Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля,помогнете на новобранеца...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля,помогнете на новобранеца...

Здравейте на всички!От няколко дни усилено чета из форума,защото твърдо съм решил да си купя джипка.Искам да се информирам за това , какво се гледа на един джип,когато го купуваш. И така,зачетох се из темите,но се сблъсках с непонятни за мен думи като "хъб", "диф" и май имаше още няколко.Разбрах,че хъбовете са ръчни и автоматични,ама изобщо си нямам представа за какво иде реч.Освен това,явно трябва да гледам и много други неща.Тъй де.Освен това се чудя джипа с какво предаване е.За "Опел Фронтера" говоря.Задното е зацепено постоянно,а предното се включва допълнително?И всяка гума ли предава за себе си?Какво е блокаж на диференциала и бързи и бавни скорости?Май зададох 100 въпроса и най-вероятно са ви смешни,но опитах и с търсачката,ама не ми се получи.Ще се радвам,ако някой ме възприеме насериозно и подаде малко информация,а почерпката после е задължителна

До: Моля,помогнете на новобранеца...

Нека да се изкажат колегите с OPEL
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Добре дошъл колега.
      Кое какво е и да ти обясняваме всички,ще разбереш,ама няма да схванеш,или нещо такова...
      Все едно на мен да ми обясняват как работи компютъра без да съм барал никога....
      така че,като отиваш да купуваш,вземай някой,който разбира,да види дали всичко работи,пък после ще ги разучаваш тия странни "хъбове",и дифове(диференциали) и малкото лостче на скоростите....

Пак казвам,сам не отивай да купуваш

Коментар

Най-важното според мен е да си изясниш за себе си за какво ще ползваш джипката и отам да се насочиш към модел и марка, после за двигател, и накрая пак стигаме до Тойота

Коментар

Бе аз си бях изяснил за какво ще я ползвам,ама се запознах с Добри.....
          Така че,като не е карал жип до ся,трудно ще си изясни,особено ако е от Бургас,и смята да я ползва "само" за града и пикници....

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
            Бе аз си бях изяснил за какво ще я ползвам,ама се запознах с Добри.....
            Така че,като не е карал жип до ся,трудно ще си изясни,особено ако е от Бургас,и смята да я ползва "само" за града и пикници....
            Тъй тъй, и аз тва щях да кажа .. уж като я взимай мойта само за риба и пикници мислех да я ползвам пък то после кво стана ...

Моя съвет е, попрочети тук из форума 2-3 месеца и тогава купувай джип .
            Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

първо избери джип,който на тебе да ти хареса,а после викни някой който да разбира от джипове

Коментар

Първоначално публикуван от shiltan Преглед на мнение
                първо избери джип,който на тебе да ти хареса,а после викни някой който да разбира от джипове
                +1.

Това е пътят. Можеш да ми повярваш, защото и аз не съм спец (като прочета за "редукторни мостове", ужасно искам да знам що е то, но засега си седя с едното ужасно искане ).

В термините такива като мен (може би и като теб) навлизат малко по малко. Остави ги засега термините. Настина си изясни защо, за какво и закъде ти трябва джип, а като стигнеш до момента да събираш и вадиш парите, не тръгвай без човек, който разбира.

Поздрави!
                Искам България чиста!

Коментар

Аз взех самурая за лов и риболов без да питам никой значи ако имаш мерак ще научиш много неща като се зблъскаш с тях но после като се запалиш става по сложно

Коментар

До какви $ си събрал?имай впредвид че само маслата си около 300 лв,за фронтерата,така че ако взимаш си остави минимум 1000 лв,защото това не са нови коли и не се знае какво ще излезе по нататък.Успех

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      Най-важното според мен е да си изясниш за себе си за какво ще ползваш джипката и отам да се насочиш към модел и марка, после за двигател, и накрая пак стигаме до Тойота
                      Ей не ти омръзна да ги облъчваш.
                      Аз съм имал Тойота (уникат), и повече не искам да имам. НИКОГА.
                      Различните хора имат различни нужди. От там и различни изисквания към автомобила. Сигурно и за това автомобилите са различни. Иначе щеше да е само един.

По въпроса в темата, мисля че след още един месец усилено четене на форума нещата ще се изяснят,,, в извесна степен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X