Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнение м/у Субару Легаси, Ауди А6, Пасат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сравнение м/у Субару Легаси, Ауди А6, Пасат

Здравейте,
    От известно време си блъскам главата относно лека кола със задвижване 4х4 и възможност за леки "забежки" по черен или кален път и съм се спрял на тези 3 варианта:
    Subaru Legacy/Outback
    VW Passat
    Audi A6
    Става въпрос за коли в диапазона 1999-2001 година и цена от около 12-15000 лв.
    Как стои въпроса със системите им за задвижване? И трите варианта ли са с постоянно 4х4 задвижване или задните колела се включват само когато прибоксуват предните? Отворен съм и към други
    предложения.
    Мерси предварително.

До: Сравнение м/у Субару Легаси, Ауди А6, Пасат

Ако ще сравняваш Легаси Аутбек то трябва да го сравняваш не с А-6 а с Алроад . Пасата си е съвсем асфалтова колица.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

[quote=Dobs;284236]Здравейте,
      От известно време си блъскам главата относно лека кола със задвижване 4х4 и възможност за леки "забежки" по черен или кален път и съм се спрял на тези 3 варианта:

Subaru Legacy/Outback

Има и Субару Легаси , има и Legacy Outback.

Трябва да уточниш точно моделите така е наразибираемо.

Т.е. за всички ни е разбираемо,но моделите на производителите са малко по други.
      only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Eто малко информация. Няма VW. Но все пак за начало не е лошо
        http://www.zr.ru/articles/41978/
        only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Пасат 99 и нагоре е с "4motion".С халдекс.Задното се включва,тоест-отпада от твоята класация.По-старите са Синхро-стават...
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
            Пасат 99 и нагоре е с "4motion".С халдекс.Задното се включва,тоест-отпада от твоята класация.По-старите са Синхро-стават...
            Най вероятно се бъркаш с "4 motion" на Голфа. 4 motion при Пасата е с Торсен, демек си е като Куатрото като на повечето Аудитата.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Най вероятно се бъркаш с "4 motion" на Голфа. 4 motion при Пасата е с Торсен, демек си е като Куатрото като на повечето Аудитата.
              Мда...май...То Пасат от 4 нататък си е Ауди...
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Dobs,
                a може би за твойте цели, които си "описал", няма ли да е най-подходящ един Forester.А по отношение на 4х4 при тези автомобили, Субару е с най-уникално предавателно съотношение 25/25/25/52 или 50/50, като за това кога, как и защо да се включва мисли цяла Япония.Да не излезе, че съм пристрастен но Субару е един много сериозен високо проходим "лек автомобил" с не "куха" слава.
                Приема предизвикатлства само по интериор, возия, разход на гориво, но не и по проходимост.
                LZ1HRD

Коментар

Здравеи !!! Имам А6 (не куатро) но идеята ми е че е прекалено нисичка за забешки извън пътя а това по височкото Alroad е по скъпичко от сумичката която си определил

Коментар

Колегата писал преди мен е прав че А6 е доста ниско за оф преживявания.Но това не е основния проблем тук.Алуминиевите носачи са най - големия проблем.За това аз избрах и по - стария модел (до94).Относно системите Аудито с 1 поколение куатро демек с торсен и блокаж на заден мост е доста добро и здраво.Като не всички модели имат блокаж което при определени условия прави автомобила неподвижен.Пример левите 2 колела на лед десните 2 на асфалт не помръдва аудито.Вече куатро 2 поколение има електроника и там едно колело да има сцепление колата тръгва.Отностно Пасата 2 ката беше с Виско пак не е постояно след това дойде халдекса също не е постояно.Вече в пасат 5 може и куатро да е незнам.

Коментар

Да не пишем едно и също , ето дискусии за Пасата
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=23186
                      Пасатите В5 от 96г до2000г и В5.5 от 2000 до март 05г са с надлъжно разп. двигатели,а сега новият В6 му го сложиха отново нАпреко и е с ХАЛДЕКС, който работи изключително бързо и прецизно
                      За Аудито А6 пак Торсен, за Субарото, освен нещата които съм чел преки наблюдения-като да съм карал- не съм, и затова си трая
                      Аз бих избрал Пасат с Торсен
                      sigpic УАЗ-452

Коментар

според мен - Субаруто си заслужава. Карал съм Форестери и импреза - това е колата !!!

Избягвай модела Форестер с "големите" стопове (т.е. стоповете продължават и на задния капак) - нещо не са в ред с настройките и май са за Американски пазар.... абе бегай от тези...

А иначе Субару е несравнимо удоволствие - и имай предвид че частите са малко "по-специфични" но се намират.

Ако те интересува нещо допълнително - питай...

Коментар

Колега Dobs, взимай какво те кефи и радва най-много,истината е че от трите марки която и да вземеш ,няма да збъркаш
                          А иначе всеки си хвали кой какво има, какво е карал преди две години на снега, е няма нищо лошо де
                          sigpic УАЗ-452

Коментар

Пичове, благодаря ви много за мненията и съветите. Да разбирам ли, че задвижването 4х4 на Субаруто е най-добро от посочените?
                            Принципно от всичките най-много ми харесва Outback-a, но са редки и трудно се намират читави. Другите са много по-допстъпни и е по-лесно да се намери читава кола. Но явно си заслужава да се чака и търси по-упорито за Outback.
                            А скоро разбрах, че някои модели Legacy имат някакво пневматично (или въздушно, не знам кое е по-точния термин) окачване. Какво ви е мнението за това? Дали е практично или по-скоро ще си вкарам автогол заради проблеми с частите и здравината?

Коментар

Знам, че темата позаглъхна, но днес се натъкнах на ето тези две готини неща за Торсен-а

http://www.youtube.com/watch?v=crnAn...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Oo9GV4mSnRQ

Изглежда ..... гот а?

А, и една шегичка: http://www.loleg.com/blog/2007/09/20/4293/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X