Обява

Свий
Няма добавени обяви.

subaru leone или fiat panda?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• subaru leone или fiat panda?

Здравейте приятели. Отдавна съм фен на вашия форум, но до сега не съм имал възможност да карам нещо проходимо. В крайна сметка дойде и моето време да стана "част от отбора" и съм пред огромна дилема. Дали да избера субару леоне или фиат панда? Изчетох доста за тези автомобили и си извадих някакви изводи, но все пак искам да чуя Вие какво мислите. Само да отбележа, че която и кола да избера ще се ползва за лек любителски офроуд(ако мога така да го нарека), кални черни пътища основно - до някой язовир за риба или през някоя гора до хижа и ест. асфалтов преход.

Поздрави !!!

От: subaru leone или fiat panda?

По- малко ръждивото ,ама за риба по- добре по-голямото за да има място за въдици такъми и пр. ! Избирай по конкретни екземпляри и ,което ти хареса !

Коментар

А намерил ли си добър и запазен екземпляр? Доста възрастни са вече, което означава и изгнили. И с частите вече е трудно, особено за този стар модел на Субару.

Мен ако питаш, събери още някой лев и скачай на Сузуки Самурай, Витара или Спортидж. Поне са истински машини, имат бавни скорости, части има доволно и имат потенциал за порастване, в случай че се заразиш с магията Офроуд. Ако толкова държиш да е лека кола, по-скоро нека е Голф 2,3 Синхро
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

В общи линии идеята е да тръгна от някъде и ми се иска да е с минимална инвестиция. Знаем всички, че нещо по-голямо (джип) е и по-голям разход. Причината поради която избирам такъв клас автомобил е , че са доста евтини с евтина поддръжка (поне Пандата е така, а за субаруто трудничко се намират части) малък разход на гориво. Респективно цената, състоянието е окаяно, поизгнили коли които могат да се покарат още година (в най-добрия случай две години) да се "доубият от бой" и после да отидат на вторични. Смисъла на всичко това е да преценя дали газенето по пресечени терени е за мен или не. Имате ли представа кое от двете е по-проходимо?

А добър и запазен екземпляр от въпросните марки струва колкото един Самурай или една Витара, същото важи и за Голф 2 синхро, пък и четох някъде, че синхрото не работи на заден ход.

В интерес на истината екземпляра ще е от възможно най-евтините поради простата причина, че запазен от този вид струва колкото една Витара. А не искам джип (поне за сега) поради ред причини - поддръжка, разход на гориво и др. Идеята е със съвсем минимална инвестиция да си взема един от тези два автомобила с които да преценя дали има пламък в мен за подобен вид дейност Имайки предвид цената към която съм се насочил респективно състоянието на автомобилите е окаяно или по просто казано карам 1 година и хвърлям на вторични. След това ще мисля за нещо по-голямо ако реша, че всичко това ми допада и бих отделил нужното време и средства да се развивам
        Последно редактирано от CarTest™; 13-02-15, 09:46.

Коментар

Какви пари си приготвил? Споменатите Леоне и Панда са добри коли, но живи и неразложени от ръжда трудно се срещат. Глас за Синхро-доста по-разпространени, много здрави и надеждни. И 4х4 работи на задна, ако е в ред.
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Ако ще се возиш сам или +1 Пандата е твоят автомобил ! В случай на вероятност за повече пътници или по-дълъг престой на язовир то за теб е Леона ! Пак ще повторя избирай според наличните на пазара екземпляри !

Коментар

Като притежател на Панда,до сега никъде,не ме е оставяла,ама никъде!Винаги ме е изненадвала приятно,вярно не ходя,да речеш по някакви супер хард места,но с хубави гуми и малко опит,би скрила шапката на някои големи батковци.Единствените минуси са че е ниска(но зависи,къде ще я караш),моята съм я вдигнал с 10см и отпред и отзад и другия минус наистина е ръждата(моята за сега е добре от тази страна),търси запазен модел,без ръжда и ако намериш си я пази на сухо място.Но ако ще ходиш за риба или някъде по леки черни пътища,пандата е твоята кола.Дори да закъсаш някъде,е много лека и според затъването,може да се извади лесно.Ако искаш още отзиви за нея,прочети тази тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=170129
              Друго предимство пред субарото е,че лесно се намират части и са сравнително евтини.
              Поздрави,колега!Момчил!
              Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Първоначално публикуван от pboz
                В интерес на истината екземпляра ще е от възможно най-евтините поради простата причина, че запазен от този вид струва колкото една Витара. А не искам джип ...
                И ще се набуташ много качествено. Никога не излиза по-евтино да вземеш трошка и после да я стягаш. Винаги вложените пари за ремонти + цената на автомобила излизат повече, от колкото да дадеш с 1000 лв повече и да вземеш същия, но запазен екземпляр. Трошката винаги си остава трошка, колкото и пари да наливаш в нея. Може би единствено си струва да вземеш някоя стара класика, да я върнеш на пътя и то предимно заради кефа от това, а не заради парите.

И ако си мислиш че ще изпиташ някакаво удоволствие от офроуда без да даваш пари, е не става. Най малкото едни хбави гуми струват едни не малки пари. А без хубави гуми не става.

Моят съвет е да не бързаш, да събираш парици и като събереш достатъчно, да си вземеш машинка в добро състояние. През това време да четеш форума подробно, да се запознаеш с колеги от твоя край и да направиш няколко разходки като пасажер. Така ще разбереш дали ти харесва без да наливаш излишни пари в каца без дъно.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Малко некоректно е сравнението ! Фиат Панда е в категорията на Субаро Джъсти ,а не на Леон !

Коментар

Колеги, съжалявам за спама, но от край време навсякъде из форума се пишат марки и модели неправилно. Не че нещо, ама що пък да не се стараем да пишем правилно.

Марката е СубарУ

Модела е ЛеонE

Леон е съвсем друг автомобил на Сеат.
                    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                    Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                      И ще се набуташ много качествено. Никога не излиза по-евтино да вземеш трошка и после да я стягаш. Винаги вложените пари за ремонти + цената на автомобила излизат повече, от колкото да дадеш с 1000 лв повече и да вземеш същия, но запазен екземпляр. Трошката винаги си остава трошка, колкото и пари да наливаш в нея. Може би единствено си струва да вземеш някоя стара класика, да я върнеш на пътя и то предимно заради кефа от това, а не заради парите.

И ако си мислиш че ще изпиташ някакаво удоволствие от офроуда без да даваш пари, е не става. Най малкото едни хбави гуми струват едни не малки пари. А без хубави гуми не става.

Моят съвет е да не бързаш, да събираш парици и като събереш достатъчно, да си вземеш машинка в добро състояние. През това време да четеш форума подробно, да се запознаеш с колеги от твоя край и да направиш няколко разходки като пасажер. Така ще разбереш дали ти харесва без да наливаш излишни пари в каца без дъно.
                      Идеята е да карам въпросната (евтина) кола около година и след това да отиде на вторични. Целта е да си начеша крастата (до колкото е възможно с такъв тип автомобил) с минимални ремонти колкото да върви. Разбира се, че ще има и инвестиция в гуми и евентуално подложки и пружини. Започвам да симпатизирам на Фиата заради разпространения пазар на части. Вече гледах Леоне което има това онова за смяна (дребни неща) и колата ми хареса категорично, но като започнах да търся части и ми стана тъжно. Тези дни ми предстои и оглед на Панда която според думите на собственика е в добро състояние и всичко си работи безпроблемно(като изключим ръждата която е налична и при субару-то). А идеята да се разходя с някой колега ми допада, така, че ако някой се смили над мен от Варненско бих се радвал да "побръмчим" малко.
                      Забравих да добавя че ако случайно закъсам с Пандата, прищипвам двата колана през вратите, мятам я на гръб като раница и продължавам

Благодаря на всички които се отзоваха до момента и за сериозността с която подходиха. Продължаваме да разискваме темата и очаквам още полезни съвети.
                      Поздрави !

Коментар

А на бас, че няма да я караш само една година тая Панда(или друга, която вземеш). Особено, ако и направиш и лифт...

Коментар

Да,колега бъди сигурен,че няма да я караш една година!!!Дай,малко информация за пандата,която ще гледаш,година,двигател,цена състояние.Но аз ти препоръчвам да си купиш свястна колица,без ръжди и проблеми.Купи си една свястна Панда,карай си я и си я поддържай,щото това са уникални колици за мен(да подчертая кола,но с много възможности на черни пътища).Относно вдигането става лесно,погледни в тази тема от предното ми мнение,на 6та страница( http://www.offroad-bulgaria.com/show...=170129&page=6 ) съм описал всичко,при такава процедура,в случея 10см.Ако хептен се засилиш,да купуваш Панда има и по-лесен от моя начин,за вдигане,само мерак да имаш
                          Поздрави!

Коментар

Днес гледах въпросната Панда. Горката е на доизживяване. След кратка разходка по леко закалян път хвърли водите. Съединителя беше заминал, отделяше най-горе и ми се стори, че прибоксува на няколко пъти. Скоростите харкаха. Иначе е 89 г. 950 куб. См. 4х4 си работеше, по окачването не се чуваше нещо да хлопа, екстериор и интериор просто бяха в плачевно състояние. Ако бях тропнал по-силно по пода щяха да ми изкочат краката и да я карам като Фред Флинстон Контакт и палене бяха с копче ( безключово палене), модерна работа, на таблото имаше чиния с кюфтета и хляб. Собственика идвал от някаква хижа и беше полумъртво пиян. Това е в общи линии. Мисля че скоро време ще карам Субару

Коментар

Жалко,че си попаднал на неточния човек и най-вече на неточната кола,та да видиш възможностите на тази машинка.Имам един приятел,до скоро караше такова субару,един път го прибира на платформа,че от ръжда бе се откъснал задния мост...Иии,според мен,пандичката е в пъти по проходима от субаруто и доста по мъничка и маневрена.В крайна сметка,ти си избираш де,но между тези двете,за мен си остава пандата по-добрия вариант,жалко е че не си попаднал на точния човек...
                              Поздрави,Момчил!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X