Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на сув или висок автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на сув или висок автомобил

Колеги ,май си харесах нещо което отговаря на мойте изисквания става въпрос за форд фюжън 1.4 дизел градското му го дават около 5,вписва се в бюджета пък и има доста приличен клиренс 180,някой има ли наблюдения върху този автомобил и остава да избера между него и хондя хрв досегашния ми фаворит!

Коментар

лифтната Фиеста, само с предно......... за градско сигурно става, но с какво ще ходиш за риба?

Коментар

Как с какво с лифтнатата фиеста доста по висок е форда от астрата ,пък и споменах не ми трябва точно оффроуд машина а просто по висока кола да не опира бронята на всяка неравност,така че това ми остава да реша фюжъна или ХРВ то просто ще пробвам да ги покарам и двете да видя коя повече ще ми пасне ,жалкото е ,че точно и на двата модела предлагането е доста ограничено.....

Коментар

Все си мисля, че предлагането е пряко свързано с търсенето!
          Форда не се предлага, защото не се търси, а хондата, защото много се търси, т.е. който се е докопал не я предлага!

п.п.Ако избереш HR-V, много внимавай, има голяма вероятност да попаднеш на 2х4!
          Последно редактирано от krasi-mir; 29-06-12, 11:02.
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

"п.п.Ако избереш HR-V, много внимавай, има голяма вероятност да попаднеш на 2х4!"
            90 процента които се продават в БГ нямат 4*4 и какво от това??? по малко главоболии предполагам,
            Днес един бордюр пак и дойде висок на астрата )))

Коментар

Колкото и да гледам автомобилите който се продават в този ценови диапазон това отбирам и се спирам на тези три модела - Honda HRV , Suzuki ignis , ford fusion малко информация има за тях ,но всичката е положителна пък и мен ме устройва ...пп интересен факт забелязах идентично колите в мобиле.де са по скъпи отколкото в мобиле бг. И това ме навежда на мисълта,че не толкова масовите коли който съм си избрал нещо не им е наред....

Коментар

Не споменаваш, каква е Хондата - с три или пет врати? Преди години се бях засилил за ХРВ. Влязох в нея (с пет врати), покарах. Заключението - няма да е ХРВ, а ЦРВ. От трите споменати, най-добре ще е ХРВ-то, защото поне може да има псевдо 4х4, което е не по-различно от това на ЦРВ. Но иначе си е ниска кола с много спорни извънпътни възможности. Форд - откъм моторетка го докарват. Доста добра машинка, но ако не ти липсва задното, не е лош избор. Купето е малко и няма багажник, както и Хондата. За Игнис - не мога да кажа нищо.
                Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Интерсно ми е защо като покара ХРВ реши да е ЦРВ ? За бюджета които разполагам мисля ХРВ 2 врати с пасивно 4*4 .За ЦРВ и ХРВ с 4 врати мисля ,че трябват малко по голяма сума.

Коментар

"ниска кола с много спорни извънпътни възможности" много ми се иска обосновка на това изречение

Коментар

Ами ще ти обясня и на двата поста. Залягаш под предницата, задницата или страницата на HR-V. И виждаш - отпред толкова ниска маска и пластмаса. Отзад задният мост (или това, което може да се нарече заден мост) направо се влачи по земята. Отстрани - по дължина на пода виждаш нелогично висящо гърне, което плаче просто да бъде закачено на първия по-ръбат камък. Същото го има и при CR-V, но поне там е малко по-високо. HR-V има толкова нисък просвет - 170 мм, че през зимата няма минаване през по-дълбоки коловози, каквито имаше в изобилие тази зима. Реших да се спра на ЦР-В от 2005 заради по-големия размер вътре, заради оформлението на таблото, заради уникалната ръчна спирачка, заради по-големия багажник, заради просвет 200 мм и защото повече прилича на семеен автомобил, а не на ергенска каляска, както и бонусът, който върви с нея - масичка за пикник в багажника.
                      След като загърбих така лесно FUN-MOBILE-а (ХР-В), както много често ги описват навсякъде, се насочих към ЦР-В. Ходих да покарам един. Чудесен, супер изглеждащ, добре возещ на асфалт, но за 3-4 км, в които го пробвах, успях да се убедя, че и този не е за мен. Управлението му беше осезаемо индиректно. Неприемливи за мен закъснения в реакциите на волана. Откъм техника нямах никакви опасения - все пак това е Хонда и дори ми се искаше да го взема с дизелов мотор, но това беше положението - не бях впечатлен от отзивчивостта на автомобила.
                      А относно извънпътните им възможности - е, и двата ще те закарат на риба, но гледай да е по възможност по сухото. То за риба определено можеш с всякакъв автомобил да отидеш. Ние си търсим само оправдания иначе. Да речем, че с ХР-В ще отидеш една идея по-сигурно, но задължително трябва да внимаваш с височината на камъните. Относно офроуд - никакви ги няма. Стигне ли се до включване на задно движение, то това става малко късничко, когато вече почти нищо не може да направи предното. Задното не получава достатъчно сила. Не е 50/50 в никакъв случай, не знам дали дори и 40% стигат до отзад и то, ако всичко е изрядно. Механичната система на Хонда е добра до такава степен, че няма нищо електронно в нея. А лошото е, че след известно време на злоупотреба със задното движение, то просто спира да работи до охлаждането си. С една дума - при кал, не прекалявай с въртенето на гуми. Често се чуват и странни звуци от задното движение, което до известна степен се решава със смяна на маслото. На последно място - Хонда сервизирана в Бултрако ще ти изяде главата.
                      Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

ЦР-В-то,изобщо не може да се движи като има кал и сняг!

http://www.offroad-bulgaria.com/show...=135545&page=2
                        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=89336

п.п. Не казвам,че става за офроуд.
                        0осем9осем7шест0осем7едно
                        Миро

Коментар

И добър автомобил може да бъде направен за смях от водача си, ако не го е подготвил подобаващо. Не може да искаш да катериш кални терени с цивилни гуми. Няма как да стане. Зимните гуми също не са решение. Ако беше така, нямаше да бъдат създадени специализираните гуми.
                          Едно ХР-В може да бъде и доста способно, ако има добри гуми и добър водач. Същото е и със ЦР-В. Но в момента колегата е написал, каква цел има и ЦР-В-то е извън полезрението.
                          ХР-В-то (бензиновото) със сигурност няма да гори по-малко от предишната Астра и има един недостатък - високи обороти при 100 км/ч, което на мен ми създава дискомфорт. С една дума, ако го търсиш за леки забежки до рибите, напълно достатъчно ще бъде. А за зимата ще трябва да внимаваш, защото има склонност към презавиване - задницата просто хуква, ако не я усетиш и задържиш навреме.
                          Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Щом толкова го хвалят всикчи това CRV значи има защо ,но читава машина приближава цената на RAV 4 който е в пъти по приятен SUV,пък и е доста повече джип от HRV- всъщност каквото ми трябва по-висока кола,единствено сега вече почна да ме притеснява че някой собственици споделят че скоростите били доста къси ,и при високи обороти се сменяли явно трябва да се покара и тогава ще реша жалко че са толкова кът по обявите.....

Коментар

RAV4 не е кой знае колко по-добър автомобил. Съвсем не мога да кажа, че е в пъти по-добър, но все пак може някои неща по-добре. Не можеш да сравняваш ХР-В с РАВ4. Но историята показва, че ХР-В-то не е много успешен в историята на Хонда. Много бързо е спрян от производство, което е показателно за продажбите му. Като човек, който е карал ХР-В, дори само за тест, те уверявам, че скоростите му наистина са късички и е по-скоро градска кола, отколкото бегач на дълги разстояния. Лично на мен не ми е комфортно да пътувам с такива автомобили и на високи обороти.
                              Пак казвам, че ако не ти е толкова важно това 4х4, Фордът е не лош вариант, особено с това дизелово моторче. Няма да останеш изобщо разочарован от "комън рейла" и такова усещане няма да намериш в ХР-В.
                              Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Виждам,че отговаряш абсолютно точно и то точно каквото ме интересува за което благодаря,и явно тънко искаш да ме откажеш от закупуването на ХРВ ,за това ще изчакам малко с избора си,ще покарам,ще почета... пък може и да излезе нещо от ш-та астра екотек!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X