Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda CR-V vs Hyundai Santa Fe

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Honda CR-V vs Hyundai Santa Fe

Добър ден колеги. Направих темата защото си търся джип в класа на Honda CR-V или Hyundai Santa Fe. Четох доста в този форум както и по други и останах с впечатлението че тези две машинки които не са много съпоставими мисля една с друга са най-доброто в съотношение цена/качество на покупка и поддръжка. Конкретната Honda която ме интересува е CR-V втората генерация със двулитровия Vtec бензинов двигател. Santa fe от което се интересувам е 2.4 бензин около 2003 година. Държа джипчето да е с ръчни предавки както и на новата качествена газова уредба която съм си предвидил в бюджета. За разхода имам представа, по-конкретното което ме интересува е поддръжката им и системата за 4х4 също така защото четох доста противоречиви мнения за хондата. Джипа ми трябва защото трябва да се катеря до една махала където имам къща, естествено няма асфалт ама пътя не е брутален. Също така се интересувам дали има сервизи и майстори съответно които могат да ги поправят качествено тези коли защото за всеки сервиз мненията са фифти фифти и съответно цената на качествени консумативи. Благодаря ви предварително, извинявам се ако питам нещо, за което вече е писано просто не можах да го намеря. Това ми е първия пост в този форум и вярвам че мога да получа най-точните отговори тук относно 4х4 всъдеходите.

От: Honda CR-V vs Hyundai Santa Fe

Санта Фе-то около 2003г е постоянно 4х4 - много добро задвижване в сравнение с "он деманд" системите, на които неизбежно им трябва някакво време за реакция след като някое предно колело пробоксува... Като недостатък - малко по-голям разход. Съединителят не изкарва много. Много здрава и надеждна машина. Големите гуми (същия размер са като на ЛР Диско) и сравнително големия ход на окачването (като за СУВ) позволяват известни волности извън пътя. Бих ти препоръчал V6 мотора.
    За ЦРВ не мога нищо да кажа...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

за новото санта фе и црв работата на кантар, но за стария модел определено црв за нуждите ти.Качи се покарай 2-3км и ще видиш разликата.Отделно като поддръжка хондата е доста приемлива пък и не се 4упи.За сантафето нямамнаблюдение но преди време когато си взимах първото црв кара 2 сантафета , такъв кораб не бях карал, ина4е май здрави били.
      Grand Vitara 2005g- за работа
      Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
      Lexus RX200t -2016г.-евридейката

Коментар

Санта фе !
        Истиснското 4х4 е фултайм или такова на което можеш механично да включиш (предния или задния) мост. Всички други превключвания с намесата на електрониката не са особено надеждни . Точно когато ти трябва задния мост на CR-V да те извади от ситуация , вече може да е късно .
        По отношение на двигатели Хонда е по добре , здрави, високо оборотни , надеждни.
        AUDI A4 с три дифа
        TOYOTA Hilux D-4D служебната плевня

Коментар

Аз също бях пред дилемата,бензинови:Хонда,Хюндай или Киа. Накрая купих-Хонда CR-V 2.2ctdi 2-ра генерация.По време на проучването за тези коли,събрах както положителни,така и отрицателни мнения.С две приказки,за Хюндая,здрав и надежден до около 120-150х.км.с дизеловия мотор и 130-170х.км. с бензиновия,след това започвали големите проблеми ,а по окачването и останалата част,доста по рано. Киа до 120х.км. и единственото хубаво нещо е,че е на шаси.За Хондата преобладаваха 90% положителните мнения:здрави и надеждни двигатели до 300х.км. и нагоре,много здраво окачване и ходова част,по икономична от другите две,единствено евентуални проблеми с диференциала.Доста по широка и удобна,ако вземеш бензинова и и слагаш газ,имаш идеално место в багажника да скриеш кръгла бутилка,без да ти пречи и заема място.Една година я карам мойта и винаги ми създава илюзия на нежна кола,обаче майче не е така! Изненадан останах тази зима,от стабилноста проходимоста и поведението и като цяло на пътя /не съм я вкарвал в много-големи приключения, извън пътя-но достатъчни/! Само един съвет: ако се спреш на такова CR-V гледаи да е 4х4 /че май има и без/,да бъде с ел.стабилизираща система и тр. контрол /VSA/,че като гледам повечето нови обяви за тези коли нещо са орязани. И-2.4л.бензинов мотор, майче е по-добър,от 2.0л. Накрая ги тествай всичките и прецени коя е твойта кола,че после ти ще я караш и ремонтираш и не се заблуждавай,че 10г. коли внос,са на по 100-120 х.км./може ама рядко/. Успех!!!
          / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Мерси много. Четох че двигателите на хонда не се разбират с газта. При добра поддръжка и реглаж на 40000-50000км мислите ли че това би било проблем?

Коментар

Първоначално публикуван от damyanivanov Преглед на мнение
              Мерси много. Четох че двигателите на хонда не се разбират с газта. При добра поддръжка и реглаж на 40000-50000км мислите ли че това би било проблем?
              От личен опит : карам като всекидневна кола Хонда с двулитровия бензинов ви-тек двигател. Когато я закупих й монтирах качествен газов инжекцион и вече за година и половина и над 40000 км. абсолютно никакви проблеми с газта и двигателя.Препоръчва се при газификация на точно този двигател да се прави реглаж на клапани на всеки 30к км. Отделно на това,ако те притесняват сериозно слуховете,че газта спичала клапаните има възможност да се монтира с газовия инжекцион система за смазване на клапаните ( valve protector )
              Не забравяй,че именно Хонда са най-големия производител на двигатели в света и точно 2.0 Vtec е много сполучлив.
              Успех в избора!
              First Man, then Machine!
              Lada Niva
              Honda XR 400

Коментар

Първоначално публикуван от damyanivanov Преглед на мнение
                Прочети тук:
                http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=110094
                0осем9осем7шест0осем7едно
                Миро

Коментар

Сега виждам темата и ще кажа и аз няколко думи, всичко от лични наблюдения, от моята Хонда и от на сестра ми Хюндая
                  Хюндая - 2002г. - голям, гежък, по- обезшумен,по-комфортен и по-проходим,страхотен типтроник, с по-висок разход в лева(9-10/100 дизел).Ако взимаш - задължително типтроник.
                  Хондата - 1998г - лека,пъргава,достатъчно проходима,здрава и инадеждна, разход 10-11/100 газ,жалко,че не взех автоматик.
                  И двете нямат бавни,което е страхотен минус, автоматикът донякъде компенсира този недостатък
                  Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
                  Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X