Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко е бавна първа предавка на Рав 4 96г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко е бавна първа предавка на Рав 4 96г.

Колеги , въпроса ми е свързан с това , да мога да сравня доколко първа скорост на Рав-ката е бавна (или бърза!), сравнявана с демултипликатора на Витара( или Самурай).Тъй като имам Самурай, но се колебая за покупка между Витара и Рав 4.Тъй като Тойотата няма бавни, а аз съм свикнал , когато трябва да използвам бавните на Самурая, най вече зимата, особено при спускане по наклон.Подчертавам, че няма да го използвам за офроуд(е , много рядко)Та , ако някой може да ми каже, примерно при движение с 10 км/ч на първа на колко оборота е двигателя!Благодаря ви!

От: Колко е бавна първа предавка на Рав 4 96г.

Първоначално публикуван от gaydarov Преглед на мнение
    Колеги , въпроса ми е свързан с това , да мога да сравня доколко първа скорост на Рав-ката е бавна (или бърза!), сравнявана с демултипликатора на Витара( или Самурай).Тъй като имам Самурай, но се колебая за покупка между Витара и Рав 4.Тъй като Тойотата няма бавни, а аз съм свикнал , когато трябва да използвам бавните на Самурая, най вече зимата, особено при спускане по наклон.Подчертавам, че няма да го използвам за офроуд(е , много рядко)Та , ако някой може да ми каже, примерно при движение с 10 км/ч на първа на колко оборота е двигателя!Благодаря ви!
    Утре ще ти кажа за моя РАВ,но не е бавна първата на РАВа.
    Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
    Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
    Враца

Коментар

Благодаря, колега.Също искам да знам при слизане по наклон на 1-ва засилва ли се колата или предавката я задържа(става дума ако слизаш по заледено, налага ли се да натискаш спирачки , за да не се засилва колата)И последно-ръчната на кардана ли е , или си е на задните колела?Питам във форума, защото нямам познат с такъв джип, иначе просто бих се качил и пробвал!Колега, сега видях ,че твоят РАВ е 150 коня.Май не е от първия модел?

Коментар

Първоначално публикуван от gaydarov Преглед на мнение
        Благодаря, колега.Също искам да знам при слизане по наклон на 1-ва засилва ли се колата или предавката я задържа(става дума ако слизаш по заледено, налага ли се да натискаш спирачки , за да не се засилва колата)И последно-ръчната на кардана ли е , или си е на задните колела?Питам във форума, защото нямам познат с такъв джип, иначе просто бих се качил и пробвал!Колега, сега видях ,че твоят РАВ е 150 коня.Май не е от първия модел?
        Ръчната е на колелата и на първа и на втора генерация. За засилването-при голям наклон се засилва,все пак е бензин и то без бавни.Иначе за предавките не вярвам да има голяма разлика между първа и втора генерация.Моята е втора,това си познал.Абе за спускането на наклоните не знам защо питаш,но ми се е налагало и 73ката да позадържам с спирачка на първа бавна по голям наклон.
        Враца

Коментар

Ясно, колега.Горе-долу ми се изясниха нещата.А за спускането питам, защото съм свикнал на Самурая при голям наклон и заледен път , като включа бавните , не само че не пипам спирачката, но и ако позанесе или блокира някое колело , давам леко газ (е, все пак Самурая поради малкото си тегло и ако е с по-широчки гуми,зимата си е чиста шейна по наклоните)А в Девин и наоколо не е като да няма наклони!А когато е на първа бавна, Самика пълзи едва-едва.

Коментар

Днес направих пробата.1500 оборота с 10км и смятам че по-точното е при 20км/ч- 2100 об.на първа.
            Враца

Коментар

Ясно.Наистина си е бързичка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X