Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте мнение за Chrysler Pt cruiser

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дайте мнение за Chrysler Pt cruiser

Първоначално публикуван от turtey
    Искаш ли да ти дам моята да я газираш и да разбереш защо не става реално.
    Има много коли които не стават за тая работа с газа или газта (не и в разумни граници, не и материално оправдано) и аз нямам никаква амбиция да се доказвам по такъв начин.

Първоначално публикуван от sonda
    Иии....освен коли за работа има и коли за КЕФ...
    Ъхъ. Аз и на колите за кеф си слагам газ.
    И не е реално да съм опрял до 50-100 лева месечна икономия. Не че някой ми ги дава, просто няма тази разлика да ми промени навиците на използване на колите.

Ако искате вярвайте, аз слагам газ защото ме кефи.
    - Харесва ми плавната и точна реакция на педала, която досега почти никой не е постигнал на бензин.
    - Харесва ми двигателят да влиза в режим след 10 секунди работа, а не чак като загрее.
    - Харесва ми да не ми мирише около колата на изгорял бензин (моите коли не миришат на газ!).
    - Харесва ми да имам винаги резервен ВИД гориво, резервно количество гориво и резервна хранителна уредба на двигателя.
    - Харесва ми да карам с гориво, което 80% се внася и значи обикновено не е от Лукойл.
    - Харесва ми да няма с какво да ми кръщават горивото, не и до степен да ми прецака колата.
    - Харесва ми ауспух, който има метален цвят отвътре дълго след като го е изгубил отвън.
    - Харесва ми маслото в двигателя да е прозрачно от смяна до смяна.
    - Харесва ми и да давам по-малко пари на държавата (акциз, ДДС) която прави най-вече поразии с тях.
    - и да, по-евтино ми е. Откакто съм шофьор, поне две от колите съм си купил със спестените от гориво пари. Но това не е най-важното - щях да си ги купя и без да съм спестявал тези пари.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Добре де, некой друг освен Дъртия реално да е карал или поддръжал тая кола
      Аз.
      НЕ.
      ...2,3 и 4 отпадат.
      Всеки трети е шести

Коментар

Дизайнът на въпросната кола и мен много ме кефи,но определено не е много доизпипана-можеше да се постараят и повече.Никога не съм карал Крайслер,но имам вече изградено мнение за тях,че като качество са на дъното.Мнението ми споделят и тестващите журналисти от голями и реномирани автомобилни издания.Във въпросният дизайн има много хляб,но американците спят,докато Фиат,Фолксваген,БМВ с Мини яхнаха ретро вълната и имат много продажби.Както написаха и други колеги малко по-нагоре,въпрос на прериотети е изборът на всеки,а за кола и дали би му харесало да виси закъсал по пътищата и в сервизите,да плаща често и на нереално високи цени части,които по принцип би трябвало да изкарат повече.Колегата явно си е наумил да купи въпросната кола и след време ще съжалява-аз също съм твърдоглав-не приемам съвети за автомобили особено и после патя

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
          ...докато Фиат,Фолксваген,БМВ с Мини...
          И Фиат, и Фолксваген, и Мини са имали на времето някаква МАЛКА колица която се е превърнала в култов модел, чиято слава са могли да експлоатират при новите. Крайслер няма такъв модел от онези години. Не и малък. А на големите от онези години им ползва славата повече от добре в наши дни.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Преди няколко години беше избрана за кола №1 от гей-фенове в Щатите, но май ставаше дума за кабриото. Няма да те ориентира много това, ама си е информация...
            << Mitsubishi Pajero LongWB >>

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Крайслер няма такъв модел от онези години. Не и малък.
              Без да искам да ти противореча, това което казваш е от значение за доста по-малък брой хора от този на всички харесващи такива колици.
              В смисъл, за разбирачите и по-възрастните има значение стария имидж и слава, но повечето потребители си изграждат собствени образи за тези коли и хич не им дреме, че Мини е станало рали-легенда, Бръмбъра–костенурка култов модел поради разни причини, както и Фиат 500... Т.е. усещат ретро препратките но ги харесват без истински да ги разбират. И в този смисъл не е от особено значение дали баш Крайслер са имали подобна колица навремето, и дали е била особено култова. Повечето му почитатели на това, я са виждали подобна катафалка в нЕкой стар филм(или някоя подходяща фантастика), я не са...
              И успеха на едните модели сравнени спрямо този крюйзер, не са само резултат на старата слава, а на доста фактори. Малките градски бангии, по-често се карат от хора подвластни на дизайна. В комбинация с добри цени(Фиат), липса на фрапиращи проблеми(Бръмбъра е Голф) и добри експлоатационни показатели е нормално да са по-успешни от крузера, който се "състезава" и в малко по-друга пазарна ниша. И то в тази ниша само дизайна не им минава, щото тези на които им трябва такъв размер автомобил по-често са прагматици. И там вече това че не блести с особени реални достойнства си казва думата и му разбива имиджа, сваля цената на старо и пр.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Сега видях темата.

Относно красотата на тази кола-за мен Франко е в пъти по-красив. Все пак е въпрос на вкус.
                Даже и една ГАЗ-69 ми харесва повече на външен вид, даже и Варшавата.

Но аз отдавна съм минал етапа в който колите ми харесват главно заради външния си вид. Сега много повече ме интересува механиката, здравината, какъв ресурс има като машина, и т.н.
                Ако въпросната кола отговаря на МОИТЕ критерии, и търся какво да купя, я за мен, я за жената-изобщо не бих обръщал внимание на външния вид.

Пък жената, ако не я хареса-в комплект с колата ще има и един вибратор.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първото,което вижда един човек в жена и кола,е дизайна-може и да има хора каращи коли,чийто външен вид им е безразличен,но не са много според мен.Естествено че и всички останали качества също са много важни,но ако си купува човек нова кола с определен лимит и избира от 6-7 модела със сходни характеристики и качество,няма ли да купи тази,която най му харесва на външен вид?Напълно съм съгласен,че който харесва например Мини,оценява оригиналният дизайн и не го интересува култовият статус на предшественика.А ако няма такъв,може би е време за създаване на бъдещ класик,но трябва да има и редица други качества-едната красота не е достатъчна(също както при жените)

Коментар

Красич това е така ма това е мислено за тукашния пазар,че такава грозотия едва ли биха я оценили Немците да речем.

Тукашния пазар се крепи на тия дето взимат на изплащане,никой няма да набие 20 000 кеш за това,а да казвал ли каква е разликата на месец между кола за 20 и кола за 25- 3 кутии цигари.Много ме сьмнява да са мислили вьзможно най-евтиното нещо да е без значение каква грозотия е ма АЗ поне не разбирам от коли и то Американски от тоя вид.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Когато жена каже за кученце,кола или не дай боже мъж-Каква сладка муцунка има!-то обезателно ,рано или късно очаквай неприятностиА в Щатите вярно и тамошните тираджии харесват "муцунести" влекачи,въпреки непрактичността и по-голямата дължина-въпрос на вкус,с който и аз съм солидарен.Това някак им помага да имат собствена и неповторима физиономия,а останалите изглеждат твърде еднакви.Дизайнът е всъщност това което продава и клиентът търси уникалност,въпреки абсурдността при серийна кола...Жалко за добрата идея-американците са се изложили доста

Коментар

Айде-е-е-е, и това хафтомобилче го отнесло, почти като "Шевролет Малибу" А пък според "Уикито" са пУрдали 1.35 million units - нещо като да речем "Citroen DS" (оня легендарния) за целите му 20 години производство.
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          Айде-е-е-е, и това хафтомобилче го отнесло, почти като "Шевролет Малибу" А пък според "Уикито" са пУрдали 1.35 million units - нещо като да речем "Citroen DS" (оня легендарния) за целите му 20 години производство.
                          Продали са ама в Америка ......продават ги на място дето всеки смята че 4-5 годишна кола е стара и е нормално да е сдухана, дето всеки трабант може да върви с максималната скорост от 70 мили..... и дето с 1-2 реклами по телевизора може да убедиш полвината щати да не купуват импортни коли щото са боклуци ,отнемат американски работни места и локуми от сорта.....така че американския пазар трудно може да е мерило относно техническите качества на една кола.
                          Но иначе към колегата чиято жена се е спряла на таз кола- кеф цена няма , ако можеш да си го позволиш -купуваи.

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                            ...Жалко за добрата идея-американците са се изложили доста
                            То пък кога не са?
                            На сърбела майката му е чесането.
                            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              Гаич, ти сериозно ли сравняваш тази кола с наистина легендарния DS?
                              По-горе ти го казаха- сега кола на 5 години се смята за стара, а по времето на DS се е считало, че колата трябва да има ресурс да те зарови.
                              Сам си сметни какво е да продаваш коли тогава и сега.

То и VW костенурка сега е смешна и като дизайн и като механика, ама си е легенда, та дрънка.
                              Да не говорим за оригиналния Голф-първа серия. За времето си е имал някакъв си дизайн, но е наблегнато на функционалност, здравина, лесно обслужване, и други улесняващи житието-битието на собственика на колата.

Докато тази кола е създадена с главната цел "да изглежда". Гаден начин за повишаване на продажбите, ако питат мен.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                Гаич, ти сериозно ли сравняваш тази кола с наистина легендарния DS?
                                ...
                                Докато тази кола е създадена с главната цел "да изглежда". Гаден начин за повишаване на продажбите, ако питат мен.
                                Ценностите, Кольо, ценностите. За нас - деца на социалъзЪма, важното в една кола е да бъде здрава, ама ако може да не се разваля по никакъв начин (щото при соца части нЕмаше и трЕбеше да се краднат отнекъде, да се намират с връзки или да се нагажда нещо ТНТМ-ейско). То е като дрехите. Аз, а предполагам и ти, не се вълнуваме от марката дрехи, които носим, сигурно и цветът им, освен ако не е розов или папагалско-крещящ някакъв , също няма особено значение. От кой МОЛ са купени или от селкооп или "интендантски" магазин напр. също не ни пука, нали ?
                                ЗападниЙот чиляк тия работи обаче ич не го вълнуват - колата се купува нова и ако се чупи, дилърът я поправя безплатно, ако много вземе да се чупи, дилърът накрая я сменя с друга и така. За него е важно именно КАК ИЗГЛЕЖДА колата. Той и старият DS е правен "да изглежда" и всичките му гъзариЙ с хидравлики, въртящи се фарове, променливо ниво и т.н. са били насочени към този втория тип потребители, не са насочени към... нас
                                Пикасо ли, Салвадор Дали ли, беше казал (трябва да го потърся из нета), че Втората световна война е съсипала автомобилостроенето. Защото, ако не беше следвоенната мизерия, колите щяха да се развият и да изглеждат по съвсем друг начин.
                                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X