Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SAAB 9-3 1.9 TID

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• SAAB 9-3 1.9 TID

Здравейте колеги, трябва да купувам семейна колица и съм се насочил към това от заглавието, след 2008г. Ако някой е карал, правил или им знае болежките на тези скандинавски опели, ще се радвам да сподели.
    Поздрави

От: SAAB 9-3 1.9 TID

Бягай далеч от всички TiD мотори ако искаш хубав автомобил
    Uaz 469 2.4 D MB
    KTM 600 ROTAX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
    Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Точно тоя мотор си е добър, щото го има във всяка астра и вектра и зафира дето е 1.9, базата му е Фиат 1996 1.9, и от тогава в различни модификации се кара до наши дни на инсигния дето там е мноооо разпилен на 2.0 литра Мотора е брутално здрав, имам клиенти които го карат нагъзен до 200к.с и си кара прилично. В Перник има морга за Сааб и се намират части дето им искат безумни пари по магазините
      Който оцелее ще закусва!

Коментар

Питай в техния форум. Може би вече е само име. В Б-я вярно в Перник е добрата им морга. Истинският бензинов наистина е добиче, но зависи от двигателя. По начало дизел и СААБ лично аз не възприемам.
        п.п. виж ред девил
        Последно редактирано от veskov; 16-05-16, 15:41.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

SAAB 9-3 1.9 TID

То това си е чист Опел Вектра с мааалко по пипнат дизайн
          По добре си вземи опелче щото за някои специфични части ще се ръсиш доста па и от морга да е.
          Land Rover Discovery II, V8 4.0
          VW Golf VI variant
          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Ерата на SAAB приключи след моделите 900 и 9000. Новите опелски идиотщини екотек бензин и TID са са много далеч от здравината на стария истински Швед, същото се случи и с Волво...
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
              То това си е чист Опел Вектра с мааалко по пипнат дизайн
              По добре си вземи опелче щото за някои специфични части ще се ръсиш доста па и от морга да е.
              Само провери за едрогабаритни части как стоят нещата.Сигурен съм,че много бързо ще се откажеш.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Ерата на SAAB приключи след моделите 900 и 9000. Новите опелски идиотщини екотек бензин и TID са са много далеч от здравината на стария истински Швед, същото се случи и с Волво...
                За съжаление това е истината,иначе и аз им бях фен някога...

Коментар

доста здрава кола, стегната возия, стабилна в завои, добро ускорение,, ако всичко е наред,, и мотора нее на опел а опел го ползва също, но все пак преди покупка задължително оглед ход. част и двг. и дюзите!!!!

Коментар

Има много митове и легенди за Сааб, повечето неверни. Моделът 9-3 е малък за семеен автомобил. Погледни 9-5. Както пише по-горе, здрава ходова част, стабилна возия, перфектно ускорение /При бензиновите турбо мотори/, безопасна за пътниците вътре, ненадеждна. Не се знае кога ще те изненада неприятно. Ремонтите са малко по-евтини от аналозите в горния сегмент на средния клас. Малко майстори в София и извън. Не мога да коментирам дизела, моята е бензин, 2.3 турбо. Удоволствието при шофиране е несравнимо.
                    Успех.

Коментар

Знам че този двигател се слага на Опел, знам и че новите дизели са доста по-проблемни от старите обикновени двигатели, но живеем в модерни времена, а и ми харесва ускорението и вървенето на новите поколения. Освен това 9-3 ми харесва, 9-5-цата ми е голяма. На пръв поглед са екзотични автомобили, но в същност са добре направени Опели. Четох SAAB-форума, но....нищо, зададох подобен въпрос и отговора беше: купи си "тази" кола, с прикачен линк към мобиле.
                      Та...въпроса ми е по скоро, някой знае ли какви са му основните болежки, като съеденител, скорости, окачване, има ли някакви други драми с които някой се е сблъсквал.
                      Защо да бягам от "всички TiD мотори"?...

П.П.Знам че форума ни е за друг вид МПС-та, но знам че тук мога да получа по надеждна информация.

Коментар

Не говорете глупости, мотора няма нищо общо с Опел и ЕКОТЕК системата! Мотора няма никакви сериозни проблеми, казвам го като човек който всеки ден с това се занимава. Най големите му болежки са некадърни собственици които даже едно масло не им сменят, карат ги с нафта от БДЖ или господ знае от къде....за смяна на горивни филтри да не говорим! Мотора е надежден и здрав, не случайно написах че го чипват на 200коня и карат без проблеми! Същия е и на Инсигния но там се води 2.0! Дюзи ремонта им е 250лв. на парче ако се стигне до там, с демферен маховик е, два варианта са там единия е 980лв. другия 615лв., съединителя е 680лв. комплект с лагер помпата. Това са цени за марка LUK с такава излиза от завода! Окачването е в рамките на 25-38лв. за шарнир, до 45лв. за накрайник, зависи какво искаш. Ако още нещо ти трябва питай. Ааа пълен комплект ангренаж със ремъци, ролки, водни помпи, външни ремъци и т.н е 520лв. , маслен, горивен, въздушен, климатик - 65лв. Както се вижда не е нищо страшно, само митове и легенди
                        Който оцелее ще закусва!

Коментар

Първоначално публикуван от БИЖО БИЖЕВ Преглед на мнение
                          Не говорете глупости, мотора няма нищо общо с Опел и ЕКОТЕК системата! Мотора няма никакви сериозни проблеми, казвам го като човек който всеки ден с това се занимава. Най големите му болежки са некадърни собственици които даже едно масло не им сменят, карат ги с нафта от БДЖ или господ знае от къде....за смяна на горивни филтри да не говорим! Мотора е надежден и здрав, не случайно написах че го чипват на 200коня и карат без проблеми! Същия е и на Инсигния но там се води 2.0! Дюзи ремонта им е 250лв. на парче ако се стигне до там, с демферен маховик е, два варианта са там единия е 980лв. другия 615лв., съединителя е 680лв. комплект с лагер помпата. Това са цени за марка LUK с такава излиза от завода! Окачването е в рамките на 25-38лв. за шарнир, до 45лв. за накрайник, зависи какво искаш. Ако още нещо ти трябва питай. Ааа пълен комплект ангренаж със ремъци, ролки, водни помпи, външни ремъци и т.н е 520лв. , маслен, горивен, въздушен, климатик - 65лв. Както се вижда не е нищо страшно, само митове и легенди
                          Поставен в Опел този двигател си се казва Екотек - какво сочи Уикито:
                          Land Rover Discovery II, V8 4.0
                          VW Golf VI variant
                          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от БИЖО БИЖЕВ Преглед на мнение
                            Благодаря колега, а какво ще кажеш за автоматика и TTiD-180hp?

Коментар

Явмо споделят двигателите си с Опел.Бензиновият 2.8 турбо е същият като на Инсигниа и Вектра.Предполагам и 4х4 системата също е взаимствана от там.
                              Би турбо дизела,в инсигниа го слагат на доста по-късен етап,отколкото в Сааб-а.
                              Има ли преки отзиви от него?
                              Приличат на Инсигниа,но под други дрехи?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X