Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор м/у Forester/Santa Fe/Captiva/Scout

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за избор м/у Forester/Santa Fe/Captiva/Scout

Здравейте!

Голямо чудене, голямо маене падна, но накрая старото Audi 80 Quattro взе че ме изостави, и “автопаркът” трябва неизбежно да се обновява...
    Благодарение на вещите съвети на всички (и моите лични предпочитания) се бях спрял на Jeep Grand Cherokee '02-'03, но се разочаровах от прекомерното износване на елементи от интериора и ектериора въпреки крехката възраст на разглежданите експонати. На база опита ми с други американски автомобили и в частност Lincoln заключвам, че изглежда проблема касае (почти) всички американки.
    Така че реших да се разделя с още средства и да си взема нещо ново.
    Готов съм да се разделя с до около 48 000 лв. (или 57 600 ако ще се ползва ДДС-то на 7-местно), като приложенията за които ще ползвам автомобила са следните:
    Градско каране и каране по много разбити черни пътища с голяма денивелация, с изобилие на кал, камъни и други екстри. Возя голямо куче, жена и дете (а поне веднъж в годината и багаж с тях ; ). Поне 3-4 пъти в годината карам и до морето (магистрално шофиране).
    Поради скосения багажник Oulander-a не е подходящ за транспортиране на голямо куче и затова не го разглеждам.
    Държа на 4х4 главно заради сигурността при мокър път и по-доброто представяне при катерене и затова съм включил в избора си:

Skoda Octavia Scout
    Subaru Forester 2.0 X
    Hyundai Santa Fe 7-местен
    Chevrolet Captiva 7-местен
    и евентуално Suzuki Vitara, ако не вози много по-твърдо от горните.

Конкретни модификации на този етап не съм посочвал, но те се предполагат от бюджетните ограничения.
    На база прочетеното относно надеждността като най-подходящ считам Forester-a, но разбира се не разполагам с вашия опит с 4х4 и SUV-та, така че ще съм ви особено благодарен за коментарите.

До: Съвет за избор м/у Forester/Santa Fe/Captiva/Scout

Това

много разбити черни пътища ... изобилие на кал, камъни и други екстри.
    не мисля, че се връзва с избора на тези

Skoda Octavia Scout
    Subaru Forester 2.0 X
    Hyundai Santa Fe 7-местен
    Chevrolet Captiva 7-местен
    Все пак зависи колко "разбити" са пътищата и какво точно се има предвид под "изобилие на кал ...", че практиката показва много сериозни разминавания в представите.

При всички положения е много трудно да се намери машина, която едновременно да е добра в гората и на асфалта. Твърде различни са изискванията ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

за мен Субару Форестър има само една сериозна забележка - няма дизел... а чисто нова кола на газ някак си не ми звучи добре...

за разбити и чат пат за черни пътища, а основното време за асфалт всичките вършат добра работа - въпрос на вкус и лични предпочитания...

аз имам Санта Фе 2001г дизел и багажникът е огромен, задната седалка също е много широка, облегалката се регулира... обаче планирам да се разделя с нея от финансови съображения...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Черните пътища са от вилната зона на Драгалевци. Като завали дъжд стават доста кални, но хубавото е че почвата е глинеста и камениста и колата не затъва. Лошото е че при мокър път (че и при сух даже) понякога боксува върху чакъла.

Повечето участъци нямат и чакъл, а само наноси (камъчета и клечки) от реката и дъжда. Най-кофти е там където някога е имало асфалт - сега има незаобиколими кратери... И както вече споменах пътят е планински, с по-голяма и по-малка денивелация.

6 месеца в годината живея по тези места и съответно имам средно поне 1-1,5 курса нагоре-надолу дневно.

Абе нищо кой знае колко специално, просто родната действителност...

Коментар

Аз бих избрал Шкодата, изключително надеждна ходова част и двигатели, клиренса е като на СУВ,а на магистрално движение си е лека кола
          sigpic УАЗ-452

Коментар

Първоначално публикуван от JC Преглед на мнение
            Аз бих избрал Шкодата, изключително надеждна ходова част и двигатели, клиренса е като на СУВ,а на магистрално движение си е лека кола
            Недей така,че не знаеш за какъв кенеф става въпрос.Баси качеството.Сърбам една попара вече.Електроволани...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Познат си продаде колата обратно на TM Auto та би трябвало да имат един RAV 4 последен модел, регистриран като 7 местен на под 10 000 км пробег. Цената би трябвало да се върти към 42-43 К с ддс. Ама да не те подведа. Не съм се интересувал конкретно. Ако се интересуваш звънни им.

Коментар

От това което си иброил, гласувам за Санта Фе заради: добрия разход- смесено зимамта по баири-7.7л/100км. ; сравнително добрата проходимост; голям багажник и многото място и на трите реда.

Надявам се да съм бил полезен.
                Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

карам SCOUT, и съм много доволен, дизелов двигател, добро 4x4 от Фолксваген, доста екстри и стабилна ходова част, не съм имал проблеми с достигането на която и да е точка извън пътя, използваме го за качване на колелата за спускане до начална точка на трасетата. Единственият проблем са 17'' джанти и фабричните ниски гуми. Сега съм си поръчал зимни стоманени 16''
                  с гуми 216/65, мисля че ще реша проблемът. Разходът е добър и получаваш много екстри.
                  Взимай Шкодата!
                  [B]Skoda Octavia[/B] [B]Scout[/B] 2.0 T[B]DI[/B] DPF
                  140 hp 340Nm

Коментар

Днес карах зад една такава Октавия. Клиренса въобще дори не е като на СУВ. Да не говорим, че като я понатовариш малко повече хептем пък ляга.

Аз живея на подобно място като теб и с какво ли не съм минавал по пътя към къщата ми, но определено по-добро от "джип" няма. Аз бих те посъветвал за един Land Cruiser втора ръка. Другите, които си изброил са просто компромис.
                    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X