Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LR Disco 1 vs Disco 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• LR Disco 1 vs Disco 2

Здравейте,

Търся си джип, който ще се използва за обикаляне на планините и черните пътища за удоволствие (събота и неделя). Това ще ми е първият високопроходим автомобил. По принцип предпочитам бензин, но може и дизел. Кой от двата модела е по-надежден? Кой е с по-здрави трансмисии и раздатки? Кои Диско 2 са с ръчен блокаж? Бюджетът е около 7-8 хиляди.

Благодаря предварително!

От: LR Disco 1 vs Disco 2

Ако отидете на подфорума на Ланд Ровър, съм убеден, че ще намерите отговор на въпросите си или поне на повечето. Поздрави.
    Последно редактирано от Анастас Анастасов (rova); 26-10-14, 19:09.
    Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
    "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
    "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

LR Disco 1 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от grunov89 Преглед на мнение
        Здравейте,
        Търся си джип, който ще се използва за обикаляне на планините и черните пътища за удоволствие (събота и неделя). Това ще ми е първият високопроходим автомобил. По принцип предпочитам бензин, но може и дизел. Кой от двата модела е по-надежден? Кой е с по-здрави трансмисии и раздатки? Кои Диско 2 са с ръчен блокаж? Бюджетът е около 7-8 хиляди...
        Диско 1 се произвежда 1989-1998, а Д2 - 1999-2004, а 10 години разлика във възрастта на една кола, дори и с купе от алуминий, не е без значение. Има и други разлики ... май само името е същото... . За целите, които си поставяш, ръчният блокаж на РК не е задължителен и ТС (тракшън контрол) на Д2 ще е напълно достатъчен. Бюджетът ти е между цените на двата модела, така че при избор на Д1 ще ти остане някой лев, а ако избереш Д2, събери 900 лв. и виж този.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Определено бих взел Дискавъри 1. Доста по-безпроблемен автомобил от второто поколение в контекст каране извън пътя. Пък и за тези пари ще можеш да обслужиш 1-цата, да си вземеш гуми и т.н. С двойката за тези пари ще си добре дошъл в приключенията и дребни проблеми, които те държат буден перманентно.

Коментар

С Диско 2 в града и до някой пикник. Д-1 безпроблемно и в мотора и в електрониката и в поддръжката. Има си и междинен блокаж. TD-5 е много добър мотор, ............докато започнат проблемите.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Аз това лято бях пред подобна дилема. Мисля, че има само един верен отговор и той е 1.
              Причините са много - като започнеш от липсата на електроника в единичката (за какво ми е точно в гората) и свършиш с огромната разлика в цените на нови части.
              Има само един минус единичката - по-малка е и с по-малък багажник.

7к може да ти стигнат за придобиването на читав екземпляр.
              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X