Здравейте,много се извинявам за "поредният" въпрос - Какво е подходящо от машините 4х4 , посочени в заглавието?Имам нужда от съвети относно функционалността , качеството и практичноста на тези различни машини.Имам желание да науча от професионалисти с опит истината - за да знам , какво да поискам от мъж ми да ми купи от чужбина.Той се занимава с внос на Коли - от Германия/Работи в Нюрнберг на борса/и избира много добри екземпляри предимно от хора или от Автосалони PayBack.Четох доста във Форума , но тъй като съм жена и от технически данни-не съм спец , най - учтиво Ви моля за Съвет и мнение!!Искам да ползвам джипа за нормално каране , с възможности за излети в планината, но не и нещо супер екстремно.Надявам се да ми простите , за въпроса , но аз съм нова тук .Надявам се да съм Ви полезна за в бъдеще и аз и съпруга ми със съдействие и помощ.Един коректен човек за приятел в повече - не е излишен, нали.Благодаря Ви , предварително за съдействието!!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
RAV4 , Pajero/късо/ или Южнокорейско !?
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
До: RAV4 , Pajero/късо/ или Южнокорейско !?
Уважаема Стелла, подобен въпрос, зададен от жена, чийто съпруг е търговец на коли, на мен лично ме прилича на маркетингово проучване от рода: Коя от трите гореизброени марки бихте купили? Имате възможност съпругът Ви да докара по една от всички и да ги пробвате, за да изберете това, което на Вас лично най-добре ще Ви пасне. И впоследствие да "разкара" неподходящи за Вас.....
Иначе тук във форума писано достатъчно много за почти всички от коли с 4*4 задвижване, дайте си малко труд да почетете, и ще се учудите колко много ще научите.Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Бихте ли посочили условията, при които възнамерявате да използвате автомобила?
И трите марки , които сте посочили, имат характеристики SUV, азм ги наричам С-портно УВ-еселителни.
Те са прекарасни за каране по асфалт и леки разходки сред природата, посещение на вилата, или качване до пистите през зимата. Тези автомобили няма да ви оставят, там където една лека кола ще спре, и са много удобни, и за градско управление, виждате отвисоко, и сте над нивото на обикновените участници в движението.
RAV4 е най добрият избор за Градско каране. Поради близкото му междуосово разстояние, не е надлъжно стабилен при скорости над 120 километра в час, появявят се елементи наречени " кози ход "
Pajero/късо/ - е най близо до разбиранията за OFF-Road. Иска майсторство при управлението, трябва да разбирате основните механизми на автомобила и тяхното влияние върху поведението на пътя, особено с по-мощните модели.
Корейски - новото Santa Fe , се приближава най много до визията за елегантен дамски джип, никога няма да Ви остави, което знаем как се цени от нежните половинки, и вози меко и комфортно. Освен това е много проходим за класа си.Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения))
Коментар
-
Благодаря Ви за мненията!
Всичко, казано от Вас ще ми е от полза. Естествено, че няма да се впускам в як офроуд, а предимно ще я ползвам в по-лек режим. Силно се интересувам от здравината им (най-честите дефекти)! За това, че мога да имам и трите, за да си избера една, а другите да разкарам - не е лоша идея, но звучи несериозно. Бих искала да направя правилен избор на базата на Вашия опит. Сигурно е, че каквото и да ми докара ще е технически качествено.
Много ли са скъпи частите за Santa-Fe и има ли достатъчно внос за тях?
sigpicЗлобата и завистта нямат почивен ден!
Коментар
-
Тойота имат добър сервиз, само частите са доста скъпи.
Мицубищи Паджеро е в БалканСтар - там за мерцедес е добре, за японските не е добре.
Хюндай Санта фе, - поносим сервиз, поддържат голямо количество автомобили с малка номенклатура - имат опит.
Тук има и колеги собственици на сервизи, при това добри, и те могат да кажат по някоя дума.Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения))
Коментар
-
Благодарности специално за Nik Nikolov!
Прочетох мненията эа Санта фе във форума и виждам, че сте на противоположни мнения. Все пак аз мисля, че за съотношението: цена-година-качество може да се предпочете Санта фе.
Моля за повече мнения за техническите предимства на различните марки.
Няма значение, че белия цвят е на мода. Цвят кола не кара. Моля Ви, за по-сериозно отношение, все пак имам достатъчно опит с доста коли, дори в момента карам Хюндай Старекс 2000г. - седем местен ван, купен от магазин в Германия и е сив металик !!! Ако имате желание да ми помогнете в избора, ще Ви почерпи мъжа ми,... все пак той ще я поддържа!sigpicЗлобата и завистта нямат почивен ден!
Коментар
-
До: NIK Nikolov
Благодаря за мнението./втори път го пиша/
Точно , максимално ясно и систематизирано.
Без ни най-малка ирония към въпроса ми.
Надявам се и другите да се включат с инфо и мнения!
Благодаря и специална почерпка от мъж ми , защото след това той ще поддържа машинатаsigpicЗлобата и завистта нямат почивен ден!
Коментар
-
Как Рав 4.Я да видим цените,защо ли тези рав4ета не държат цена.Много евтинки,значи нещо не върви...Има коли,които държат цена.Те са хубавите.Другото е МПС.
А за модата е белия цвят знам само че белите коли се продават най-трудно и са най-евтини.За справка,пазара да се види.Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...
Коментар
-
И така аз да ви разкажа случкая от преди няколко дни:Жена ми винаги е харесвала Рав4 и аз като кавалер и любящ съпруг реших,отказвам се от Гранда/на този етап/за да и купиме колата която си харесва.Отидохме в ТМАуто избрахме цвят ,екстри и т.н.,всичко беше добре до моменто в който излязохме на тест драйв с автомобил 2л. автоматик.Какво да ви кажа,бучи и не върви.Златето беше крайно разочарована и постоянно повтаряше"каква хубава визия,а как ме разочарова с поведението си на пътя".Какво стана след това вече всички знаете.
Пили яли и се веселили.
Коментар
-
Аз съм за Паджерото, доводи хиляда и един, аз никога не бих го сравнил със Санта Фе или Рав-а
С какво двете марки са по-добри от Паджерото
Че се карат по-лесно ли, пътното поведение ли, или наличието на виско съединителиsigpic УАЗ-452
Коментар
-
Твърдо съм за RAV 4 ! Купих я март месец 2004, нова, вече е на 90 000 километра и освен да сменям масла, гуми и накладки други грижи нямам. Автоматик е, 2 литра мотор 150 к.с. бензин. Много ниски разходи за подръжка( в сервиза на "Тойота Венци" Габрово). Често я карам и лек оффроуд, а има и две участия на дамските състезания по оффроуд "Грация и Мощ" където победи G-класа и Rover Defender
Много здрава и непретенциозна !!! Ето я и самата кола на старта в Троян
Коментар
-
Само ще допълня че е ненадмината като пътно поведение на мокра хлъзгава и заснежена настилка - кара се като приятен спортен автомобил. Единствената ми претенция е липсата на бавни.
PS. Честит нов аватарВеднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар