Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LR Discovery за 4500 лв

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• LR Discovery за 4500 лв

Колеги попаднах на едно Диско 90г. 2.5ТДИ, продавача твърди, че само "тенекия" има за правене.

Кажете ми как да проверя дали 4х4 -то работи и някакви други по специфични детайли. На мен ми е ясно, че пари че се наливат по диското но поне да съм сигорен че няма много сериозни проблеми.
    [img]http://www.necroman.street.bg/Moderator.gif[/img]

До: LR Discovery за 4500 лв

Цената е съмнително ниска, но к'во пречи да я видиш. За тестването на трансмисията има писано из форума. Най общо пробваш всички режими (4х4, бързи, бавни) на стръмно качване и спускане и с пъло навиване на волана на асфалт. Ако всичко раноти и не трака на счупено - добре
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
      За тестването на трансмисията има писано из форума.
      То не е ясно още има ли трансмисия,колега. Казали са ,че има САМО тенекии за правене.
      B+

Коментар

Абе колеги трябва ли да светят някакви лампички за 4х4-то

Коментар

моето мнение при такава цена е :бегай надалече
          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

От мерак ще взема да се нахендрия и аз, но за момента нямам възможност за повече пък ми се кара диско

Коментар

Първоначално публикуван от chakyla Преглед на мнение
              От мерак ще взема да се нахендрия и аз, но за момента нямам възможност за повече пък ми се кара диско
              Успех и късмет .Последното много ще ти е нужно.
              B+

Коментар

Колега, то хубаво ти се кара и имаш мерак но за тази цена да взимаш всичко без Самурай си е безрасъдство. Освен разбира се ако бизнеса/ хобито ти не е възстановяване и реставрация.

Без да съм видял колата те уверявам, че тенекиите ще са ти най-малкия проблем. Защо, мисля, че е излишно да обяснявам. А и какво значи 'тенекии' в случая?? Ровърите са с алуминиеви купета и освен ако не е имало сериозна щета по купето, с алуминия проблеми няма, освен местата където опира с желязото (евентуално). По-скоро тук говорим явно за сериозни корозии по под (на багажника най-вече), мостове (много вероятно), дъна на врати и т.н. и т.н. Стойността на ремонтите по тези 'тенекии' ще са половината (поне) от цената на колата и далеч без мостовете в случая.

По трансмисията - за тази цена ще има сериозни луфтове (все пак е фул тайм а и ЛР си 'отварят' луфтове при раздатката по принцип), течове (раздатка, курмилна кутия) и т.н. Тези коли рядко се подлагат на сериозен офроуд (особено в Германия, Австрия, Италия от където идват), така, че е малко вероятно блокажа и бавни/бързи да създават проблеми, но с оглед останалите неща, които изредих, това да е...

В заключение: това Диско за 4.500лв. е приемлива покупка за кола за части между двама или няколко Ленд Ровър ентусиасти.

Коментар

мен ми трябва огледало за дясната страни примерно хаха

а сега сериозно, както Яро вече е споменал цената е доста опасна.

все пак има шанс да се размине само с кърпене, но то никак няма да е ефтино ако ще се прави както трябва. Диското си е виняги 4х4. тва довежда до по-бързото износване на раздатката. за диско от 90-та на тая цена единственият шанс да няма проблеми там е да и е направен основен ремонт за 1000 лв и нагоре. скоростите също имат проблеми, по-скъпият е смяна на вал. предният мост надали да е гнил, но заден е вероятно, поне моят е. двигателят също ще е доста изтормозен, нови ремъци и ролки са сигурни за подмяна заедно с маслата. вероятни течове от изброените агрегати и курмилна кутия, както се казва, ако ЛР не тече начи няма какво/това не е така при перфектно подтържана машина, която не би имала подобна цена/. за предпочитане е оглед да правиш със някой имащ или имал ЛР. тампоните по цялото окачване са 600 лв и нагоре, няма шанс да не са за смяна според мен. задникът най-вероятно е много ниско, мойто диско не беше клекнало а равно и пак удряше на тампони при преминаването на полегна полицай примерно. 100% препоръчителна смяна на пружини и амове. оригиналните ще са до кум 800-1000, а нещо по-така 2-3К. аз лично не съм виждал диско от тези години да не е клекнало, освен ако не са му сменяни скоро пружините. удивително меката возия само създава илюзия че сичко е ок. след като смених окачването задницата се вирна осезаемо и това е нормалното и положение. и т.н. в общи линии това се сещам набързо...

Коментар

Здрасти и от мен. Аз не съм спец по Лендроувърите, но автомобилите са ми хоби и те уверявам, че такава цена за свестен джип (освен Нива, УАЗ и Самурай) няма, особено пък дизелов. По-добре потърси съдействие при огледа от специалист, защото рискуваш да се сдобиеш с "недвижимо имущество" за 4500 лева.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Абе честно да си кажа, кефи ме има работа по него мога да инвестирам в него по малко всеки месец, навит съм да го взема.
                      Пък зян няма да стане поне за части ще ви го продавам тук във форума

Коментар

Иначе Диското не беше палено много време, едвам намерихме ключовете и запали от 1 път, (работеше равномерно)

Коментар

Първоначално публикуван от chakyla Преглед на мнение
                          Абе честно да си кажа, кефи ме има работа по него мога да инвестирам в него по малко всеки месец, навит съм да го взема.
                          Пък зян няма да стане поне за части ще ви го продавам тук във форума
                          то кефа цена няма, стига го разубеждавали!!!!!

преспи една вечер.............. ако можеш да заспиш и на сутринта, ако още те кефи - скачай!!!

разходи ще имаш много, тва е ясно - важното е да ги приемаш с

Коментар

В повечето от случаите говорим за ГРОБ, ама все пак си струва да се види. Ако е от БГ търговец си представям най първото диско със скорости ЛТ77, със всевъзможни течове- кормилна кутия, даже и задържа, мотора на лейка , скорости и раздатка и там локви, корозирали свери на предния мост , мн гнилоч по шасито, резервара тече като се напълни над 1/2, мостовете текат, луфтове в лагерите на главините, поне 2 карета на карданите за смяна, хлабина в междуосевия диф, поувиснали врати с разкъсани кори, задната чистачка да не работи, кората на задната врата да липсва, вътре без барче с поокъсани омацани седалки, с повреден ключ за мигачите, приспособявани бутони...абе кочина. Но провери го на място дали е такова или става нвщо от него.
                            http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                            Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнение
                              В повечето от случаите говорим за ГРОБ, ама все пак си струва да се види. Ако е от БГ търговец си представям най първото диско със скорости ЛТ77, със всевъзможни течове- кормилна кутия, даже и задържа, мотора на лейка , скорости и раздатка и там локви, корозирали свери на предния мост , мн гнилоч по шасито, резервара тече като се напълни над 1/2, мостовете текат, луфтове в лагерите на главините, поне 2 карета на карданите за смяна, хлабина в междуосевия диф, поувиснали врати с разкъсани кори, задната чистачка да не работи, кората на задната врата да липсва, вътре без барче с поокъсани омацани седалки, с повреден ключ за мигачите, приспособявани бутони...абе кочина. Но провери го на място дали е такова или става нвщо от него.
                              Е батка ти ме разби, яко се изказа - сега тва всичкото дето ми го казахте ще си го напиша в тефтерчето и утре ще ги проверя тези неща

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X