Привет Колеги! Днес бях на автосалона в София и меко казано, ме обхвана разочарование и тъга. Вън от съмнение вече е това, че ерата на истинските коли е безвъзвратно отминала...това си го знаем...НО..по-лошо!! Оставяйки настрана техническите данни и характеристики и това, че всеки се е юрнал хибрид да прави, качеството на интериорите е отблъскващо отвратително! Всички марки са направили опит за снижаване себестойността на автомобила чрез внедряването на детайли от най-долнокачествена и гадна пластмаса! Екокожата пък на повечето модели смърди на изкуствена тор! И това масово, не само при евтините марки...пиша за Тойота и Хонда също..и то даже при 200-цата!!! Чайките и Зил-овете от ретроизложението са доооста напред в отношение качество на детаил! Единствената кола, която вдъхва доверие и всява респект е Реинджа с осмак и суперчарджър 510 кончета. Меката му тележка кожа мерише от далеч, но и цената е добра..малко под 300 бинки! Та...било каквото било..по-точно до тук беше! Ще отваряме реставраторски работилници и ще ги съживяваме старите добичета, защото изход друг няма...Пуснал съм темата тук , за да си поговорим и посравним...колите от миналото с еднодневките на бъдещето!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Автосалон 2013 или възхода на пластмасовата конфекция!
Свий
X
-
Тагове: Няма
-
От: Автосалон 2013 или възхода на пластмасовата конфекция!
Незнам колегата какво е видял в Хюндай, обаче i40 комби за 70000 лева беше с изцяло пластмасова звдна врата, на багажника, със зглобка на играчка от зрънчо. Като я хванах да я отворя се погусих. Като се опитах да я затворя така се разскърца в ръката ми, че реших да не я затварям за да не се счупи и да ме карат да я плаща. Незнам как имат очи да искат 70 бона за кола от шоколадово яйце...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнениеАбсолютно подкрепям!
Много съм разочарован от старите японки - Мазда, Тойота, Хонда, Митсубиши... Евтина пластмаса, никакъв дизайн, груби и неудобни.
Но пък много ми харесаха Хюндай,КИА, Шевролет, Фиат.0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
Аз затова от няколко години ги пропускам автосалоните...Половината премиери се търкалят по софийските улици.
Виж таз годишния ретро парад си заслужавашеОнзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
Аз пък съм си много доволен от Сивика. Въпреки, че е мейд ин Ингланд, вече 6 месеца, и към 12000 км, все още не се е разтропал, и вратите се затварят супер (дори и петата, пластмасова врата). Интериора е стегнат, ключетата и копчетата също. По-голяма част от таблото, и вратите са покрити с нещо имитиращо кожа, на вид и пипане, и е доста приятно.
Иначе да, за качеството от миналия век, няма какво да говорим, не случайно карам и вече втора, 18-годишна JDM-ка, CR-V, слязло от конвеера на втория месец от началото на производството им.Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual
Коментар
-
В зала номер 6 можеше да си изплакнем очите започвайки от Вилнер и после поглеждайки парка на НСО от миналото.
Ситроен с ДС5 ме впечатлиха, но никакво място зад мен не оставаше в тази кола, а иначе е фантастична катоизпълнение...........и цена.
Коментар
-
Понеже не съм ходил на салон, я обяснете какво значи евтина и какво е скъпа пластмаса? Мислех, че пластмасите в колите са си все едни и същи - полипропилен, полистирол и поликарбонатни смеси и чист полистирол.
Коментар
-
Трудно може да се опише просто така с думи. Евтината пластмаса е гнусна на пипане, неизпапани краища, нa места не с правилната форма... и въобще гадно.
Хубава пластмата... ами виж някой Мерцедес от преди 94г. и ще разбереш.
Коментар
-
Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнениеПонеже не съм ходил на салон, я обяснете какво значи евтина и какво е скъпа пластмаса? Мислех, че пластмасите в колите са си все едни и същи - полипропилен, полистирол и поликарбонатни смеси и чист полистирол.0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
Аз пък тия дни си купих Рено Еспас 1, 1990г. Познайте има ли елемент от обшивката, който да не е пластмасов. Пластмасов му е даже карданът. Това изобщо не го прави лоша кола.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнениеТрудно може да се опише просто така с думи. Евтината пластмаса е гнусна на пипане, неизпапани краища, нa места не с правилната форма... и въобще гадно.
Хубава пластмата... ами виж някой Мерцедес от преди 94г. и ще разбереш.0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар