Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mercedes G-300d или Toyota Land Cruiser HZJ 80

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mercedes G-300d или Toyota Land Cruiser HZJ 80

Кой избор е по добър Toyota Land Cruiser HZJ 80 4.2d 1992г. или Mercedes G-300d 1989г.
    1.Съотношение цена/качество
    2.Експлоатационни разходи
    3.Разходи за поддръжка
    4.Проходимост
    5.Комфорт
    Всеки показател носи от 0-5 точки

Благодаря!

До: Mercedes G-300d или Toyota Land Cruiser HZJ 80

Кой избор е по-добър за какво? За баничарка, за возене по Витошка, за ходене в Африка...? Така зададен въпросът ви е съвършено безсмислен и ще доведе до безсмислени мнения.

Препоръчвам ви да отделите малко време и да използвате търсачката. Тук има много писано което би ви помогнало да си съставите мнение. И не поставяйте "задачки" в този стил... тук пишат доста сериозни хора които като видят че някой го е домързяло да ползва търсачката пък иска нещо направо сдъвкано и се дразнят...
    VPetrov.photography

Коментар

След като избирам между такива автомобили очевидно няма да возя банички освен ако някой не ги държи в ръка . За возене по Витошка бих предпочел велосипед, а що се отнася до Африка - нямаше да питам във форума а щях да си взема тойотата. Ако става дума за ровене в интернет съм се ровил достатъчно за да не мога да реша сам и затуй търся мнението на някой дето има личен опит. Ако Вие нямате такъв може да минете без коментари а ако имате може да направите коментар по същество. Ако някой е бил в моето положение и се е чудел къде да инвестира едни 15000лв. без да е сигурен колко още след това и би искал да ми помогне нека пише или прати линк, ако не - във форума има много и интересни теми.

Коментар

Първоначално публикуван от dilov Преглед на мнение
        След като избирам между такива автомобили очевидно няма да возя банички освен ако някой не ги държи в ръка . За возене по Витошка бих предпочел велосипед, а що се отнася до Африка - нямаше да питам във форума а щях да си взема тойотата. Ако става дума за ровене в интернет съм се ровил достатъчно за да не мога да реша сам и затуй търся мнението на някой дето има личен опит. Ако Вие нямате такъв може да минете без коментари а ако имате може да направите коментар по същество. Ако някой е бил в моето положение и се е чудел къде да инвестира едни 15000лв. без да е сигурен колко още след това и би искал да ми помогне нека пише или прати линк, ако не - във форума има много и интересни теми.

еееееее, недей така с рогата напред дееее

виж какво, така зададен въпроса ти, с тези точки и класации е пълна безмислица....... а и след допълнението ти, не вярвам някой да тръгне да ти пише класации

аз мога да ти кажа две неща за купуване на стара кола:

1. ако ти е строго ограничен бюджета и ти е все едно за марката - купуваш по-запазената кола (при сходни характеристики на колите), без значение възрастта.

2. ако не, купуваш тази която ти хареса повече (нали знаеш - като я видиш и си казваш - т'ва е моята кола/ нещо като сляпата неделя), а последващите инвестиции и ремонти са въпрос на късмет

успех!

Коментар

Първоначално публикуван от dilov Преглед на мнение
          Ако някой е бил в моето положение и се е чудел къде да инвестира едни 15000лв. без да е сигурен колко още след това
          "Едни 15,000" ми се виждат възмалко за посочените джипки. Т.е. коли на тази цена вероятно ще искат доста "след това" ...

П.П. А, щях да забравя. Русата или брюнетката?
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Считам, че бележката на Венцислав Петров е повече от уместна, така, че не е необходимо да се проявява излишна язвителност. Темите от рода кой е по-добър и т.н станаха стотин в портала и наистина ще бъде във Ваша полза да прочетете по-стари дискусии, където в известна степен мненията са базирани на опит, както и чисто субективно разбира се.

От така зададения въпрос, считам, че Тойотата има повече предимства по следните причини:
            1) Значително по-добър двигател - 300D на G-то (5 цилиндъра, около 90к.с. от преди 1990г.) е изключително здрав, чугун, но няма силици за дългата база. Реално няма пауър дори и за късата. За разлика от 4.2td при ТЛК80, който има достатъчно ресурс, възможности за надстройки (в това число и увеличаване на мощността) - спокойно може да Ви заведе на една Интересна разходка в гората, след което да ви прибере по магистралата с 120-130, което за това Г е изключено. Но това е мое мнение (субективно) и все пак има значение кой какво търси и очаква от колата.
            2) За комфорт - конкретно при тези две модификации, твърдо залагам на Тойотата.
            3) За ТЛК-то има значително повече тунинги и подобни.

Иначе двете коли ще са близки като експлоатационни разходи/ разходи за поддръжка. За проходимост, според мен нещата са отново субективни. И двата автомобила разполагат стандартно с блокировки, но Тойотата има значително по-добра артикулация (което за мен е предимство).

Last but not least бих ви обърнал внимание на факта, че и двата модела държат висока цена на пазара и искат не малко финансов ресурс в последствие за да са в добра форма и спрямо очакваното. С това казвам, че ресурс от 15.000лв., та макар и само за първоначалната инвестиция (покупката), особено при Тойотата е крайно недостатъчен (ако не и невъзможен). Ако намерите добра ТЛК80 4.2тд за 15.000лв. на пазара и се чудите, обадете се веднага, днес ще купим две.

Коментар

Яро, само да отбележа, че колегата пита за 4.2Д атмосферен Лендкрузер /HZJ80 /, който е 131кс, но пък е може би още по-здрав и надежден от турбодизела... За 15000лв или ще е голям късмет или автомобила е в много лошо състояние...

Определено за една и съща цена Тойота HZJ80 е по-добре от Г300Д !
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Г 300Д може да се вземе за 10000-на хиляди що годе читаво и до 15000 да се стегне. Но този мотор наистина нема душа. И двете коли са доста катъроустойчиви, но от тези години Тойотата си е доста по-удобна и луксозна вътре. Аз лично бих взел Г-то и да му сменя мотора след време, но това е лично и донякъде пристрастно мнение.
                RB Patrol Team

Коментар

ако се прави кола за състезания - да сложиш мощен бензинов мотор, но ако е за нормално каране с какъв мотор ще го смениш? 270CDI ?
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                    ако се прави кола за състезания - да сложиш мощен бензинов мотор, но ако е за нормално каране с какъв мотор ще го смениш? 270CDI ?
                    Не знам какво разбираш под нормално каране. Може би "нормално каране" на джип за теб е да си го караш из града и по асвалта лекичко. Е за мен не е това, особенно за Г-класа. Всичките които идват на разходки с 300Д, се вижда, че нямат душа на баирите, не могат да се засилят преди и в калта и т.н. А аз бих си сложил 300ТД с 6 скорости. Нищо против бензиновите, ма там за разход под 40 рядко се чува.
                    RB Patrol Team

Коментар

интересно на Корандото е 2.3 ТД пък тегли като звяр

Коментар

като куцо пиле домат!

2.3ТД си е як мотор - не е като тия мижави 4,2Д

Коментар

offtopic:

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
                          интересно на Корандото е 2.3 ТД пък тегли като звяр
                          Тегли като звяр кое и къде колега? Нека да не спам-ваме темите с подобни офтопици, но повечето джипки в стандартна (заводска) комплектация, например с гуми ~ 29" теглят като зверове ... на асвалт.

Интересно ми е Корандото, с едни доработки (подобаващи като за Г-то или Тойотата), гуми 32" и нагоре дали ще тръгне от място?

Коментар

Ако от въпроса правилно съм разбрал, че се търси ГОЛЯМ, проходим, комфортен и надежден автомобил, без да се гони върха на сладоледа, бих препоръчал колегата да почете за Nissan Patrol GR 2.8 ТД, не защото съм фен на патролите, а защото при бюджет от 15 000 лв е много по реално да получи автомобил в добро състояние. Другите два несъмнено имат някои предимства (главно двигателя и ходовете при TLC, 3-те блокажа на G) и много слава, която се отразява на цената им. Но те са по подходящи за обсъжданата миналата седмица тема: "Какво да взема за 30 000 лв".
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

където си иска Яро. и по баири се е катерил и се е спускал и всичко което можеш да си представиш . не знам какво е 32" . мойте са 235/75 /15 и са чудесни бе човек, защо да го доработвам???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X