Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki Vitara 2.0 td 1998g. или Kia spotage 2.0 tdi 2001 g.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Suzuki Vitara 2.0 td 1998g. или Kia spotage 2.0 tdi 2001 g.

здравеите колеги решил съм да си купувам джип, и искам да разбера между двата модела сузуки витара 2.0 тд 1998 и kia sportage 2.0 тди 2001 кои е по надежден в смисил кои от двата джипа е по здрав и по проходим. благодаря ви предварително

От: Suzuki Vitara 2.0 td 1998g. или Kia spotage 2.0 tdi 2001 g.

Първоначално публикуван от zlatistiq_1 Преглед на мнение
    здравеите колеги решил съм да си купувам джип, и искам да разбера между двата модела сузуки витара 2.0 тд 1998 и kia sportage 2.0 тди 2001 кои е по надежден в смисил кои от двата джипа е по здрав и по проходим. благодаря ви предварително
    здрасти колега аз от скоро сам във форума,но мога да кажа че малко поне сам веж в темата,витарата е много по добра според мен ако е и тди още по добре пак и хората казват ако не разбираш или се чудиш гледай хората какво карат витарите са 10пъти повече на пътя а ако нямаш проблем с десния волан не се чуди имат по хубави километри и са с по големи години,само гледаи да не е изчуряла и като я загрееш смачкай маркучите да видиш дали не надува а и горят 7-8 на 100 средно .за киата не знам колко гори

Коментар

Първоначално публикуван от потс Преглед на мнение
      здрасти колега аз от скоро сам във форума,но мога да кажа че малко поне сам веж в темата,витарата е много по добра според мен ако е и тди още по добре пак и хората казват ако не разбираш или се чудиш гледай хората какво карат витарите са 10пъти повече на пътя а ако нямаш проблем с десния волан не се чуди имат по хубави километри и са с по големи години,само гледаи да не е изчуряла и като я загрееш смачкай маркучите да видиш дали не надува а и горят 7-8 на 100 средно .за киата не знам колко гори
      Колега , прав си , че Витарата е по-добра ! И е по-здрава , и по проходима ! Ако беше с цял мост като Самураите , щеше да е много по-добре но това е друга тема ! И няма да е зле да пишеш Главни букви !
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Имам наблюдения върху Витара 98-ма година - мотор Мазда.
        Впечатления - много добри.
        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
        ... turn on your A/С !

Коментар

Re: Suzuki Vitara 2.0 td 1998g. или Kia spotage 2.0 tdi 2001 g.

Между двата варианта предлагам киата заради по новата година и със сигурност без ражда спрямо витарата, двигателите са еднакви така че там е въпрос на късмет.Относно проходимост ако не им е пипано окачването не очаквай да са много проходими.

Коментар

Един клас джипки,еднакви двигатели от мазда при киата прблемни са автоматичните хъбове и имобилайзера, но пък частите са пъти по-евтини,мои наблюдения.
            Витарата задължителен оглед за ражди.
            СУЗУКИ ГРАНД ВИТАРА 2.0 TD 2000
            ТОЙОТА 4РЪНАР 3.0 ТD 96

Коментар

От: Re: Suzuki Vitara 2.0 td 1998g. или Kia spotage 2.0 tdi 2001 g.

Първоначално публикуван от sportaga Преглед на мнение
              Между двата варианта предлагам киата заради по новата година и със сигурност без ражда спрямо витарата, двигателите са еднакви така че там е въпрос на късмет.Относно проходимост ако не им е пипано окачването не очаквай да са много проходими.
              А относно проходимост окачването на витарата може да го вдигнеш със минимални срецтва и много много части те затова витарата е във пъти по-добра

Коментар

От: Re: Suzuki Vitara 2.0 td 1998g. или Kia spotage 2.0 tdi 2001 g.

Първоначално публикуван от soska1 Преглед на мнение
                А относно проходимост окачването на витарата може да го вдигнеш със минимални срецтва и много много части те затова витарата е във пъти по-добра
                Що?КИА-та скъпо ли се "вдига"?
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Това с голямото количество Витари по пътя не е никакъв критерии,виж във форума за двете марки и сам ще си направиш извода.Колко теми за проблем на ден има за едните и колко за другите,без да скачат Витараджиите.
                  Аз също търсих дълга Витара почти 6 месеца и тъкмо да купя един страхотен егземпляр(на снимката)и...............,оказа се тотално изгнила,омазан двигател и т.н.
                  Другото което е че Кията е доста по широка от вътре и доста по конфортна от Витарата.
                  За сега стига толкова.
                  Поздрави на всички.
                  П.П Само да допълня че не е чак толкова не проходима,зависи за какво ти трябва.
                  За целта за която съм взел ми върши доста работ,прекарвал съм 10 греди по 3,5 м отгоре на багажника по черн път без никакви проблеми.
                  Последно редактирано от Петър Анев; 28-01-12, 06:44.
                  Кия Спортидж 2000тди
                  Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

С кое дълагата Гранд Витара е по-проходима от дълга КИА Спортидж?С кое е по-здрава?И кои части са по-евтини? Че мнения от типа:"...едното е по 'убаво,щот имам таковО,ма другото съм го виждАл само на снимка..." звучат несериозно.

Коментар

Преди да си купя КИАта имах къса ВИТАРА 2г никакви проблеми външно беше много запазена но отдолу ръждата я ядеше с всеки изминал ден, а шофиране в вятър си беше предизвикателство при страничен вятър ако вдигнеш над 60км може да излетиш от пътя това са причините който ме накараха да я продам а относно теснотия нямам коментар вътре си като танкис.

Коментар

+1
                        Първоначално публикуван от sportaga Преглед на мнение
                        Преди да си купя КИАта имах къса ВИТАРА 2г никакви проблеми външно беше много запазена но отдолу ръждата я ядеше с всеки изминал ден, а шофиране в вятър си беше предизвикателство при страничен вятър ако вдигнеш над 60км може да излетиш от пътя това са причините който ме накараха да я продам а относно теснотия нямам коментар вътре си като танкис.
                        Кия Спортидж 2000тди

Коментар

+1
                          Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                          С кое дълагата Гранд Витара е по-проходима от дълга КИА Спортидж?С кое е по-здрава?И кои части са по-евтини? Че мнения от типа:"...едното е по 'убаво,щот имам таковО,ма другото съм го виждАл само на снимка..." звучат несериозно.
                          Кия Спортидж 2000тди

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                            Със гумите бе колега.А за по-здрава ти го каза.Каквито ти дойдат на ум части.Да другото съм го виждал само на снимка че иначе ще ме откаже от джиповете.Защо гледате да заробите човечеца та да си бие главата после хаха.Нищо лично поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от soska1 Преглед на мнение
                              Със гумите бе колега.А за по-здрава ти го каза.Каквито ти дойдат на ум части.Да другото съм го виждал само на снимка че иначе ще ме откаже от джиповете.Защо гледате да заробите човечеца та да си бие главата после хаха.Нищо лично поздрави
                              Щатните гуми на двете коли са идентични като размер,така че тука бъркаш.Ако смяташ какви гуми можеш да качиш,Спортижа от аватара ми е с 37-ци.Мога и 42-ки да сложа,ако ги имам.Но да направим малко сравнение,подплатено с факти:
                              Рамата на Витара е 2мм,на Спортидж е 4.Витара отпред е с един долен носач и амортисьор който върши работата на горен,Спортидж е с двойни А-рамена.Отзад Витара е с 3 линк-2 надлъжни носача и А-рамо,Спортидж е с 3 надлъжни носача и напречна щанга(Панхард).Витара е с 15см по-тясна.
                              Всичко това го пиша от собствен личен опит и с двете марки.Имал съм дълга витара почти 2 години.Имам къса КИА Спортидж от 7 години.Частите и консумативите на двете коли,които съм сменял,по отношение на цената,клонят везните към Спортидж.Така че не ми идват "каквито ти дойдат на ум части".Дай пример.
                              Също нищо лично,поздрави!
                              Последно редактирано от ninja_1; 28-01-12, 23:52.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X