Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Freelander vs Crv

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Freelander vs Crv

След като брах ядове с една а6 дизел зимата пак се замислям за някакво сувче но съм изправен пред дилемата в заглавието. Става въпрос за бензинови агрегати.

Freelander 1.8 120 коня ДБ - по тех. данни е по малък с по -слаб двигател и с по голям разход , но пък ми харесва повече на вид.

Crv 2.0 126 коня на хартия е по добър но доколкото знам има пробеми с 4х4 -то

въпроса ми е кой от 2-та модела е по здрав и какво да гледам при покупката и двете са 98-99г производство , кой агрегат ще понесе по добре в последствие газ или метан и каква е разликата в подръжката на двете сувчета.

пропуснах да кажа , че ще се използва главно като всекидневна кола , в редки случай за риба и като влекач на ремалкето с моторите

въпросната хонда http://www.autoweek.nl/carbasedata.p...14476&cache=no

ровъра
    http://www.autoweek.nl/carbasedata.p...16644&cache=no

До: Freelander vs Crv

първо съжалявам за латиницата но имам проблем с кирилицацията. имам хонда 99година но 147хп , прекрасна машина, разход 10/100 , нормални цени на частите, много високо качество на изработка. има един недостатък само че 4х4 е с виско . Ако решиш да всимаш се спри на модели след 99година , предниса са с по слабия двигател и с по-висок разход (един приятел има и му харчи 13-14 на 100). Маслата за диф и скоростна кутия да са задължително ХОНДА . Широка и комфортна ,като возия превъзхожда фрееландър поне това съм пробвал . за фрееландъра не мога да кажа нищо гледах ги доста преди да купя хондата но нещо не ми легна на сърцето. това от е мен .

pyrvo sajalqwam za latinicata no imam problem s kirilizaciqta.

imam honda 99godina no 147hp , prekrasna mashina, razhod 10/100 , normalni ceni na chastite, mnogo wisoko kachestwo na izrabotka.
    ima edin nedostatyk samo che 4x4 e s visko . Ako reshish da vsimash se spri na modeli sled 99godina , prednisa sa s po slabiq dvigatel i s po-visok razhod (edin priqtel ima i mu harchi 13-14 na 100). Maslata za dif i skorostna kutiq da sa zadyljitelno HONDA .
    Shiroka i komfortna ,kato voziq prevyzhojda freelandar pone tova sym probval . za freelandara ne moga da kaja nishto gledah gi dosta predi da kupq hondata no neshto ne mi legna na syrceto. tova ot e men .
    Последно редактирано от kinex; 12-08-07, 21:47. Причина: http://kredor.com/lat2bg/default.aspx
    Grand Vitara 2005g- за работа
    Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
    Lexus RX200t -2016г.-евридейката

Коментар

Понеже доскоро същата дилема ме мъчеше ще споделя това, което съм прочел за двете:

1) FreeLander - бензиновия страда от проблеми с теч на охладителна течност, прегряване и от там гори гарнитура на главата. Това важи за всички бензинови, ако ще купуваш увери се, че е сменена гаранционно и то с правилната (пусната е нов вид гарнитура около 2001-2002 ако не се лъжа). Като цяло се срещат проблеми с повдигача на стъклото на 5-тата врата (не се затваря плътно или се връщаш при колата и стъклото е паднало долу).

2) Honda CR-V - казват, че второто поколение е най-добро, т.к. е лек компромис откъм проходимост, но с подобрение в останалите показатели. Знае се, че не издържа на газ, дори ако потърсиш във форума имаше писано по въпроса. При покупка слушай за шум в задния диф при завой. В Honda форума беше писано повече, но обикновено със смяна на масло (и поставяне на правилното такова) се оправя.

Успех

Коментар

днес се разходих до горубляне имаше доста ровъри и 4-5 црв-та като само една беше 147 коня и бяха в диапазона 11 000-15 000 лв 98-99г ровърите бяха на същите пари

благодаря за инфото май ще се насоча към црв 147 коня 99г

Коментар

Първоначално публикуван от dimy Преглед на мнение
          днес се разходих до горубляне имаше доста ровъри и 4-5 црв-та като само една беше 147 коня и бяха в диапазона 11 000-15 000 лв 98-99г ровърите бяха на същите пари

благодаря за инфото май ще се насоча към црв 147 коня 99г
          Забравих да спомена, че по всички сайтове едно от изтъкваните неща е, че Хонда-та е с типичната за тази марка здравина и безпроблемност.

За съжаление същото не важи за първите FreeLander-и, което не значи че не са хубави коли. Просто трябва да се внимава дали е минал (гаранционно) детските си болести.

Колега от форума е пуснал обява, че продава дизелов FreeLander за 15 хил. лв. Ако те интересува виж тук

Коментар

това за диферренциала на црв-то е вярно , аз така свалих 3000лв от цената на автокъщата бяха сменяли маслото но не с хонда атф флуид и тракаше та се не трай. Договорихме се да ми приспаднат цената на нов диф а тя работата се оправи с 27лв (толкова струва 1л масло на хонда).
            Имаме корола версо пасат от новите и 406 пежо.Не съм се качвал на никоя от тези коли оттогава насам.
            минавам по 140 км средно на ден по доста лощи пътища(с лека кола скорост не повече от 30км/ч).
            За мен е идеалния избор икономичен, много добра возия , висока скорост до 170лм/ч на магострала,разход градско извънградско няма разлика все е 10до 11 на сто.
            Grand Vitara 2005g- за работа
            Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
            Lexus RX200t -2016г.-евридейката

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X