Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Камилска сила
Свий
X
-
От: Камилска сила
Ахааа, добре че има клипче на арабски
КС била масата Х гравитацията Х син(ъгъла) Х изминат път / време
Смея да твърдя глупости на търкалета и чисто рекламен ходИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
-
Аз разбрах скорост Х тегло Х синус от ъгъла на наклона.Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеКС била масата Х гравитацията Х син(ъгъла) Х изминат път / време
Логично е - колкото по тежка машина, по-бързо изкачва по-голям наклон, толкова по-мощна е. Ама какво е общото с камилите не знам. Скорост по сила си е мощност от преди да го открият арабелите. Но в случая ще мерят реалната мощност достигаща до колелата и ще и викат камилска сила. Това доколкото аз схванах идеята.Последно редактирано от cecoa1; 24-03-17, 13:47.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
Коментар
-
Петре, схФанах го. Та'а "камилска сила" е само мощността, която отива за качване на баир.
Ама е глупост като цяло.
Теглото по синуса от ъгъла на наклона, дава само съпротивителната сила от наклона. Като я умножим със скоростта на движение се получава мощност.
А глупостта идва от там, че върху скоростта влияят и други съпротивления.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнениеАма е глупост като цяло.Така така, радвам се че сме на едно мнениеПървоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеЗа мен си остава чисто маркетингов трик.
Требва да замеря мойото колко камили е - една камила била 765 Вт.
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
То и конската е там нЕкъде...
Странното е, че в тяхната формула ако работиш с основните международните мерни единици от СИ, резултата е във Вата(W).Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
Странното е, че са измислили нещо близко като стойност до конската сила, в което да превръщат ватовете. Явно пак с маркетингова цел. Иначе к'во пречи полученото във ватове/киловати, да го пишат камилски сили?!Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеКое му е странното на ватовете?Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.
Коментар