Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Murano или Grand Cherokee WK 06-09?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan Murano или Grand Cherokee WK 06-09?

Отдавна не съм писал във форума. Така се завъртяха нещата напоследък. От пролетта съм си в България окончателно. Работя в Ботевград и пътувам всеки ден от София. Имах Grand Cherokee WJ 4.7 V8 но, се наложи да го продам във Финландия. Още не мога да го прежаля. Бих си купил пак такъв но, той не е много устойчив при високи скорости. Grand WK е по-"стрийт" насочен. Задължително пак ще е бензин...може би с газ. Колкото и да не ми харесва газта, дизел не искам. Карах едно Мурано за два-три дни. Двигател 3.5 V6 бензин...то, май само такива се намират тук, от тия години. Доста просторно отвътре, много добра возия, стабилно по завоите, а разхода му беше малко под този на WJ-я. Хареса ми като цяло. Чета из интернет, че не било много препоръчително да се газифицира този двигател. Тези, които се продават в България обаче, половината са газифицирани.
    Общо взето ми трябва добра возия и сигурност, особено през зимата. Мисля че, и двата ще ми вършат идеална работа. Честно казано, клоня повече към Grand-a но, това е защото познавам марката. Карах WJ-я пет години. Duadra Drive при Jeep е много добра комплектация...за Мураното не знам нищо. С каква 4x4 система е? Цените на частите на Мураното са малко по-евтини в Рокауто.
    Моля за коментари от хора, които имат преки наблюдения над двата автомобила. Благодаря предварително.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
    0877стоидевет215–Радослав

От: Nissan Murano или Grand Cherokee WK 06-09?

Здравей, над JEEP преки наблюдения нямам но за сметка на това в гаража има едно Мурано Z50 бензиново с газ. Доста е комфортно и голямо. 4х4 системата е като на повечето други паркетници. Работи предимно предния мост а при нужда се включва и задния като това става незабелязано и доста навреме. Щом си карал 4.7 в разхода едвали ще те стресне. Това че двигателя не търпи газ не е вярно. Газова система има сложена след изтичане на гаранцията (колата е била на около 50000 км) и още се кара без проблеми (сега е на 170000км) с нея. Само трябва да има омаслител за клапани. Колата е взимана от първи собственик тук в България и има пълна сервизна книжка. Само трябва да знаеш че скоростната кутия е CVT. Проблеми с нея не сме имали.
    аРезултати от търсенето

Ако имаш някакви въпроси питай.

Коментар

Аз също съм доволен от моето Мурано.Доста здраво като цяло на 76 000км е и не съм му слагал газ.От познати които имат такова и са с газ знам че разхода им на газ е почти същия като на бензин.
      TERANO II 2.7 TD 95г, MURANO 3.5 06г, ML W164 320 cdi 2010г.

Коментар

Благодаря и на двамата. А какъв е горе-долу реалния разход на бензин?

Коментар

Разхода на бензин е 10-12 бензин извънградско и много зависи в какви обороти го караш. В софийските задръствания може и до 20 да стигне и то без много усилия. На газ разхода е с литър отгоре.
          Ако искаш мога да ти кажа и за сервизното обслужване.

Коментар

Карах Мурано около година и около 26 хиляди километра, средният разход на бензин (газ не съм слагал) беше 12. Много комфортна машина, чудесно поведение на пътя, страхотна музика , няма ДДС (затова и го продадох). Прекрасна скоростна кутия, перфектно 4х4 Но само за пътя (изцяло е настроена системата за асфалт, справя се перфектно и със заснежени и заледени улици, извън пътя не става)...
            Абе според жената най-добрата кола която съм имал
            За Гранда Нищо не мога да кажа.
            Успех

Коментар

Grand +1

Коментар

Престани да пускаш постове с нулева информация ! Поне да беше се обосновал по някакъв начин !

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                  Карах Мурано около година и около 26 хиляди километра, средният разход на бензин (газ не съм слагал) беше 12. Много комфортна машина, чудесно поведение на пътя, страхотна музика , няма ДДС (затова и го продадох). Прекрасна скоростна кутия, перфектно 4х4 Но само за пътя (изцяло е настроена системата за асфалт, справя се перфектно и със заснежени и заледени улици, извън пътя не става)...
                  Абе според жената най-добрата кола която съм имал
                  За Гранда Нищо не мога да кажа.
                  Успех
                  Благодаря ти. Решено е вече...Мурано ще е. Както писах в първия си пост, ще го ползвам главно да пътувам София-Ботевград-София. Като, особено зимата ме притеснява, затова и се оглеждам за такъв автомобил. Може, събота и неделя да отида до някой язовир, примерно. Сега остава само да намеря и читав. Вече два гледах, но не ме грабнаха. Приемам предложения...

Коментар

Здравей, само при избора на Мурано трябва да знаеш, че има 2 версии. Има за американския пазар няколко варианта на оборудване и една версия за европейския пазар. Европейските Муранота са с по-добро охлаждане на трансмисията, задължително НЯМАТ предни фарове за мъгла и имат само 1 светлина за заден ход. Климатроника им е еднозонов и нямат бордкомпютът. Като екстри европейските отговарят на най-високото американско оборудване, освен нещата които се различи. Европейските създават по-малко проблеми в скоростите. Ако имаш въпроси относно версиите, питай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X