Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery 2,5 tdi или Nisan Patrol 2,8d

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Discovery 2,5 tdi или Nisan Patrol 2,8d

Здавейте! Изпадна ми възможност и аз да си закупя автомобил с висока проходимост но излезе друг въпрос.Спрял съм се на два модела Land Rover Discovery 2.5tdi и Nisan Patrol 2.8d и търся съвет от вас по отношение на поддръжката, проходимост и возия. Благодаря Ви предварително.

вземи си тойота ленд круизър или 100

Коментар

Re: Land Rover 2,5td или Nisan Patrul 2,8d

Първоначално публикуван от stojan
      Здавейте! Изпадна ми възможност и аз да си закупя автомобил с висока проходимост но излезе друг въпрос.Спрял съм се на два модела Land Rover Diskovery 2.5td и Nisan Patrul 2.8d и търся съвет от вас по отношение на поддръжката, проходимост и возия. Благодаря Ви предварително.
      За Discovery 2.5 tdi мога да ти дам много информация, и то не само аз и а много колеги тук (каращи, а не слушащи за Discovery). Бъди малко по-конкретен.. Например, кой точно модел (година), какви са целите/ очакванията, т.н.

Поздрави,
      Яро

Коментар

Ето малко лични впечатления от LR Range 2.4TD и Nissan Patrol 3.3TD.
        Като поддръжка на автомобила са почти идентични, освен, че на Реинджа двигателя и турбото здаде багажа на около 150хил. С Патрола тоя проблем не съм го имал, а вече е на 250хил. и пали при -25.
        Разхода на Рейнджа беше в порядъка около 12-13 до 18л/100км в зависимост от карането. На Патрола ако го държа до 110 разхода е 9л на 100км, а ако надуя турбото и го юркам със 150 разхода става около 14-15л на 100км. Относно дуракоустойчивост и комфорт за мен са на едно ниво.
        За съжаление нямам преки впечатления от Диско-то.
        Ако питаш мен избери това, което ти харесва повече. Все пак ти ще се качваш всяка заран в тая кола.
        И ако вземеш Нисан-а да не забравиш да се включиш в още неучредения клуб Нисан щото гледам LR клуба вече работи на пълна пара, даже учредително събрание успя да си организира.

Коментар

Аз имам по - конкретно предложение за LR Discoveri, а то е
          пробег 92 000 км., произведен 1997 г. мотор 300 TDi, с TUV до 07/2006 и пров. отраб. газове до 07/2006 г., всички екстри - модел ES
          цена около 9 000 евро в Германия с док. ДДС
          Много и се навивам но ме притесняват някои неща:
          Алуминиевата каросерия - нашите тенекеджии дали ще се справят?
          Сервизната поддръжка - от Мото Пфоя освен тесли друго не съм виждал.
          И най вече искам да чуя компетентно мнение от човек който е карал такава машина на пътя и извън него и я е поддържал в изрядно техн. състояние - аз не правя компромиси с поддръжката.
          Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Яро.Става въпрос за моделите от 90-93г.Ще го използвам предимно в радски условия и не много тежък OFF-ROWD.

Коментар

Първоначално публикуван от stojan
              Яро.Става въпрос за моделите от 90-93г.Ще го използвам предимно в радски условия и не много тежък OFF-ROWD.
              Моето мнение е че каквото и да вземеш ще е добре!Защото както гледам много нисани и много ленд ровъри!Здрави машини.
              https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Тая дилема я имах и аз навремето и само случайността реши да взема Диско , но сега знам , че това беше добър избор . Като оставим настрана пристрастия от рода на " моето е най-добро" мога само да ти кажа какви предимства виждам аз в Дискавъри-то :
                1.Много комфортен на пътя
                2.Повече от "достатъчно проходим" извън него (на прехода от Ком до Емине нямаше серийни Нисани , за разлика от напълно серийно
                3.Поддръжката досега не е била проблем за мен (водна помпа 180лв , каре 110 лв , амортисьори-120-180 лв и т.н.Преди това карах НИВА 5 години и нейната поддръжка като цяло ми беше по-трудна)
                4.Има ОГРОМНО багажно пространство , може би сравнимо с това на дългия ПАТРОЛ , но при него няма височината на РОВЪРА , пък и според мен дългият Патрол е твърде дълъг .
                5.Разходът на гориво е твърдо под 10л , говоря за 2.5 тди (200TDI)
                6.Не знам дали дизайнът му е предимство , но на мен ми харесва все повече.
                А пък Патрола не е лош , но БИЛ склонен към прегряване и усукване на главата ( по разни конструктивни съображения ).
                Мисля , че следващият ми джип ще е просто друго Диско , пък ти си купи каквото решиш , важното е да му се кефиш...

Коментар

От: Land Rover Discovery 2,5 tdi или Nisan Patrol 2,8d

нов съм във форума,но вече съм напълно сигурен какво ще взема!имах колебания между дискавъри2,гранд чероки и нисан но вече съм наясно със желанието си за което ви благодаря на всички!намерих отговори на всички въпроси които ме глождеха и се надявам в скоро време да се похваля с новата придобивка

Коментар

Здравеите од 1 седмица имам диско 1 и немога дамусе нарадвам 1996 г. 2.5 тди (200 тди) в момента обаче водната помпа е за смяна, вече даже е свалена.Живея блиэо до Варна ако може даме имформирате от къде мога даси купя по вазможност качествена. Наи-искрено благодаря предварително за одговора.Благодарение на този фором направих правилния избор за джип.СТРАНО МНОГО полезна информация безплатно.

Модератор:
                    Ако, продължавате да пишете по този начин, това ще Ви е последното мнение в този форум!
                    Последно редактирано от CarTest™; 09-06-10, 17:18.
                    ------->Land Rover Discovery 1 300tdi <-------

Коментар

Най-лесното е от Англия. В най-общия случай е и най-евтино Ако се интересуваш прочети тука има много инфо за пазаруването от Острова. Ако имаш нужда от нещо, може да ми званнеш тея дни 0897 033 612 Симо
                      Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от Stoiko Dimitrov Преглед на мнение
                        Здравеите од 1 седмица имам диско 1 и немога дамусе нарадвам 1996 г. 2.5 тди (200 тди) в момента обаче водната помпа е за смяна, вече даже е свалена.Живея блиэо до Варна ако може даме имформирате от къде мога даси купя по вазможност качествена. Наи-искрено благодаря предварително за одговора.Благодарение на този фором направих правилния избор за джип.СТРАНО МНОГО полезна информация безплатно.
                        Честито!И щом е '96 не е 200, а 300 тди.
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X