Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет при избор Витара,териос или HR-V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за съвет при избор Витара,териос или HR-V

Здравейте,

Ще помоля за помощ при избор на превозно средство!
    Питам именно тук защото знам, че хората от този форум са със сериозен опит по въпросите, които имам и ще съм благодарен да го споделят.
    При бюджет 4-5000 лв. Искам къса база 4х4 с клима.
    Годишен пробег 30-40000км. 95% асфалт.
    Търся най-доброто съотношение м/у;

-издържливост
    -разходи за подръжка(цени на резержи асти нови/втора употреба)
    -комфорт и поведение на пътя при нормална скорост 90-120 km/h

Причината да не търся кола 4х4 е периодично излизане извън пътя(само по селски пътища) и все по- често каране в балкана при зимни условия.
    Вярвам, че всяка една джипка ще се справи по-добре от кола при тези условия въпреки факта, че основно ще се кара по асфалт.Гледах и HR-V-то понеже смятам, че е може би е добър избор за това за което ми трябва, но изобщо не го познавам и затова моля за мнения.

Благодаря на всички, които ще намерят време да споделят нещо.

От: Моля за съвет при избор Витара,териос или HR-V

Здравейте,колега! Измежду трите изброени модела 4х4 джипки аз бих избрал Витарата. Обосновавам се : Витарата е на шаси ( Хондата и Териоса - самоносещи ). Второ и много важно - демултипликатора,т.нар. бавни скорости. Отново само Витарата го има. Също така при нея можеш да избираш движение на заден мост или твърдо 4х4. При Териоса си Full Time 4x4 посредством междуосов диф.
    Хондата побеждава в комфорта и скоростното каране по магистрала. Хондата също може да се кара по селски пътища, както се отбелязали, обаче при зимни условия в Балкана...ами не й е там мястото.
    Успех!
    First Man, then Machine!
    Lada Niva
    Honda XR 400

Коментар

Благодаря за мението.

Принципно и аз Витара си мисля, но единствената причина да имам съмнения, е че преди няколко години приятел имаше витара и впечатлението ми бе, че е доволен но само за градско и лек офроуд. На асфалт като вдигнеше 90+ и в купето ставаше кофти.Знам, че е била въртяна и самото копе не беше изправено много добре но понеже само от там имам наблюдения имам и притеснения!

Коментар

Всички джипове в заводски вид стават само за лек офроуд. От изброените най-близо до джиповете е Витара, колегата е написал защо. Разликата в комфорта между къса и дълга база е значителна, късите много рядко имат климатик, мястото за багаж е колкото за пазарска чанта. Териос е нелошо малко джипче, но е тясно. Няма бавни, но при това тегло не са му и нужни. Хондата си е по-висока лека кола, с добър комфорт на пътя, много от тях са предноприводни.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от KoKoUaz Преглед на мнение
          Здравейте,
          ...

-издържливост
          ...
          При тези условия - HR-V. Обаче на знам, как между тях ще се впише и условието "...все по- често каране в балкана при зимни условия...".

Но ... карам CR-V, автоматик, което е със същата система 4х4.
          На баир ( наклон, при който колата а-а да тръгне назад, при включена D4 ), 30 cm пресен сняг, левите гуми на асфалта, десните на трева (зелена английска тревичка + 3-4 бордюра) ... ми излезе си, като "стой та гледай". Вечерта, като се прибрах, пред нас ледени коловози, и натрупан отстрани на пътя лед над 10 cm + бордюр (същия наклон). Обърнах си я в обратна посока, и паркирах, където исках

п.п. Както каза avzdrav,
          внимавай - има доста HRV-та, които заводски нямат 4х4.
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

... и все по- често каране в балкана при зимни условия.
            Ако това каране е извън пътя, само Витарата има потенциал за осъществяване на това условие ! Но, като гледам сте посочили "95% асфалт", и ако това каране е по планински пътища, а също така се съобразим и с останалите условия, везните ще наклонят към HR-V.

Успех в избора !
            HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
            Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Здравей колега.До скоро и пред мен стоеше дилемата Хонда или Териос. При сходно предназначение.Бюджета ми беше 5-6 хил.лв.Пуснах и тема за сравнение. Ами на базата на съветите на по-опитните коеги и прочетеното във форума се спрях на Хонда.От 5-6 дена я имам и дано не съм сбъркал.Днес минах около 90 км. и съм изключително доволен от поведението на колата.Доколко съм запознат за 4-5 х.лв. трудно може да се намери читава Витара.

Коментар

Здравейте,

Ще помоля за помощ при избор на превозно средство!
                Питам именно тук защото знам, че хората от този форум са със сериозен опит по въпросите, които имам и ще съм благодарен да го споделят.
                При бюджет 4-5000 лв. Искам къса база 4х4 с клима.

-издържливост
                Комфорт и териос в едно изречение нямат място. Териоса е в пъти по некомфортен от витарата,в момента имаме и териос и 2 витари и наблюденията ми са от актуално сравнение.
                http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X