Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ML 320 V6 2000г или Santa Fe 2.7 V6 2003г ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ML 320 V6 2000г или Santa Fe 2.7 V6 2003г ???

Здравейте колеги !!
    Искам да купя един от тези два джипа.12 години карам KIA SPORTAGE (JA) 2.0 16v на 205000 без никакъв проблем но вече дойде времето за смяна.Ако някой може да ми помогни от опит или информация от близък приятел !!!

От: ML 320 V6 2000г или Santa Fe 2.7 V6 2003г ???

Попитай това некой германец и първо ще те гледа опулено, а след това ще умре от смях ! Просто са насочени към коренно различни таргет групи !
    Щом до сега си бил с Кия ти препоръчвам Санта Фе-то !

Коментар

МЛ се сглобява в Щатите. Наскоро съсед бра ядове с някакъв електронен модул за управление на фаровете, ей така както си стои в гаража колата решаваше да си посвети с фарове...След преглед във фирмен сервиз въпросният модул беше поръчан в централата на Мерцедес в Германия, и доставен от Хамерика след около 2м., не съм го питал даже колко струва ремонта...
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

МЛ-а се сглобява в Щатите първите години от производството си след което завода е затворен (заради технологични издънки)и е изграден изцяло наново.През това време се сглобява в Грац Австрия.След това паралелно се сглобява и на двете места.Кой къде може да се види по VIN-а.

Коментар

Изобщо не ти препоръчвам 2,7 бензина,особено, ако е в комбинация с автомат (което е най вероятно) на сантафето! Проблемен мотор и кутия!При мен имам един 2005г на 60 000км със скъсан разпределителен вал и много оплаквания от други хора!!!
          мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
            Изобщо не ти препоръчвам 2,7 бензина,особено, ако е в комбинация с автомат (което е най вероятно) на сантафето! Проблемен мотор и кутия!При мен имам един 2005г на 60 000км със скъсан разпределителен вал и много оплаквания от други хора!!!
            2.4 е по здрав мотор ?МЛ произведени във Америка имат проблеми нали?

Коментар

На 320 V6 -мотора е проблемен ,особено 2000г. Запушват се каналите на маслената магистрала и от там проблем със мазането и последствията от това. По късните модели -проблема е отстранен. Ако искаш МЛ от 2000г вземи си със малкия 4-цилиндров мотор 150кс. 2.4i железен мотор е и е със ръчни скорости - екстра. Иначе ако ще е МЛ да е след 2007г и да е поне 4-матик. Санта-Фе-то много го харесвам но да е след 2006г , новия фейс и да е със ръчни скорости, 2WD, ако може има ги в Холандия и 2.7i бензиновия мотор няма нищо общо със стария 2.7 мотор. А пък за информация -Аз ходих във Гърция да си купя джипа и един грък собственик на оторизиран сервиз на определена марка ми каза, че санта Фе-то е по зле от Форд Маверик2 и Мазда Трибют2! Повече се чупило горкото Санта Фе. За Гърция и България практиката показвала, че по-добрия вариант е Маверика илиТрибюта.

Коментар

Първоначално публикуван от tatii Преглед на мнение
                Иначе ако ще е МЛ да е след 2007г и да е поне 4-матик.
                Колега а има ли МЛ без да е 4матик ???

Коментар

май следващото е 5ма....... ма незнам

Коментар

Първоначално публикуван от tatii Преглед на мнение
                    На 320 V6 -мотора е проблемен ,особено 2000г. Запушват се каналите на маслената магистрала и от там проблем със мазането и последствията от това. По късните модели -проблема е отстранен. Ако искаш МЛ от 2000г вземи си със малкия 4-цилиндров мотор 150кс. 2.4i железен мотор е и е със ръчни скорости - екстра. Иначе ако ще е МЛ да е след 2007г и да е поне 4-матик. Санта-Фе-то много го харесвам но да е след 2006г , новия фейс и да е със ръчни скорости, 2WD, ако може има ги в Холандия и 2.7i бензиновия мотор няма нищо общо със стария 2.7 мотор. А пък за информация -Аз ходих във Гърция да си купя джипа и един грък собственик на оторизиран сервиз на определена марка ми каза, че санта Фе-то е по зле от Форд Маверик2 и Мазда Трибют2! Повече се чупило горкото Санта Фе. За Гърция и България практиката показвала, че по-добрия вариант е Маверика илиТрибюта.
                    Много искам да го видя този МЛ с 2.4 мотор. Първите бензинови са 230, 320, 430 и 500. Дизела от първите е 2.7. И след тов не знам да има 240 при МЛ въпреки да има такъв мотор. Рядък е, но го слагат на други модели, обикновено Ц класи W202.

Да нямаш предвид 230.
                    SUV

Коментар

В Англия,2.4 въобще не е рядък ,и е много дуракоустойчив,шет цилиндров мотор,алуминиев ве-образен много лек,но има един кусур харчи като по-големите му събратя.170 коня идват малко слаби на тежкото купе но е по-ДОБРЕ от 2.3.Ако можеш да го различиш от 3.2-то мога да сляза пред нас да ти го снимам,но не ми се влиза в дискусии,=това не е 2.4 а е наприме 2.8.

Коментар

В каква дискусия да влизаме? В Англия може, ама говорим за БГ, където макар да го има във W202 и W210, се среща доста по- рядко. Сигурно поне 1/100 по улиците. Основният въпрос бе за МЛ 2.4, който колегата по- горе препоръчва. Нито съм виждал такъв, нито в който и да е официален, реномиран и т.н. сайт се упоменава за W163 с такъв мотор (за W164 и натам пък абсурд). Ако някой, някъде си е присаждал или някакви специални изработки са му правили е отделен въпрос.
                        SUV

Коментар

от tati ................
                          Ако искаш МЛ от 2000г вземи си със малкия 4-цилиндров мотор 150кс. 2.4i железен мотор е и е със ръчни скорости

Колеги извинявам се за подвеждането ГРЕШКАТА e МОЯ !!!! Имах на пред вид 2.3i мотора не 2.4
                          Още веднъж ИЗВИНЯВАМ СЕ !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X