здравеите колеги решил съм да си купувам джип, и искам да разбера между двата модела сузуки витара 2.0 тд 1998 и kia sportage 2.0 тди 2001 кои е по надежден в смисил кои от двата джипа е по здрав и по проходим. благодаря ви предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Suzuki Vitara 2.0 td 1998g. или Kia spotage 2.0 tdi 2001 g.
Свий
X
-
От: Suzuki Vitara 2.0 td 1998g. или Kia spotage 2.0 tdi 2001 g.
Първоначално публикуван от zlatistiq_1 Преглед на мнениездравеите колеги решил съм да си купувам джип, и искам да разбера между двата модела сузуки витара 2.0 тд 1998 и kia sportage 2.0 тди 2001 кои е по надежден в смисил кои от двата джипа е по здрав и по проходим. благодаря ви предварително
-
Първоначално публикуван от потс Преглед на мнениездрасти колега аз от скоро сам във форума,но мога да кажа че малко поне сам веж в темата,витарата е много по добра според мен ако е и тди още по добре пак и хората казват ако не разбираш или се чудиш гледай хората какво карат витарите са 10пъти повече на пътя а ако нямаш проблем с десния волан не се чуди имат по хубави километри и са с по големи години,само гледаи да не е изчуряла и като я загрееш смачкай маркучите да видиш дали не надува а и горят 7-8 на 100 средно .за киата не знам колко гориДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Re: Suzuki Vitara 2.0 td 1998g. или Kia spotage 2.0 tdi 2001 g.
Между двата варианта предлагам киата заради по новата година и със сигурност без ражда спрямо витарата, двигателите са еднакви така че там е въпрос на късмет.Относно проходимост ако не им е пипано окачването не очаквай да са много проходими.
Коментар
-
Един клас джипки,еднакви двигатели от мазда при киата прблемни са автоматичните хъбове и имобилайзера, но пък частите са пъти по-евтини,мои наблюдения.
Витарата задължителен оглед за ражди.СУЗУКИ ГРАНД ВИТАРА 2.0 TD 2000
ТОЙОТА 4РЪНАР 3.0 ТD 96
Коментар
-
От: Re: Suzuki Vitara 2.0 td 1998g. или Kia spotage 2.0 tdi 2001 g.
Първоначално публикуван от sportaga Преглед на мнениеМежду двата варианта предлагам киата заради по новата година и със сигурност без ражда спрямо витарата, двигателите са еднакви така че там е въпрос на късмет.Относно проходимост ако не им е пипано окачването не очаквай да са много проходими.
Коментар
-
От: Re: Suzuki Vitara 2.0 td 1998g. или Kia spotage 2.0 tdi 2001 g.
Първоначално публикуван от soska1 Преглед на мнениеА относно проходимост окачването на витарата може да го вдигнеш със минимални срецтва и много много части те затова витарата е във пъти по-добра0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Това с голямото количество Витари по пътя не е никакъв критерии,виж във форума за двете марки и сам ще си направиш извода.Колко теми за проблем на ден има за едните и колко за другите,без да скачат Витараджиите.
Аз също търсих дълга Витара почти 6 месеца и тъкмо да купя един страхотен егземпляр(на снимката)и...............,оказа се тотално изгнила,омазан двигател и т.н.
Другото което е че Кията е доста по широка от вътре и доста по конфортна от Витарата.
За сега стига толкова.
Поздрави на всички.
П.П Само да допълня че не е чак толкова не проходима,зависи за какво ти трябва.
За целта за която съм взел ми върши доста работ,прекарвал съм 10 греди по 3,5 м отгоре на багажника по черн път без никакви проблеми.Последно редактирано от Петър Анев; 28-01-12, 06:44.Кия Спортидж 2000тди
Всеки шут отзад-е крачка на пред
Коментар
-
С кое дълагата Гранд Витара е по-проходима от дълга КИА Спортидж?С кое е по-здрава?И кои части са по-евтини? Че мнения от типа:"...едното е по 'убаво,щот имам таковО,ма другото съм го виждАл само на снимка..." звучат несериозно.0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Преди да си купя КИАта имах къса ВИТАРА 2г никакви проблеми външно беше много запазена но отдолу ръждата я ядеше с всеки изминал ден, а шофиране в вятър си беше предизвикателство при страничен вятър ако вдигнеш над 60км може да излетиш от пътя това са причините който ме накараха да я продам а относно теснотия нямам коментар вътре си като танкис.
Коментар
-
+1Първоначално публикуван от sportaga Преглед на мнениеПреди да си купя КИАта имах къса ВИТАРА 2г никакви проблеми външно беше много запазена но отдолу ръждата я ядеше с всеки изминал ден, а шофиране в вятър си беше предизвикателство при страничен вятър ако вдигнеш над 60км може да излетиш от пътя това са причините който ме накараха да я продам а относно теснотия нямам коментар вътре си като танкис.Кия Спортидж 2000тди
Коментар
-
+1Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнениеС кое дълагата Гранд Витара е по-проходима от дълга КИА Спортидж?С кое е по-здрава?И кои части са по-евтини? Че мнения от типа:"...едното е по 'убаво,щот имам таковО,ма другото съм го виждАл само на снимка..." звучат несериозно.Кия Спортидж 2000тди
Коментар
-
Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнениеС кое дълагата Гранд Витара е по-проходима от дълга КИА Спортидж?С кое е по-здрава?И кои части са по-евтини? Че мнения от типа:"...едното е по 'убаво,щот имам таковО,ма другото съм го виждАл само на снимка..." звучат несериозно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от soska1 Преглед на мнениеСъс гумите бе колега.А за по-здрава ти го каза.Каквито ти дойдат на ум части.Да другото съм го виждал само на снимка че иначе ще ме откаже от джиповете.Защо гледате да заробите човечеца та да си бие главата после хаха.Нищо лично поздрави
Рамата на Витара е 2мм,на Спортидж е 4.Витара отпред е с един долен носач и амортисьор който върши работата на горен,Спортидж е с двойни А-рамена.Отзад Витара е с 3 линк-2 надлъжни носача и А-рамо,Спортидж е с 3 надлъжни носача и напречна щанга(Панхард).Витара е с 15см по-тясна.
Всичко това го пиша от собствен личен опит и с двете марки.Имал съм дълга витара почти 2 години.Имам къса КИА Спортидж от 7 години.Частите и консумативите на двете коли,които съм сменял,по отношение на цената,клонят везните към Спортидж.Така че не ми идват "каквито ти дойдат на ум части".Дай пример.
Също нищо лично,поздрави!Последно редактирано от ninja_1; 28-01-12, 23:52.0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар