Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чероки или Паджеро

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Чероки или Паджеро

    До скоро притежавах Паджеро 2,3л. , турбо-дизел, къса база, а сега от съвсем скоро се сдобих с Чероки 2,5л., 4-ри цилиндров, бензин.
    Понеже съм запален ловец, ме интересува, като проходимост има ли разлика м/у двете марки и сбърках ли с последния избор? От Паджерото
    останах с добри впечатления, но все още не съм тествал Черокито.

  • #2
    До: Чероки или Паджеро

    мога да ти кажа кои ще са първите разлики, които ще откриеш:

    Черокито има прекрасен клирънс както си е сток (аз на мойто му бях сменил и лентите и пружините и просвета беше прекрасен), но понеже е на купе, а не на шаси се разскърцва много ииии съм имал случай да го спра осукано и да не мога да затворя вратата на багажника.
    2,5 бензин за съжаление не може да се похвали нито с коне, нито с въртящ момент и от тази гледна точка вероятно ще се впечатлиш от липса на мощност и висок разход.

    Въпреки, че много хора ще кажат, че едното от двете е боклук (според тяхния вкус) аз бих казал, че всяко си има и голямите плюсове и голямите минуси, така че по- важното е кое на теб ти приляга повече.

    Ако му сложиш хубави гуми и го поддържаш добре - черокито ще ти служи не по- лошо от което и да е от същия клас.
    Зима иде

    Коментар


    • #3
      До: Чероки или Паджеро

      Само една корекция - скърца и се усуква ако е старо и уморено (позагнило) купето. Иначе е много кораво и създава усещането че се возиш в монокок (то си е това де). Хубавото е че е на мостове, лошото е слабичкия двигател. Но пък на газ разхода е съвсем приемлив в паричен еквивалент. така и така си го взел вече, сега ще откриеш че можеш да го лифтоваш с много по-малко усилия и с по-добър ефект. Иначе като качество на сглобка Паджерото е по-добро, но пък частите са по-скъпи.
      Предимства и недостатъци както казва колегата. Няма ли да ти е малко тясно вътре за лов - купето е колкото комби.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

      Коментар


      • #4
        До: Чероки или Паджеро

        За смяната се изкуших главно от факта, че ми се предложи Черокито доста изгодно, от чужбина разбира се, част от семеиството ми е там, пък и разликата в годините на двата джипа беше голяма.Паджерото беше на 21г.,правих му основен ремонт на шасито/доста беше зле като го получих/и като го погледнах скоро пак беше тръгнало.В последствие се установи някакво пукане в задния дифренциял,намерих такъв втора ръка ,но така и не остана време да го смена.Специалисти се изказваха, че били дисковете на самоблокировката.Иначе не се чупеше. И сега си е със стария дифренциал у новия собственик/приятел ловец/.Но не искам да си крива душата, останах доволен от него за времето в което го ползвах.Много пъти е слагал в малкия си джоб Уазките.Особено на сняг.Но както и да е.
        Имах и възмогността да видя на снимка предварително Черокито, пък и близък го беше карал. На 10г. е, на 119000км, изключително запазен и стегнат.Също така ми направи впечатление големия клирънс.Бих желал, ако може да споделите нещо и за дифренциалите.

        Коментар


        • #5
          До: Чероки или Паджеро

          Ако си добре с руския влез в раздела за JEEP и виж в систематизирана информация има всичко което те интересува. Накратко ще кажа че с мощния 4.0 двигател дифовете са чупливи, но този 2.5 не може да ги натовари и си се държат съвсем прилично. Страдат най-вече от лоши и неправилни масла.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

          Коментар


          • #6
            До: Чероки или Паджеро

            Благодаря "quadra", аз съм от поколението учило руски език, мисля че ще се справя!Ако нещо ме поинтересува, мога ли да попитам пак?

            Коментар


            • #7
              До: Чероки или Паджеро

              Брей това си е кораво нещо.За да се разскърца и да не си затваря вратите трябва да е било закопано заедно с ония пантери на южната граница доста време.Имал съм едно такова което беше на години и не е имало никакви проблеми по каросерията.

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X