Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мерцедес Г 350ТД или Тойота ЛК90 3.0ТД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мерцедес Г 350ТД или Тойота ЛК90 3.0ТД

Здравейте колеги, става дума за джип, който ще се ползва основно по асвалта , но не само. Ако може хора които са имали и карали такива автомобили, с точно тези двигатели да споделят своите наблюдения и впечатления. Да доуточня , че става дума за дълга база.
    Най вече да ги съпоставим по ускорение, разход и надежност.

До: Мерцедес Г 350ТД или Тойота ЛК90 3.0ТД

Аз имах ТЛК 90 2002г. с двигател D4-D, като този на ТЛК120. Мога да споделя само хубави неща докато я карах. След като я продадох новият собственик започна да сипва нафта безразборно и прецака дюзите за не повече от 30000км. Стария двигател на 90-ката го няма този проблем, но той е 129кс., докато другия (капризния, комънрейл) е 163 кс. Тази джипка е с независимо окачване отпред и е по-подходяща за асфалта и лек офроуд, като да си отидеш до вилата по черен път. Частите за нея не са никак евтини, но то за всички Тойоти е така. По принцип е здрав автомобил и няма "детски болести"
    Разхода на гориво е повече от впечатляващ (дълга база) 10-11л./100км(става дума за двигател D-4D). До колкото знам на Мерцедес разхода не е от предимствата. Да ги сравня не мога защото съм нямал МБ 350, но ги харесвам и не мисля че ще сбъркаш ако избереш, който и да е от двата джипа.
    Нека все пак, някой който познава добре Мерцедеса (тук има много хора) да ти даде повече информация.
    Последно редактирано от Виктор Мечкаров; 22-11-07, 20:16.

Коментар

До: Мерцедес Г 350ТД или Тойота ЛК90 3.0ТД

Мерси Викторе, но за съжаление няма аз да купувам, а един приятел , който е Мерцедес-фен. Вече си има един 230 бензин - обезобразен, олекотен ..., абе сещаш се .
      А за D4-D съм чувал само хубави работи, и това че е по икономичен от 1KZ, но за съжаление влиза в друг ценови клас, и вече може да се сравнява по цена и вървеж с легендарния 300ТД на Мерцедес, така че отпадат , като варианти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X