Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на нов джип SPORTAGE и FRONTERA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на нов джип SPORTAGE и FRONTERA

Мисля да подменя ситроенчето с джипка. Спрял съм се на 10 годишни SPORTAGE и FRONTERA дизелови варианти,заради икономичността чух,че им се поставят и метанови уредби и тогава разхода спада двойно.Моля ви за съвет и препоръки! Благодаря на по-опитните от мен предварително.

До: Покупка на нов джип

първо един съвет - заглавието на темата не е коректно... Трябваше да напишете "Фронтера или Киа Спортидж" или нещо от сорта...

ако се цели икономия на гориво, защо ви е "джип" разходът /не само гориво, но и гуми, консумативи/ гарантирано е по-висок...
    напишете по-подробно за какво ще се използва МПС-то и колегите ще ви посъветват коя марка и модел са най-подходящи...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

До: Покупка на нов джип SPORTAGE и FRONTERA

Ако избереш Кията тя трябва да е бензинова. Може да сложиш газов инжектор и разхода става 12/100. Изпитано е. С дизела не се занимавай няма да има икономия при положение че колата тежи 1,6 тона и е 80 коня. Само проблеми ще си навлечеш.
      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

то и фронтерата на бензин+АГУ ще даде по-малък разход от дизела... а от нова година го дигат с още поне 8ст... /заради по-големия акциз/...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
          Ако избереш Кията тя трябва да е бензинова. Може да сложиш газов инжектор и разхода става 12/100. Изпитано е. С дизела не се занимавай няма да има икономия при положение че колата тежи 1,6 тона и е 80 коня. Само проблеми ще си навлечеш.
          Има и турбодизел.!100 к.с.Но и аз,като колегата Yordan Kolev мисля,че бензиновата е по-добрия избор.
          А за какво ще се ползва?
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Здравейте на всички.Въпроса ми е ,защо не е довършена темата.От три дни съм собственик на КИА,а преди това колебанията ми бяха същите-Фронтера или Спортидж.Избора съм го направил вече ,но ми е интересна темата.Благодаря предварително.

Коментар

От това, което съм чел по форума и в разни статии съм останал с впечатлението , че КИА-та не е най-добрия избор.
              Mazda N1

Коментар

Преди два дена реших да тествам характеристиката на "новото"си возило.Падналия сняг ми предостави нужния терен-вода,кал и лъзгавица.
                Останах приятно изненадан.Киата се държи на ниво и на трите трасета ,макар и без да имам кой знае какви гуми.Преди това бях малко скептично настроен поради това ,че се води от паркетните джипове.
                След като видях(за сега)какво може Киата се качих и на Фронтерата на моя приятел.Да си кажа стори ми се ,че дори моята малко превъзхожда опела,а на асфалта й къса шортите от всякъде.Единственото което ме притесни е че на няколко пъти ми прищракаха предните колела.От прочетеното тук разбрах,че това е от хъбовете.Незнам обаче как да разбера-инерционни ли са или с вакум??и дали това прищракване ще има по нататъшни последствия.Преди съм карал Нива и такъв проблем не съм имал.Признавам че не съм от разбиращите,а от каращите.Успех на всички.

Коментар

Първоначално публикуван от franko74 Преглед на мнение
                  Преди два дена реших да тествам характеристиката на "новото"си возило.Падналия сняг ми предостави нужния терен-вода,кал и лъзгавица.
                  Останах приятно изненадан.Киата се държи на ниво и на трите трасета ,макар и без да имам кой знае какви гуми.Преди това бях малко скептично настроен поради това ,че се води от паркетните джипове.
                  След като видях(за сега)какво може Киата се качих и на Фронтерата на моя приятел.Да си кажа стори ми се ,че дори моята малко превъзхожда опела,а на асфалта й къса шортите от всякъде.Единственото което ме притесни е че на няколко пъти ми прищракаха предните колела.От прочетеното тук разбрах,че това е от хъбовете.Незнам обаче как да разбера-инерционни ли са или с вакум??и дали това прищракване ще има по нататъшни последствия.Преди съм карал Нива и такъв проблем не съм имал.Признавам че не съм от разбиращите,а от каращите.Успех на всички.
                  Моята е 2000г. 2000 ТДИ и е с вакуумни. Кога прищракват?

Коментар

Киата е 95г-2.0-16v.Чак сега формулирах заглавието,че става дума за "нов",е моя не е .Та по въпроса ,колелата прищракаха когато реших да изкача една доста стръмна и голяма могилабях включил бавни 4х4.Под снега обаче имаше зелена тревичка която доста се пързаляше.Като напънах с газта и ...Колата се движи де,ама незнам при следващия напън какво ще стане.

Коментар

До 98-ма са инерционни...
                      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X