Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко офроуд е 4motion на Фолксваген? По-специално на Кади?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко офроуд е 4motion на Фолксваген? По-специално на Кади?

Колко офроуд е 4motion на Фолксваген? По-специално на Кади?
    Интересува ме дали може да се движи по леко пресечен терен, и как се държи като цяло колата, Кади 4motion?

От: Колко офроуд е 4motion на Фолксваген? По-специално на Кади?

Колко пък да е "офроуд"?То,в стандартния си вид,повечето "джипове" не стават за нищо,та Кади ли...Но ако се тунингова-лифт,гуми,предавки,ще става за леки забежки извън пътя.
    4-моушън е търговско наименование на ВАГ за система 4х4.На тази група колите с напречен двигател след 1998-ма г. са с медуосов съединител(Халдекс),а тези с надлъжен-с диференциял тип Торсен.
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Кадито е с Халдекс, не знам какво разбирате под леко пресечен терен, но конструктурите на колата едва ли са имали предвид движение по пътища без трайна настика.
      Но пък като баничарка с двойно предаване е без конкуренция, аз поне не се сещам за друга.
      Халдекса има нужда от поддръжка - на всеки 60 000 км. се сменя маслото (специално на VAG) и филтъра, така че ако ще купувате втора употреба то задължително да е със сервизна история.
      Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Ами мисля за ново Кади, просто ми е нужна кола 4Х4, основно за асфалт, но и да съм спокоен, когато отида на полето или в планината. Гледах пикапи, старите не си заслужават, заради разхода на гориво, новите са твърде скъпи, освен новия Форд Рейнджър, 54К лева, но пък Кади-то е 45К лева...ще мисля
        В момента карам Кади, и съм много доволен, затова и се замислям за ново, но 4Х4, със сигурност...

Под пресечен терен разбирам черни пътища с много дупки, понякога много кални, с не особено голям наклон...предполагам това е то лек офроуд..няма да го катеря по скали и подобни

Ето за това говоря:

Последно редактирано от Чавдар (V93); 10-10-12, 14:23.

Коментар

Първоначално публикуван от Kalin Galinov Преглед на мнение
          Колко офроуд...
          Краткия отговор е НИКОЛКО! А дългия пак води до същото, но с повече думи.

Коментар

... Ето за това говоря: ...
            "Това" е някакъв песъчлив терен, 2-3 локви с твърдо дъно и никаква кал.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Че аз всеки ден минавам едни 200-300 метра че и с леко изкачване накрая. С различни леки автомобили които съм имал през годините. Не знаех, че съм бил офроудър...
              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Гледах пикапи...
                Тойота Хайлукс Екстракаб на промоция е 43К.Изненадващо здрав и надежден автомобил,който със сток гуми си гори 8-9л/100км. Даяни на издевателства.Проверено, потвърдено и доказано!Не прави грешката да взимаш Форд Рейнджър, освен ако не ти го подарят.

Коментар

По такива терени като от клипа няколко години ходих с най-обикновен Ситроен Берлинго.С малко внимание и чалъм никъде не ме е оставил, само му бях сложил една подкартерна защита за своя сметка защото беше служебен.

Коментар

Преди 7год.си купих ново "Caddy" и поради липса на джип тогава го ползвах и за ходене на риболов.Вече имам три джипа,но тогава нямах и не ме е предавало.Вярно,че не е за екстремен офроуд,но "прежалената кола минава отвсякъде".А "Caddy"-то ми не е 4х4.
                    Така че съм сигурен,че ще върши работа.
                    Успех в търсенето,а може да погледнеш и Амарока-определено по го бива от Кадито.
                    Чавдар Владимиров
                    0887/912075
                    Ленд Ровър Диско 1
                    Самуад в проект

Коментар

Ето за това говоря:

Това всичкото си го правя със съвсем стокова дизелова Сеат Ибиза ,че и повече. Само дето не намалявам скоростта преди ''екстремите''.
                      Колкото до Кади 4 motion - имаме такова служебно- е вярно , основно се кара по асфалт, вече е на тритесетина хиляди км за две години и досега само консумативи, за разлика от нивите на същата възраст на по двадесетина хиляди км, при които почти всичко взе да се обажда.
                      За сравнение не е лошо да погледнеш Шкода Йети, която е в същия ценови клас
                      На сърбела майката му е чесането.
                      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Ей, ама какви сте 'начи...а не е като да няма подготвени джипове, дето не виждат повече офроуд от това...

Не разбрах, налага ли ти се да пренасяш товари или си търсиш просто семеен автомобил?
                        Пикапите са незаменими като ги използваш по предназначение. И тези като Кади-то, и като Хайлукс-а.
                        В противен случай, според мен, има достатъчно голям избор на други возила.

Коментар

Имам Кади TDI 2008ма, DSG, просторно е, семеен автомобил - 5 души сме в семейството, чудесен е, но понякога ми се налага да карам и по кални пътища, натоварен с 200-500 кг (грозде, джибри, ракия, вино, разни строителни материали..). Използвам го ежедневно да изминавам по 100 км до работа и обратно. Както казах, чудесен автомобил, разход на гориво 5.5 -6.5 на 100 нафта.
                          Затова искам да го продам, за да взема пикап - Амарок засега е най-близо до това, което искам - икономичен(6-7 на 100 нафта), просторен и проходим. Карах и новия Форд Рейнджър, модел Т6, също ми хареса, и като поведение, и като интериор. Не ми се иска да купувам пикап от старото поколение, най-вече заради високия разход на гориво, както и заради факта, че е са много тесни.
                          Гледам и Кади 4motion, и затова и попитах, дали има някакви по-големи възможности, и мисля, от това, което виждам, че ги има. Въпроса е дали си заслужава по-ниската цена, сравнено с Амарок-а...който мога да намеря на 40К лева, но пък не е със селективно 4 по 4, ами е 4motion....а бих искал селективно

Коментар

Здравейте,

Насочил съм се към закупуване на Фолксваген Кади Макси 4 Моушън след 2010.

Имам следните 2 въпроса:

1. По горе в темата се споменават лифтове за увеличаване на геометричната проходимост на Кади. Гледам Кади Макси е с оригинални 205/55 R16 гуми. Какъв размер би побрало без големи промени в окачването? Идеята е да се увеличи леко проходимостта по непочистен от сняг асфалт зимата, не става дума за никакъв тип офроуд. В оригинален вид клирънса е 16 см. Да речем искаме да стане 20 см. Окачването би ли го понесло?
                            2. Насочил съм се към 2.0 ТДИ комън рейл мотора 110 к.с. с ръчна скоростна кутия. Знам за по старите ПД мотори на ВАГ, че механически са идентични а разликите са в разпръсквачите и софтуера. Идеята е да купя (и плащам данък за по малко коне) минималния по мощност и после да чипосвам и сменям разпръсквачи. Някой чипосвал ли е този мотор до 140 к.с.?

Поздрави
                            Прикачени файлове
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X