Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотор от Паджеро II 2,5 TD дали пасва на бус Hyundai H100 2,5 D?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мотор от Паджеро II 2,5 TD дали пасва на бус Hyundai H100 2,5 D?

Здраво, фенове!

Питанката ми е в заглавието..

Иначе питах и във форума на Hyundai, но там ги е налегнал зимен сън..

Относно автомобила ми - (в момента недвижимо имущество) - Hyundai H100 Bus Grace, затворен, товарен, 2,5 атмосферен дизел, 79 к.с., 1995 г. Изостави ме, гадинката, точно когато трябваше да ми върши работа. Обслужен, със сменени всички консумативи, на 70 хил. км след основен ремонт, правен в Германия, пребоядисан и лъснат с много мерак, ме остави на магистрала в Унгария. Не беше и натоварен, с нормална температура, скорост 110 км/ч. каза "дрън", след което биелата на първи цилиндър ми махаше през блока... трагедия. Няколко месеца по-късно го домъкнах до БГ, чудейки се защо ли...
    Главата на мотора е читава, останалото е леш.

Сега ми е попаднал мотор от Паджеро 2, разликата е турбината на Паджерото и 20 коня отгоре, което не ме притеснява. Главите са същите (с разлика от 2 водни магистрали), надолу има разлики - моето е блок, Мицу е на ризи. Затова бих искал да сложа целия мотор.

Въпросът е дали ще пасне на кутията, лапите и периферията... съединители, опашки... Някой дали се е занимавал с подобен проект?

Ще съм благодарен за всяка информация! По-лесно е на скрап. По-трудно е да се даде живот.

Поздрави!

От: Мотор от Паджеро II 2,5 TD дали пасва на бус Hyundai H100 2,5 D?

Ще стане,само че трябва и по голям радиатор сигурно.И Митсубишито си е блок не е на ризи.

Коментар

Благодаря, колега!

Наистина е длъжен да се натамани към кутията. И не само. Целият му интерфейс, ако не е на същата позиция, то има технологични отвори за премонтиране. Коментира се и по форумите на жълтите държави, където моят модел е повече разпространен. D4BA (сърцето на моя H100 Grace), както и D4BX на Porter - товарната му отворена версия, съпоставени с 4D56 на Мицу, имат различна карантия, ако човек тръгне да ги ремонтира, но "връзката им с околния свят" е компатибъл.

Моят агрегат се води "доразработка" на японеца. "Ей, Богу!"- казал мъдрецът. Та нали една доразработка трябва да носи подобрения, а не само щампата на фирмата и да цели самочувствие на пазара... Всъщност времето доказва по-добрата дълговечност на първообраза от Мицубиши, по-малко детски болести. При моето "отроче" а посмей да не смениш масло след 7.500 км, никой не ти гарантира че няма да повлече бутала (заради което е правен и ремонта на мотора преди мен). Да не говориме за чувствителност от прегряване, за типичните пробойни за теч на масло при тази възраст...

Смятам, че темата е ценна най-малко заради ценовите спекулации на моргаджийте. В "градчето" София предложенията за части от агрегат втора ръка в момента са ДВЕ! Говоря за оригинален Н100 на половин милион км с неизвестен произход, без документи към блока. Цените съответно са тройни, сравнени с Мицубиши! А Паджеро 2 по моргите - под път и над път. Все пак говориме за гордостта на средната БГ-мутра от онова, класическо време, нали?

Аз изразявам своите 100% предпочитания към цял агрегат от Паджеро 2. Наистина ще е нужна и "творческа стмосфера". Но ще рапортувам отново след като завърша проекта. Нека изчакаме малко Райко да светне и разпука леда, че сега желязото лепи кожа...

А междувременно хора с опит по темата са добре дошли!

Коментар

Няма начин да няма начин. Сори, ама късно виждам темата. Я виж какво прави Ради във "Работилницата на Военна рампа".
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Здравеи колега , мотора става от паджеро също и от галопер , ама трябва да го сложиш целия , имам предвид че не можеш да комбинираш долнище от едното и глава от другото и обратно ... Не ме питай откаде знам .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X