си взел каравана и особено толкова дълга просто забрави за пътища с големи ями или коловози.Защото тръгнеш ли по такива пътчета ще стигнеш сигурно само с шасито на караваната.Така че ако ти трябва джип само за теглене на караваната може спокойно да си вземеш нещо по малко от Патрол или Паджеро.Например Витара или нещо от сорта.Ако не друго гаранция ще харчи много по малко.А аз лично съм гледал как немците си дърпат караваните и с Трабанти.
            0896-85-69-86
            0876-38-17-17

Коментар

Чисто субективно, аз не бих взех Патрол-а. За дълга база, двигателя най-вероятно ще е 2.8тд, пък и като се има предвид, че ще се ползва за теглене... Динамиката ще е "less than great" и трябва да има поне едно око (на шофьора или пасажера) на температурата. Да не се засягат Патрул-джийте.

За 2.8 турбо дизела на Паджеро не съм чул нищо лошо. Паджерото ще даде и принципно по-добра возия на пътя.

Коментар

Пък и със супер селект ако е пей сърце.По рафинирана колица си е според мен.

Коментар

От двете определено бих предрочел Паджеро и то задължително фул тайм - кутията да е super select. Мисля, че това предимство е несравнимо, а и комфорта и визията нямат нищо общо.
                  Разгледай обаче и моделите на Ленд Роувър. При вашата крайна цел има защо.
                  "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

с тая 7 метрова каравана.
                    само тежка кола трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                      Чисто субективно, аз не бих взех Патрол-а. За дълга база, двигателя най-вероятно ще е 2.8тд, пък и като се има предвид, че ще се ползва за теглене... Динамиката ще е "less than great" и трябва да има поне едно око (на шофьора или пасажера) на температурата. Да не се засягат Патрул-джийте.

За 2.8 турбо дизела на Паджеро не съм чул нищо лошо. Паджерото ще даде и принципно по-добра возия на пътя.
                      Няма нищо за засягане. Дългият Патрул си е голям камион, а 2.8 ТД определено е малък за него. Въпреки, че си харесвам много Патрула, не си и помислям за дълга база с този двигател.
                      Виж, ако може да се намери с големия дизел ...

И наистина Паджерото ще даде по-голям комфорт при движение по пътища.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

дълга база и дълга каравана - какво ще возиш в този влак бре?

паджеро къса база със супер селект, така ще можеш да откачиш караваната и да отскочиш донякъде или ако заклещиш ремаркето в някоя кал - да маневрираш около него.

мисля си, че тая 5+7 метра композиция е все едно дали е отпред с паджеро или патрол или мерцедес е клас (откъм проходимост и маневреност)
                        мое мнение
                        успех с решението
                        Зима иде

Коментар

offtopic:

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                          дълга база и дълга каравана - какво ще возиш в този влак бре?...
                          Не искам да спамя, но когато тръгнеш с караване или дори и просто с палатка на море за 20-40 дена място за багаж си трябва. Аз бих избрал дълга база и защото отгоре спокойно мога да кача сърф и/или един/двеа байка...

Относно "влак"... Тези дни се прибрах от Щатите, за което ще разкажа надявам се скоро, като остане време, но там масово карат пикапи, джипове и ванове спрямо които дългия Патрул, ТЛК 100 и всичко от "гранд" мащаба тука при нас изглежда малък градски автомобил. А караваните са им малко по-къси от "студентския" 280... За двигатели няма да говоря...

Коментар

Патрул 3.3 дизел. "Локомотив".
                            Комфорта не е кой-знае какъв но всичко останало ще ти е налице.

Коментар

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
                              Патрул 3.3 дизел. "Локомотив".
                              Комфорта не е кой-знае какъв но всичко останало ще ти е налице.
                              За тоз Патрул песни се пеят но човека най-вероятно ще иска нещо по-ново, малко по-комфортно и с базови екстри поне, напр. климатик. Повечето от тези доста трудно налично при 3.3, пък и от годините ще има доста вероятни сериозни проблеми с корозията. Казват, че и за двигателя трудно се намират (оригинални) части.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X