Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VITARA V6 2.0 или FRONTERA 2.2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• VITARA V6 2.0 или FRONTERA 2.2

Здравейте! изчетох всичко(така мисля) за двете марки,и смятам да се сдобия с един от двата джипа.
    изписано е доста и за двата,но не видях никъде да влизат в пряк "двубой" пък и за витарата с този мотор има доста малко инфо.
    става въпрос за витара 2.0 дълга база 96-98г.
    и фронтера А 2.2 97-98г. с (аербеците). интересува ме следното:
    издръжливост,проходимост,кой дава повече дефекти,кой е по-стабилен и всичко за което се сетите по темата.

ще съм благодарен на всяко мнение

До: VITARA V6 2.0 или FRONTERA 2.2

Ти направо уби вожда с избора на джипки! Простреля го в десятката и го свали от коня
    Ако твърдо стоиш зад този избор, мога да споделя мнението на повечето участници тук, че и двата джипа имат слаба проходимост, дължаща се главно на това, че са ниски. Ако тръгнеш да правиш подобрения в тази насока - за Витарата има повече китове /от Гърция/. Частите за Опела се обаче доста по-евтини. От гледна точка на здравина - Витарата би трябвало да е по-здрава технически, но откъм ламарини е по-слаба. Абе, да ти имам избора

Коментар

ако някои от вас може да каже каква е разликата във височината на на фронтерата и друг джип ще съм много задължен ---------------------------------------------------защото според мен тя е от земята до дифа
      МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
        Ти направо уби вожда с избора на джипки! Простреля го в десятката и го свали от коня
        Ако твърдо стоиш зад този избор, мога да споделя мнението на повечето участници тук, че и двата джипа имат слаба проходимост, дължаща се главно на това, че са ниски. Ако тръгнеш да правиш подобрения в тази насока - за Витарата има повече китове /от Гърция/. Частите за Опела се обаче доста по-евтини. От гледна точка на здравина - Витарата би трябвало да е по-здрава технически, но откъм ламарини е по-слаба. Абе, да ти имам избора
        направо ме отказа и от двата аз знам че са ниски ама така няма да правя съжалявам за "кражбата"
        Прикачени файлове

Коментар

Витара!!!
          Яко кретено устойчива кола и много лесно се наджипва! С V6 двигателя е голяма усичка, но колегата disem е прав за ламарините...
          Vitara 1.6 8V; +/-80hps; Kobra NT-235/75 R15; FJ 48"

Коментар

Сравнявам дълга Витара с Къса Фронтера.
            Фронтерата е със клирънс 230 мм. и гуми 31"х10.5 фабрично, а Витарата фабрично е с клирънс 195 мм. и гуми 215/65/16, разликата е очевидна. Витарата е по тясна, и ниска, за офф... е по зле във фабричният си вид. Фронтерата определено е по-висока и по-добре се представя на асфалт и по черни пътища. Витарата е по здрава и надеждна и с V6 върви много по-добре. Тунинга на Фронтерата е много скъп и почти нищо няма на пазара докато за Витарта китове и части бол. Трябва да се качиш и да покараш и 2-та автомобила и сам да си прецениш. Аз имам Виутара вече 3 години а брат ми Фронтера, според мен Витарата за града е по-добра защото е по компактна и пъргава, а брат ми като се качи в нея го хваща клаустрофобията
            Всеки има различни критерии и виждания, пак ти казвам покарай и си прецени...
            LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
              Сравнявам дълга Витара с Къса Фронтера.
              Фронтерата е със клирънс 230 мм. и гуми 31"х10.5 фабрично, а Витарата фабрично е с клирънс 195 мм. и гуми 215/65/16, разликата е очевидна.

да очевидна ама за който разбира а аз несъм от тези- клирънс - странна думичка
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 22-08-07, 09:49.

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
                [/color]

да очевидна ама за който разбира а аз несъм от тези- клирънс - странна думичка
                някой му казват просвет... разстоянието от най-ниската точка на колата до земята, демек колкото ти е по голям клирънса, толкова ти е по-висока колата
                във форума има писано доста за височините на джиповете...
                разрови се и ще намериш много полезни теми...
                LZ1RED

Коментар

Да, някои го мерят и във варели - на Йори примерно звяра минава над легнал варел от по-малките...докато аз моя го меря с шублера (щот` е достатъчен)
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                    Да, някои го мерят и във варели - на Йори примерно звяра минава над легнал варел от по-малките...докато аз моя го меря с шублера (щот` е достатъчен)
                    На Йори звяра си е живо чудовище
                    аз не смятам да минавам над врели по-високи от кутийка кока кола,може и изправена
                    Смятам да карам "лек оффроуд (бургаски асфалт)
                    и събота и неделя по някой друг равен полски път,където може да се мине и с пежо нпр.ако не е валяло в гората рядко ходя,но и да отида пак ще е по "път" (надявам се)

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
                      На Йори звяра си е живо чудовище
                      аз не смятам да минавам над врели по-високи от кутийка кока кола,може и изправена
                      Смятам да карам "лек оффроуд (бургаски асфалт)
                      и събота и неделя по някой друг равен полски път,където може да се мине и с пежо нпр.ако не е валяло в гората рядко ходя,но и да отида пак ще е по "път" (надявам се)
                      Така се почва... споко
                      аз преди време разправях... на мен не ми трябва нищо по високо от витарката... и след 2 г. лифт на витарта а сега ГЧ с много лифт
                      LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                        Така се почва... споко
                        аз преди време разправях... на мен не ми трябва нищо по високо от витарката... и след 2 г. лифт на витарта а сега ГЧ с много лифт

"СТРАХУВАШ МЕ"

Коментар

Моя клрънс е една кофа Нямаше кой да донесе още кофи
                          Прикачени файлове

Коментар

Ето - доказателство на общоприетата фраза "Една кофа крирънс"
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

разбрах! мерси на всички за отговорите!
                              ОТИВАМ ЗА ВИТАРА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X