Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнение на Opel Frontera КБ 2.0 и Kia Sportage 2.0 (98к.с.)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сравнение на Opel Frontera КБ 2.0 и Kia Sportage 2.0 (98к.с.)

Здравейте.
    Възнамерявам в скоро време да си купя джипка. До скоро твърдо бях решил да е Opel Frontera KБ 2.0, но напоследък нещо цените на Kia-те се смъкнаха доста и започнах да се колебая дали да е Фронтерка или Спортидж. Попадат горе-долу в еднакъв ценови диапазон. Джипката ще се кара по асфалт и черни пътища 50/50. За Фронтерата съм поизчел доста от форума, но за Киа-та нямам много информация. Интересува ме съпоставка на проходимостта, обслужването, комфорт и возия, разход на гориво.
    Благодаря предварително!

От: Сравнение на Opel Frontera КБ 2.0 и Kia Sportage 2.0 (98к.с.)

Фронтерата в стандартния си вид събира и върти гуми 31 без проблем , докато Киата трудно събира 29ки което е голям + за Фронтерата , от друга страна Киата има много здраво шаси и е по лека. Общо взето по мое мнение джип се избира по състояние а не по марка , съответно съобразен с преджидения бюджет , защото всеки иска да ката Тойота на цената на Киа.
    Николай Георгиев 0+
    тел.0887357722

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolai Georgiev (turbo d) Преглед на мнение
      Общо взето по мое мнение джип се избира по състояние а не по марка , съответно съобразен с преджидения бюджет , защото всеки иска да ката Тойота на цената на Киа.
      То е ясно, че си зависи индивидуално според състоянието, но мен ме интересува съпоставка на Фронтера и Спортидж при еднакви условия, в нормално техническо състояние.

Коментар

За Фронтерата - не знам, но от Кията съм много доволен. На дълго 8, в града 10. Вози като лека кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          .... Вози като лека кола.....
          Защо "като" ?!

А в гората как вози ?
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Chris Преглед на мнение
            То е ясно, че си зависи индивидуално според състоянието, но мен ме интересува съпоставка на Фронтера и Спортидж при еднакви условия, в нормално техническо състояние.
            Фронтерата и Кия Спортидж са различни класове джипки. Спортиджа е в един клас с Витара, Фероза, Нива. Докато Фронтерата е с Терано и Паджеро

Забележи - късата Фронтера е дълга 4192 мм, само с 5 см по-къса от Дългия Спортидж - 4245 мм. Фронтерата (къса) тежи 1700 кг някъде, а Кията (дълга) - 1400. Системите за задвижване на двете са от един тип - парттайм с бавни скорости, като имат опция за LSD в задния диференциал. Николай е казал за гумите, но пък след повдигане - Кията хваща до към 32 инча, а Фронтерата - май до към 35.Има един индивид с Кия дето хваща 42 инча, но неговото е висш пилотаж.

Кията вътре е доста широка и удобна - нищо че външно е по-малка. Има нелош багажник, докато на къса Фронтера има място само за една газова бутилка

Друго много важно - на Фронтерата само двигателят и е Опел - всичко останало е на Исузу - т.е. здраво, ама по-скъпо.

Ето малко цени на нови части за Кия Спортидж 2,0 16V от магазин за корейски части -
            Радиатор преден - 177 лв
            предни дискове - 62 лв/бр
            накладки предни - 38 лв
            Съединител комплект - 233 лв
            Помпи за съединител - 28 горна и 35 долна

Можеш да провериш същите части за Фронтера по колко са, но съм сигурен че са поне х2 . За сметка на това по моргите е пълно с Фронтери, а Кия се среща по-рядко.

Та изясни си какво точно ти трябва на теб - голяма къса база или компактна дълга. С по-евтина или с по-скъпа поддръжка.

Първоначално публикуван от Nikolai Georgiev (turbo d) Преглед на мнение
            Общо взето по мое мнение джип се избира по състояние а не по марка , съответно съобразен с преджидения бюджет , защото всеки иска да ката Тойота на цената на Киа.
            Тъкмо в Събота ходих по салоните - гледах една КИЯ - колкото и да харесвам модела, тази си беше за скрап - шасито много изгнило, всички гумени тампони оръфани от старост, вътре салона леш, различни гуми - е не става. В съседния салон - Чероки - ама като сълза - лъснато, изпънато, няма точица ръжда отдолу, капка масло, нови гуми, салона като нов - ако не беше дизел го отнасях. Черокът беше с 500 лв по-скъп, ама за толкова само гуми не мога да взема на Кията
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

bullet_pk, благодаря за разясненията.
              А нещо повече за двигателя на Спортиджа, че не откривам много инфо?
              Какъв разход на газ градско/извънградско горе долу дава Кия-та?

Коментар

Крис, държа да подчертая, че аз нямам Спортидж. Но в момента сериозно се оглеждам за джипка. Чел съм доста за различни марки и модели, и съм стигнал до извода, че Спортидж 2,0 16V е правилният джип за мен. За това споделям моето мнение и изводи, и не твърдя, че са най-правилните.
                Защо Спортидж? Ами защото е с компактна и лека дълга база, поддръжката е една от най-евтините за джипка, собствениците на такива са си доволни от тях, системата за 4х4 е истински парттайм с бавни (като на истинските батковци), има си шаси и т.н.

За разход на газ при 16V се споменава 10-11/100 извънградско и 15-15 градско, според града, гумите, шофьора и т.н. Не мисля, че е висок за джип. Бензинките понасят обикновена АГУ, като за 16V по-правилно е ГИ, но има доста хора които си ги карат и с обикновена.

За двигателите конкретни лоши отзиви няма, разбира се като на всеки стар автомобил трябва много добре да се огледа и прецени конкретното състояние. За цени на корейски части и консумативи аз питам тук . Ако искаш звънни им и питай за цени на ролки, ремъци, масла филтри и т.н.

Но не бързай с купуването. Почети из форума за различни марки и модели. Писано е доста. И всеки си хвали неговото. Ти си прецени лично за теб кой модел ще е правилен, защото ти ще си го караш сам, и ти ще си го поддържаш, а не някой друг. И гледай най-много състоянието на конкретния екземпляр
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  Защо "като" ?!

А в гората как вози ?
                  Е да, ама колегата пише асфалт/черно 50/50... Сега колко черно ще черното не знам
                  Николай
                  VITARA 1.6, 93 къса кабр
                  КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X