Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки 4,0/4,7 или Тойота Ленд Крузър 3,0 d4d

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд Чероки 4,0/4,7 или Тойота Ленд Крузър 3,0 d4d

Колеги моля дайте съвет имам нужда от джип който да е надежден за дълги безаварийни пътувания.
    по асфалт ще се кара 50-70 000 км по лов - черни пътища , гори и кални терени(главно мокри пътища покрай ниви) около 5-10 000 км.
    Няма да се ползва за сериозен офроуд и трошене.
    Насочен съм към чероки на газ или тойота Д4Д.
    моля дайте мнения съвети и препоръки за други автомобили които биха свършили тази работа.
    за тойота знам че е най здрава но чероки повече ми харесва като интериор,има ли база за сравнение или тойота бие по всички параграфи.Тойота ме привлича и като вътрешен подобен на паджеро обем.
    благодаря ви предварително.

От: гранд чероки 4,0/4,7 или тойота ланд круйзер 3,0 d-4d

Ето http://www.offroad-bulgaria.com/sear...hid=2525534&pp= от 61 поста 50 са с питане за каква джипка като в 40 условията се различават доста...

После аз съм лошия щото пиша жълта....
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от denkata23 Преглед на мнение
      Колеги моля дайте съвет имам нужда от джип който да е надежден за дълги безаварийни пътувания.
      по асфалт ще се кара 50-70 000 км по лов - черни пътища , гори и кални терени(главно мокри пътища покрай ниви) около 5-10 000 км.
      Няма да се ползва за сериозен офроуд и трошене.
      Насочен съм към чероки на газ или тойота Д4Д.
      моля дайте мнения съвети и препоръки за други автомобили които биха свършили тази работа.
      за тойота знам че е най здрава но чероки повече ми харесва като интериор,има ли база за сравнение или тойота бие по всички параграфи.Тойота ме привлича и като вътрешен подобен на паджеро обем.
      благодаря ви предварително.
      Колега, имам и двата автомобила (ЛК - 2001 д4д и ГЧ 2002 4.7 quadra drive), като цяло колите са малко различни, но и двете са много проходими в стандартния си вид. Като конструкция разликата е, че черокито е с интегрирано шаси, докато ЛК е на рама. ГЧ е с цял преден мост, което се отразява (субективно мение) леко неблагоприятно на пътното поведение. ГЧ ако е с quadra track/drive е с фул тайм, доката ЛК е с парт тайм (можеш да си направиш подробна справка). Моето субективно мнение е, че тойотата е достатъчно добра с парт тайм и LSD диференциал. При Черока си на автомат, който се слави като здрав, докато при ЛК си "така и така", което също е ОК. Нашата е с ръчни скорости. Като вътрешен обем огромния плюс е за ЛК, при него може да имаш и 7 места (качвали сме се 7 човека доста пъти и като изключим натоварването на хората и разтоварването, пътуването е ок- аз лично съм се возил отзад, малко повече друса - това е). Като комфорт за шофьора - не мога да преценя. Като разход в лева за извънградско при едни и същи условия ЛК дизел и Черока на газ - Черока е съвсем малко по-икономичен. При едни и същи условия в града (София) ЛК дизел и Черока на газ - ЛК е много по-икономичен като пари. Като мощност - ГЧ води убедително. Разликата при 4.7 и 4.0 е във "вървенето" и малко в разхода, иначе и двата са надеждни (8>6).

И двете коли са хубави, но са различни според мен, не е лошо да пробваш и двата (ако не си го направил вече) и да прецениш сам, но при всички положения са добрия избор!
      За друга марка или модел, ами не мога да ти кажа, не че няма, тези двете са добри като за начало почни от тях!
      За мен ЛК винаги е бил на първо място, голямата разлика в случая е стойността на придобиване (на запазена бройка), което може да изиграе решаваща роля!

Дано съм бил полезен, успех!

Коментар

ЛК - 2001 д4д .... доката ЛК е с парт тайм
        Ко речи....
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

on-demand?

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
            on-demand?
            Изключително ми е интересно как достигна до този извод?
            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
              on-demand?
              Защо бе човек....защо имаш кола,която не знаеш каква е?А относно автора на темата-наистина се осъзнай какво конкретно търсиш и не е лошо повечко да попрочетеш преди това!
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

От: Гранд Чероки 4,0/4,7 или Тойота Ленд Крузър 3,0 d4d

Джамбазов предлага да си научи за системата на задвижване по трудния начин,т.е.,като проследи предаването на въртящия момент през раздатката.А дано,ма надали,след като си не е прочел в книжката,или във форума досега.Фултайм е ЛКто с този мотор.
                Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                Враца

Коментар

Действителен случай. Познат иска кочина фул тайм, говорим си и за бюджета от Диско и 95ца си хареса 95цата. Естествено си купи от монтана италианка на "реални" 85к. Която по снимки му казах да не взема. Той си спести една нула в цената, а търцовеца си беше спестил една нула в километрите. Имаме win-win ситуация. Е да, ама веригата в раздатката беше се поразтегнала и човеко пак въпреки съветите ми реши да спести една нула от ремонта и си купи верига втора употреба и отиде да я прави при Бай Таланта. След седмица ми звъни,(толкова отнело на таланта да извади раздатката и да я разглоби, защото била много сложна) че съм го прецакал и в раздатката нямало диф. Аз изтрещях и отидах да видя лично какво е това чудо, знам ли, търговеца, може да е наврял раздатка от някой Рънър минало поколение или каквото е имало на скрапа. Отивам и виждам карантиите пръснати на една маса на която преди това са рязали със шлайва, иглените лагери целите в абразивен прахоляк и микро стружки и там в средата се мъдри позиция 41310в и ги гледа умно. И двамата ми скачат де е дифа, аз първо си помислих, че искат съвет за нещо и за да ме накарат да отида ме качват на черешата, обаче осъзнавам, че са сериозни и започвам с обясненията мнооого отдалече. Това след като си поех дъх след пет минутен непрекъснат давещ смях, което предизвика накрая притеснени за моето психическо здраве физиономии. После се оказа, че те очаквали да видят вътре диференциал с пиньон и корона (което само по себе си не е диференциал а главно предаване) и кръстачка с планети като на жигула. Накрая половин час им се молих да измият частите и да ги продухат с въздух, те ги обърсаха с парцала с който преди това избърсаха тезгяха...

Нужно ли е да казвам колко изкара това ТЛК. Скоро му излезе колкото читаво такова и го продаде на цената под която го беше купил. Тоя френд и до сега е с мнение, че джипките са много голям боклук и продължава да си прави Астрата при Бай Таланта, щото е много тънко.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                    Защо бе човек....защо имаш кола,която не знаеш каква е?А относно автора на темата-наистина се осъзнай какво конкретно търсиш и не е лошо повечко да попрочетеш преди това!
                    Основен принцип: Като хванеш някой на тясно - бой колкото може!

И двете са фул-тайм, груба грешка от моя страна!

Коментар

Ае кфото и да земеш колега, глей да е жълто. Те са най-най.
                      Джамбазов, направо изби рибата с тая история!
                      Малко по-сериозно... бих взел тази, която повече ми харесва на вид и вкус... За мокри черни пътища стават и паркетниците. Реално по-важното е, с какви гуми ще се обуе. Щото за тея км по асфалт и черно, ще трябва да е сериозен компромис с едното от двете или 2 комплекта с джанти и смяна спрямо ситуацията. Реално сравняваш кон с кокошка, та няма как да сме по-полезни от това до сега...

ПП Не е лошо да се добави в правилата, че ако питате "Каква машина да си купя" е силно препоръчително да имате добро чувство за хумор и да носите на майтап...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X