Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтин джип за 7000 - 10 000 лв: избор между три възможности

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Евтин джип за 7000 - 10 000 лв: избор между три възможности

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    ... "каквото и да е, все ще има нещо за ремонт"...
    Това беше констатация

Каквото и да е, втора/трета употреба, все ще има нещо за ремонт

Коментар

Първоначално публикуван от Kaishin Преглед на мнение
      преди да купувате пробвайте ако не ви дават не купувайте!
      Абсолютно! Не само покарайте пробно, ами при възможност - вкарайте в сервиз за по-обстоен преход. Или водете със себе си 1-2 приятели, които са достатъчно наясно с колите.

Ако автоджамбазинът/собственикът не разрешават пробно каране и/или преглед - потърсете друго возило!
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Ahorn Преглед на мнение
        Поразгледах още обяви и открих, че в наличния финансов ресурс доста добе се вмества 10-15 годишно Cherokee (че даже и някои Grand Cherokee, само дето тук подозирам нещо гнило). Какво мислите за американските братя? И по-конкретно, ако отговорът е "да": дизел или бензин, автоматични или ръчни, къса или дълга?
        Забрави за понятието "американска кола с дизелов двигател". Ще намразиш дизелите завинаги. Америка се взима само с голям мотор и се газифицира.
        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
          Забрави за понятието "американска кола с дизелов двигател". Ще намразиш дизелите завинаги. Америка се взима само с голям мотор и се газифицира.
          А бе има един Додж с двигател Каминс ( компания за двигатели на камиони) дето изобщо не е лош. По принцип не се намира лесно като модел, а и поддръжката му в БГ е малко "мисията невъзможна".

Коментар

[QUOTE=Ahorn;193867]

Основни качества на автомобила, на които държа:
            1. Да се чупи рядко и да не гълта баснословни суми за поддръжка
            2. Вероятността да ме остави на пътя или извън него да не е смущаващо висока
            3. Разходът на гориво да е разумен, т. е. - дизел с ниска до средна мощност
            4. Офроуд качествата му да са достатъчни за описания по-горе начин на употреба.

[QUOTE]

Ако позволите едно директно предложение:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=14844

Минус:
            - не можеш да правиш по-рискови изпреварвания поради по-ниската мощност на ДВГ.
            - по честа смяна маслото в ДВГ.
            - по шумен ДВГ

Плюс:
            - здрав
            - лесен за поддръжка ДВГ. - части се намират лесно. Ако не го вкарваш в критични режими /3500 Об/м/ е надежден.
            - разхода
            - субективно това предложение - поради липса на нужда от бъдещи инвестиции, тъй като са направени - гаранция.
            Последно редактирано от Leam; 15-08-07, 09:40.

Коментар

Мога да подтвърдя че колицата е много слънчева, качваш се и караш. Това е един от онези редки случаи в които се продава автомобил в наистина перфектно състояние.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Аз също бих направил едно конкретно предложение : моето Дискавъри 1994 г , аз съм си го внесъл от Холандия преди 3,5 години , с четири врати , ръчни скорости , 2.5 TDI ( 200tdi) , поддържан е , не ме е оставял по технически причини . Има нови амортисьори КОНИ , регулируеми . Реалният му пробег е 218 х. км. , с лети джанти BORBET (на някои от снимките сигурно е с черните от Рейнджровър , да не се бъркат). Автомобила е 7-местен и е регистриран на ДДС-фирма , т.е ще издам фактура по ДДС. Цената е 10000лв с ВКЛЮЧЕНИ 1300 лв ДДС И БЕЗ лебедката. Малко снимки има тук : https://htftp.offroad-bulgaria.com/ivailo/New%20folder/ , а в четвъртък пътувам към Родопите при желание за оглед.
                Разходът ( средният) не надхвърля 10л.
                Продавам го , защото искам автомат.
                Единствените забележки са към външния му вид в смисъл , че има белези от разходките в гората - драскотини по лака и т.н.

Коментар

Бях щастлив собственик на М-с 230ge къса база1989г., Патрол GR 2.8TD дълга база 1991г., Гео Тракер к.б. 1996г., а сега карам Витара д.б. 1994г.
                  За Витарата е ясно-супер градски джип.
                  За М-са:
                  + Истински офроудър.
                  + Изключително здрав, проходим и надежден.
                  + Най добра возия из между джипките от този клас.
                  + Фабрични блокажи.
                  + Окалян изглежда супер.
                  + Държи цена и др.
                  - Скъпа поддръжка/все пак е М-с/.
                  - Много е тромав-особено дизела.
                  Разход-17/100 в гр., 14/100 на шосе, 22/100 в гората. На газ е+2литра. Дизела/300GD/е незначително по-икономичен.
                  За Патрола:
                  + Истински офроудър.
                  + Изключително здрав, проходим и надежден.
                  + Държи цена .
                  + Поддръжката е съвсем приемлива.
                  - Проблемни глава на дв. и скорости, некачествени пластмаси.
                  Разход-14/100 гр., толко и в гората, 11/100 на шосе.
                  И при двете джипки лично аз не съм имал проблеми. Може би защото съм ги поддържал добре/гресиране, консумативи и др./.
                  За посочената цена и цел според мен и двата джипа са супер.
                  За сведение:
                  М-са го продадох в перфектно с-е на 10.2006г. за 13000лв., а Патрола/вс. екстри/ за 19000DM пак в перфектно с-е през 1999г.

Коментар

Аз засега

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Каква пък Фероза? Я кажи един, който да не изпищя за части.
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Наскоро някой си продаваше състезателната ТОЙОТА ЗА 15хил,ама май се отказа,моето мнение,ако намериш такава джипка поне ще се знае ,че е подържана нали така МИТКО/фулда/
                      ПАВКО
                      0888802068

Коментар

За 11000 взех Фронтера 2.5 ТДС.98 година,къса база.За цената колата е с всички за модела екстри -клима,4х4,бавни,ролбари,халогени и какво ли не още,и няма никакви забележки.Смених единствено масло,филтри и ремък.Карам вече 4000 км.по всякакви терени и нямам проблеми.Разход извънградско при 90-100 км/ч. 7.3 л.
                        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                        NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X