Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВИТАРА или ФЕРОЗА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ВИТАРА или ФЕРОЗА

Първоначално публикуван от kivv1973 Преглед на мнение
    да макферсон но пък ферозата торсион (не по врат а по шия).
    И какво точно по торсиона е аналогично на макферсона, че нещо не се сещам? Въобще предница на фероза заглеждал ли си? Щото значимите разлики са другаде. Не са в пружиниращия елемент.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, тоеа е поредната тема за мерене на кардани. Тоя точно дизел не блести с нищо, освен че гори и джапанки и кубинки настъргани, колкото до модела, едва ли има по-здрав Патрол след него.
      Това е по-здраво от Унимог.
      Относно Витарата и Ферозата, никой не може да ме убеди, че една Витара ще издържи на същия тормоз, като мойта Фероза.
      ...Освен може би Колето.
      Ферозата е в пъти по-здрава от Витара и не е вярно, че частите са и по-скъпи от витаровите, поне в актуалния момент.
      Нито консумативите, нито каквото и да е останало.
      Ти поне знаеш, как тормозя мойта.
      Обслужването е сведено до нула. Докато не се строщи нещо, не се пипа.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        ...едва ли има по-здрав Патрол след него.
        За имане - има. Всичко от Y60 нататък с TD42(Т) двигател, или аналогичната бензинка. Като тръгнеш от двигателя и стигнеш до колелата, абсолютно всичко му е по-здраво. Пак харчи и настъргани че и миризливи джапанки, пак е редови шестак.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, тоеа е поредната тема за мерене на кардани. Тоя точно дизел не блести с нищо, освен че гори и джапанки и кубинки настъргани, колкото до модела, едва ли има по-здрав Патрол след него.
          Това е по-здраво от Унимог.
          Относно Витарата и Ферозата, никой не може да ме убеди, че една Витара ще издържи на същия тормоз, като мойта Фероза.
          ...Освен може би Колето.
          Ферозата е в пъти по-здрава от Витара и не е вярно, че частите са и по-скъпи от витаровите, поне в актуалния момент.
          Нито консумативите, нито каквото и да е останало.
          Ти поне знаеш, как тормозя мойта.
          Обслужването е сведено до нула. Докато не се строщи нещо, не се пипа.
          Може и с Живко да поспорите.А по темата ......ми покарай и двете и която ти хареса и която е по запазена.
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Тя тая на колето е с УАЗ-ови мостове, до колкото знам.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Тя тая на Колето е с УАЗ-ови мостове, до колкото знам.
              А преди да стане с УАЗ-ови мостове....................
              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Аз съжалявам, че ми изгоря харда и не мога да се аргументирам подходящо в снимки.
                Първо ми е интересно, коя Витара ще изкара от реката почти тон камъни.
                Рядък тормоз е виждала моята и вижда и досега. Ако ще говорим за стокови джипки и каране по разходки, да на едно ниво са като проходимост и евентуално, здравина.
                Да добавя и други моменти.
                При мен поддръжката е повече от оскъдна, за да не кажа че почти липсва.
                Скъсах тампон на двигателя= перката ми потроши дифузьора и протри радиатора= прокапа естествено= цяло лято миналата година я карах на вода и доливане= една сутрин ми беше замръзнала водната помпа, защото не се изтака напълно= претри ми се и се запали ремъка= смених го, но водната помпа прокапа= заредих антифриз и добака за запушване на течове= радиатора и водната помпа се "закиснаха" и сега не тече от никъде, съответно и в най-големите жеги, пак си вози камъни, материали и вода, без да понечи да подмине средата на термометъра. Никога не съм промивал системата.

Преди да смени мостовете Живко, питай го, колко карета е помлял

ПП: В момента съм махнал задните седалки, постлал съм един найлон и карам вода в бидони от една чешма с корита в полето.
                По пет бидона 70 литрови се събират, а празното запълвам с 10л шишета.
                Чешмата не е много далеч, но е километър по черен изровен път. Само на първа се кара.
                Последно редактирано от TigerHunter; 26-07-13, 19:03.
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Аз съжалявам, че ми изгоря харда и не мога да се аргументирам подходящо в снимки.
                  Първо ми е интересно, коя Витара ще изкара от реката почти тон камъни.
                  Рядък тормоз е виждала моята и вижда и досега. Ако ще говорим за стокови джипки и каране по разходки, да на едно ниво са като проходимост и евентуално, здравина.
                  Да добавя и други моменти.
                  При мен поддръжката е повече от оскъдна, за да не кажа че почти липсва.
                  Скъсах тампон на двигателя= перката ми потроши дифузьора и протри радиатора= прокапа естествено= цяло лято миналата година я карах на вода и доливане= една сутрин ми беше замръзнала водната помпа, защото не се изтака напълно= претри ми се и се запали ремъка= смених го, но водната помпа прокапа= заредих антифриз и добака за запушване на течове= радиатора и водната помпа се "закиснаха" и сега не тече от никъде, съответно и в най-големите жеги, пак си вози камъни, материали и вода, без да понечи да подмине средата на термометъра. Никога не съм промивал системата.

Преди да смени мостовете Живко, питай го, колко карета е помлял

ПП: В момента съм махнал задните седалки, постлал съм един найлон и карам вода в бидони от една чешма с корита в полето.
                  По пет бидона 70 литрови се събират, а празното запълвам с 10л шишета.
                  Чешмата не е много далеч, но е километър по черен изровен път. Само на първа се кара.
                  Тези ферози колко коня са че толка мощни в реките ?Колко литра повече им е обема на багажното отделение ?
                  Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                  Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                  "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

95 коня са мощни, но това на първа бавна не е от особено значение. И дифовете им са с предавателно чивло 5 и двайсе и кусур. Важното е че ги товариш доволно и излизат от реката цели.
                    Като сгънеш задната седалка имаш доволно голямо багажно отделение. Като не я сгънеш е скромна работа. Ама не виждам витарата и самурая да са значимо по-големи. Не знам за багажника, но самурая на мен ми е по-тесен вътре, при това чувствително по-тесен. Немощните му двигателчета пък няма нужда да коментираме.

Ферозата е много повече работен кон от витарата в заводския си вид. При тая възраст и неизвестен начин на експлоатация от предичния собственик, случва се да дават грижи с двигател, ама това важи точно толкова, колкото и за витара/самурай. Охладителната система трябва да е в изправност, и тогава читава бройка никога няма да направи проблем.

ПП: В тоя ред на мисли @TigerHunter - оправи си охладителната система и я почисти от тия говна, дето си сипал. Ще ти излезе през носа, рано или късно.

Коментар

95 коня са мощни, но това на първа бавна не е от особено значение. И дифовете им са с предавателно чивло 5 и двайсе и кусур. Важното е че ги товариш доволно и излизат от реката цели.
                      Като сгънеш задната седалка имаш доволно голямо багажно отделение. Като не я сгънеш е скромна работа. Ама не виждам витарата и самурая да са значимо по-големи. Не знам за багажника, но самурая на мен ми е по-тесен вътре, при това чувствително по-тесен. Немощните му двигателчета пък няма нужда да коментираме.

Ферозата е много повече работен кон от витарата в заводския си вид. При тая възраст и неизвестен начин на експлоатация от предичния собственик, случва се да дават грижи с двигател, ама това важи точно толкова, колкото и за витара/самурай. Охладителната система трябва да е в изправност, и тогава читава бройка никога няма да направи проблем.

ПП: В тоя ред на мисли @TigerHunter - оправи си охладителната система и я почисти от тия говна, дето си сипал. Ще ти излезе през носа, рано или късно.
                      \
                      Ми ние с тея малки Витари(дълга база 97к.с.)не можем като Ферозите.Всеки хвали това което кара.
                      ТОчно по тази причина мразя такива теми ...........

Коментар

Колега (sparkybg) всичко е въпрос на вкус.Както казва SaTaNaTa_83_stz - Всеки хвали това което кара.
                        SUZUKI VITARA 1.6 16V COOPER DISCOVERER STT 31X10.5X15

Коментар

Сега остава да кажете кое от това, дето съм написал, не е вярно.

Забележете - говорим за автомобили в заводски вид.

Много ясно че в дълга витара има повече място. Ама дълга фероза няма, и сравнението е безпредметно. Щото освен повечето място дългата има по-ниска проходимост и от къса витара, и от фероза.

Коментар

Сега остава да кажете кое от това, дето съм написал, не е вярно.

Забележете - говорим за автомобили в заводски вид.

Много ясно че в дълга витара има повече място. Ама дълга фероза няма, и сравнението е безпредметно. Щото освен повечето място дългата има по-ниска проходимост и от къса витара, и от фероза.
                            Защо сръвнението да е безпредметно?Дълга витара по-лека от фероза,по икономична от фероза и 1,5 пъти по добра возия от Фероза а относно проходимоста в заводски вариант си е въпрос на каране.

Коментар

Aз не съм имал нито една от двете машини, но определно съм ЗА Ферозата. Ще се аргументирам с това което съм видял с очите си :
                              1) Ферозата ( в заводски вид) е една идея по-проходима от Витарата.
                              2) По-мизерно окачване от това на Витара (за джип) не съм виждал. Дори с един размер над оригиналните гуми + доволно изнесесни джанти каретата на Витарката са по-често купувани от ГаЗ-чицата ;
                              3) Лично на мен салона на витара ми изглежда като нещо изструговано от лего
                              4) Безспорен факт е, че Витарата е вероятно най-популярната кола сред ловджии, рибари и мераклии. От там, поне за Витара на приятел, за кояти търся части, намирам доста по-лесно отколкото една бивша семейна Фероза... ама пък Ферозата, като чели не се трошеше толкова често

Ама всичко това е субективно и ДА всеки хвали това което кара, ама аз не карам нито едно от двете...
                              * ако става за въпрос единственото СуЗуки, което бих си взел е Джимини - цели мостове, голямо колкото голф количка, абе идеалната кола за забавления. Примерно вместо АТВ..

Поздрави !
                              п.п. МОЛЯ никой да не се засяга или обижда. Всяка машина си има + и - , но просто при някой "-"-те преобладават..

Коментар

Вярно е, че всеки хвали това, което кара, но... всеки е минал по пътя на сравняването и избирането, и е избрал.
                                Писаното от Спарки е напълно обективно и няма какво да го хапете.
                                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X