Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема : Jimny или нещо друго ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дилема : Jimny или нещо друго ...

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    ...За сравнение, средният разход от 9/100 при Джимни спада на около 6.5/100 при Игнис 4х4...
    Прощавай, ама среден между какво и какво?

На шосе, при скорост около 90 км/ч "Джимни" - то (1,3, бензин, около 80 к.с.) пие по около 7 л на 100 км - вече многократно засичано. В град доближава, но едва ли достига 9 литра. Рязко се вдига разходът на магистрала, след 105 - 110 км/ч. Но не съм го засичал що-годе точно.

При по-сериозен оф-роуд смуче змейски. Но едва ли някой за някоя машина може да каже какъв е разходът в калта и гората. Вероятно самото мерене "литри на 100 км" там просто е безсмислено.

Поздрави!
    Искам България чиста!

Коментар

прощавам
      цифрите съм взел от сайта на Миркат т.е. това е официалният разход при смесен пробег...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
        Прощавай, ама среден между какво и какво?

На шосе, при скорост около 90 км/ч "Джимни" - то (1,3, бензин, около 80 к.с.) пие по около 7 л на 100 км - вече многократно засичано. В град доближава, но едва ли достига 9 литра. Рязко се вдига разходът на магистрала, след 105 - 110 км/ч. Но не съм го засичал що-годе точно.

При по-сериозен оф-роуд смуче змейски. Но едва ли някой за някоя машина може да каже какъв е разходът в калта и гората. Вероятно самото мерене "литри на 100 км" там просто е безсмислено.

Поздрави!
        Понеже имам Суифт 4х4, не вярвам разхода на Игнис-а да е под 7, даже към 8.5 отива с тази анти-аеро-динамична форма - ако ще е кубче, да е истинско ;-)))
        Решено - един Териос 1.5 и един Джимни ....
        Сега обаче започва да ме чеше крастата - има ли Калмини за Джимнито ??? Или нещо подобно за лифт .... дано жена ми не чете тук, че ще и стане ясно къде ще се мотам по цяла вечер лятото (в канала под жипката) .... абе зараза ...

ПП Самурая го потроших нещо онзи ден - ручи отпреде като на лагер (като лагерница де, ако си спомняте онези дъски с 4 лагера по асфалта навремето) - ще се вижда с макя си в сервиза ... лека нощ ...

Коментар

Първоначално публикуван от icarus Преглед на мнение
          Решено - един Териос 1.5 и един Джимни ....
          Печеля, ще черпиш
          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от icarus Преглед на мнение
            ... Сега обаче започва да ме чеше крастата - има ли Калмини за Джимнито ??? Или нещо подобно за лифт...
            Доколкото съм забелязвал единственият във форума с лифтнато "Джимни" е Zenit, който живее в Испания. В две-три теми е споменавал, че операцията е сложна.

Иначе ги вдигат и усъвършенстват доста - вижда се от снимки на Zenit и от линкове, които е давал тук.

Поздрави!
            Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
              Щото иначе ходи обяснявай на неквалифициран водач как се работи с парттайм, защо не трябва да го кара по асфалт включени и какво са това хъбове и как трябва да ги пази
              Тъкмо се канех да помоля някой да разясни цялата тази терминология на достъпен за един лаик език.
              Би било добре даже да е в отделна тема със статут на "важна".

От една седмица прелиствам форума, събирам мнения и гледни точки в търсене на моя джип и се сблъсквам с непонятни за мен изрази от рода на "фултайм", "парттайм", "клиърънс", "хъбове", 4Х2 и т.н.

Много ще ви бъда благодарен, ако направите кратък тълковен речник на тези термини, което от своя страна неимоверно много ще облекчи начинаещия офф-роудаджия при избора на джип.
              Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
                Тъкмо се канех да помоля някой да разясни цялата тази терминология на достъпен за един лаик език.
                Би било добре даже да е в отделна тема със статут на "важна".

От една седмица прелиствам форума, събирам мнения и гледни точки в търсене на моя джип и се сблъсквам с непонятни за мен изрази от рода на "фултайм", "парттайм", "клиърънс", "хъбове", 4Х2 и т.н.

Много ще ви бъда благодарен, ако направите кратък тълковен речник на тези термини, което от своя страна неимоверно много ще облекчи начинаещия офф-роудаджия при избора на джип.
                Рано или късно количество ще се трансформира в качество Почети още известно време, и ако не успееш да си ги изясниш тези термини, пусни нарочена тема, ще ти преведем
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X