Здравейте колеги! Смятам да купувам малък СУВ.Ще се използва предимно за градска кола и за лек офроуд(200м.черен път до ранчото и риболов). Рядко с повече от двама души.Спрял съм се на Хонда Хр-в и Дайхатцу Териос +2000.Моля колегите които имат наблюдения върху тези два модела да споделят впечетления. Доста изчетох и за двата модела. Всекий си има плюсове и минуси и просто немога да реша на кое дасе спра.Интересувам се от цени и наличие на части, чупливост , слаби места които не трябва да се пропущат при огледа преди покупка.За газифициране, както четох и двете стават.При Териоса има ли възможност бутилката да се сложи така че да не се пречка в багажника? Благодаря предварително на колегите които биха отделили от времето си , да споделят впечетления.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Honda Hr-v или Daihatsu Terios +2000г.
Свий
X
-
От: Honda Hr-v или Daihatcu Terios +2000г.
Здравей колега, има едно понятие "Любоффф от пръв поглед" , която може да се изпари след първото сядане в колата. Хубавото е че си избрал модели и отиди седни в тях и ги подкарай, така ще видиш кое ще ти пасне най добре. Опитай с търсачката има информация тук във форума и за 2 та модела за да знаеш какво да гледаш. Имам познат с териос 1 и го е газифицирал с ГИ , но ако си над 100кг в него си е тесничко. Във този форум има много полезна информация , но ти трябва време и четене.
-
Първоначално публикуван от matros Преглед на мнениеАз бих избрал Хондата.Карал съм ги и двете на ход от Австрия до тук и мога за кажа че хондата е по добър избор.Териоса въпреки че е 1.3 гори повече от Хондата, по тесен и неудобен е
На териоса задвижването му е по-добро (адекватно) от на хондата, частите май са му една идея по-скъпи, но пак е относително и зависи какво се търси. Хондата също е малко позната и някои части са леко трудни за намиране, на моята доста време не можех да намеря спирачна помпа.
За газовата ... май няма много къде да се бутне, освен в така или иначе малкия багажник. Другия вариант е да се преправя отдолу.
На хондата двигателя има склонност да са му запекли маслените сегменти и да похапва масло, из руския форум има доста изписано, тъпото е че уж здрав двигател, пък тея сегменти може и на няма 200к да спечат.
Газова може да се сложи както в легена за резервната гума в багажника, така и отдолу между гредата и задната броня има една ниша.Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Коментар
-
Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнениеЗдравей колега, има едно понятие "Любоффф от пръв поглед" , която може да се изпари след първото сядане в колата. Хубавото е че си избрал модели и отиди седни в тях и ги подкарай, така ще видиш кое ще ти пасне най добре. Опитай с търсачката има информация тук във форума и за 2 та модела за да знаеш какво да гледаш. Имам познат с териос 1 и го е газифицирал с ГИ , но ако си над 100кг в него си е тесничко. Във този форум има много полезна информация , но ти трябва време и четене.
Направете тестдрайв.Териоса действително май е по-тесен вътре.Ако обаче ще се ползва главно като градска кола и такава,на която ще се разчита за "офф" ,мисля,че Дайхатсу-то е по-добрия вариант.
Способностите на HR-V извън пътя,са си символични.Но като вътрешно усещане за комфорт в купето е по-добра.
Коментар
-
Териос е по-малък като габарити, газова бутилка намалява значително багажното пространство. И двете са фултайм, липсват понижаващи предавки. Териос има блокаж на междуосевия диф, и цял заден мост. Хондата се предполага при активиране на задния мост да е 50/50, тоест същото, на практика не съм сигурен. Имам резерви към задните полуоски, които са с дебелина на солетки...Животът е харизан кон според мен...
Теди
Коментар
-
Карам от година Териуса. Преди да го купя се заглеждах и по Хондите. Моето субективно мнение е, че хондата е повече лека кола. Дори и клиренса и е по-малък, да не говорим за окачване и система на задвижване. Ползвам го основно за риболов, а през зимата е семейна кола. Тесничка е, но това в гората е предимство. Не съм слагал газ. На бензин зимата е като по каталог около 11/100 градско и 7,5 комбинирано. Аз съм с по-стария двигател 1998 год 1,3-83 к.с. За риболов това е по-подходящата от двете коли. Късмет.Nissan Pathfinder 2.5 dci
Коментар
-
Първоначално публикуван от Plamen0401 Преглед на мнениеТериоса е по-проходим от Хондата, с по-добро 4х4 задвижване.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение... което се компенсира със много по-добро пътно поведение на асфалт. Териоса спрямо Хондата на магистрала си е ... в областта на шегите.Иво (таксито) Андреев
0988 91 80 50
Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та
Коментар
-
Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение... И двете са фултайм,...
Аз лично бих избрал Хондата заради по-удобното купе и по-разпространения и познат двигател. Ако се търси по-голяма проходимост, то не са това моделите които трябва да се разглеждатNissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
[QUOTE=bullet_pk;2223732]Ц, не са. Дайхатсуто е фултайм, а Хондата - On Demand
Въпрос на терминология. Т.нар. он деманд някои класифицират даже като автоматичен парт-тайм, съвсем неправилно според мен. Повечето он-деманд машини имат почти винаги минимално предаване към втория мост, тоест формално са по-близо до фул-тайм. Поздрави!Животът е харизан кон според мен...
Теди
Коментар
-
По никакъв начин Териоса не може да се сравни с Хондата - по-тесен е и поради това твърде некомфортен, с изместен към вратата волан и твърде близките педали, шофирането му е повече от противно.
Проходимостта и здравината им са напълно съизмерими, откъдето дилемата изчезва /според мен/ - Хондата е значително по-добрия избор.
Успех на колегата в избора!
Коментар
-
Благодаря за отговорите колеги.Кото изчетох всичко в тая и други теми, вече твърдо съм се насочил към Харвито.Поразходих се по Варненските автокъщи, но предлагането с 4 врати е много слабо.Утре ще ходя да гледам една дано е свястна.Май ще се обикалят съседни области.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар