Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Fiat брава или Ranault лагуна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: брава или лагуна

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
    Малиииии
    Чета я тая тема и представям Хънтъра, горкия, сигурно седи и гас пикае
    Срам немате!
    Дреме му........на Хънтъра.Кара си и си свирка.Ако можех да пикая гас
    щях директно в резервоара...що да сипвам нафта.Само не разбрах
    кво му е дървеното.Има си кулер ,клима, АБС,хидродинамичен волан е
    няма си кожен салон но това е все пак работна кола.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

До: брава или лагуна

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
      Дреме му........на Хънтъра.Кара си и си свирка.Ако можех да пикая гас
      щях директно в резервоара...що да сипвам нафта.Само не разбрах
      кво му е дървеното.Има си кулер ,клима, АБС,хидродинамичен волан е
      няма си кожен салон но това е все пак работна кола.
      В къщи имаме една Bravo 1.9 TDI, края на 1999 г. Кара се душмански от сина ми. Аз няколко пъти също съм и вадил душичката. Много пъргава, върви като пипнат бензинов автомобил. Оцеля след сипване на бензин от заспал бензинджия на Лукойл. Колата за парите си я бива. Поддръжката и изобщо не е скъпа. Но мисля че не бива да се сравнява с Лагуната. Това са два различни класа автомобили
      Последно редактирано от Barbaron; 08-06-07, 12:16.
      Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
      Discovery 2.5 TD5 2000 EX
      Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

До: Fiat брава или Ranault лагуна

Ако си взимаш Фиат, то в никакъв случай не си взимай с двигател 1.4 12клапана- износват разп. вал по няесни причини.

Добрите фиати са 1.6 16кл - мн добре балансиран - икономичен и вървежен.
        Ако си състезател- 2.0 20кл или турбоверсия
        Дизела - понякой път оплаквания от ГНП Лукас, но нищо сериозно.

Лагуната е по-висок клас и вози по-добре. Мн сполучливи мотори, поддръжката може да и е малко по-скъпа ама поносимо за автомобила.

Вземи си кола с климатик и да ти допада.
        За справка прочети www.fiat-bg.org / www.fiat-bg.com и рено-форума, ама там не му знам координатите.

Аз карам Ланча Капа ТДС и и се кефя много. Преди това карах МБ 124, но Ланчата е по-комфортна и по-евтина и върви повече.
        Майка ми пък кара Р19 и за >80 000 км рзходите за части извън обслужванията са <300 лв.
        Така че и италиянци и французи си правят коли и то не позле от немците, а масово кола на годината в германия от 1993 е френска или италиянска.
        http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
        Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Само Ranault лагуна

Имам трима приятели с Фиат Мареа, които се оказаха с много слабо предно окачване. След като на едната и смениха с нови предните носачи заедно с шарнира (защото шарнира не се сваля от носача), те издържаха само 10 000 км. Накрая човека си купи два носача втора употреба.

Лоша електрическа система. Много дребни проблеми на трите Фиата - Неработеща дръжка на багажника, счупена ос на моторче на чистачките, неработещ термостат и т.н.

Аз лично никога не бих си взел Фиат. Въпреки, че ако питаш някой италианец, той ще е на друго мнение - карат си колите хората с години и са много доволни, нищо не пипат - нито масло сменят, нито антифриз, нито нещо износено сменят .

За Рено имам също и лични и други наблюдения и затова, сравнявайки Фиат и Рено и аз гласувам за второто с две ръце.
          ... to be continued

Коментар

извинявам се от името на италианците, че продават на автоморгите НЕОБСЛУЖЕНИ коли!
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Имам Рено 21 - 2.1 ТДИ(всички екстри), предшественик на ЛАГУНА. Единият от работниците ми има Брава. Като му дадох да покара малко Реното и рече: "Защо си купих Брава?". Поддръжката на Р-21 не е скъпа, а и сравнително рядко се налага да правя нещо по него. Предимно консумативи. Най-сериозният проблем, възникнал неотдавна беше повреда във включвателя на стартера. Смяната общо 40лв. Комфортът е на ниво. Останалото е въпрос на вкус. Между другото чух не до там добри отзиви за Лагуна след 2001г. Нямам преки наблюдения, а само коментари на познати(2 души), които са имали такива. Моят отговор на запитването няма да е конкретен, само това: ЖЕНА, КОЛА и ПРАСЕ на КЪСМЕТ. Успех с избора.
              Приятели не се печелят - губят се завинаги.
              УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
              Времето е ценно, само ако не бързаш.
              0889623098

Коментар

ЖЕНА, КОЛА и ПРАСЕ на КЪСМЕТ. Успех с избора.[/QUOTE]
                и аз сум на това мнениееееееее, с прасето зимаска улучих . с жената пак улучих ама нещо и тя не иска браво (хм знам че ще го прочете затова го пиша ама си е тъй де ) дано и сколата улуча
                утре ще гледам браво 1.9 тирбо дизел, с доста екстри като се върна ще кажа мнени
                "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

С жената ако си улучил,гледай и с кола да улучиш,че ако жената не може без кола....!

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
                    утре ще гледам браво 1.9 тирбо дизел, с доста екстри като се върна ще кажа мнени

Виж само каква е разносметката след въпроса ти:

1.
                    Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                    Laguna . Аз гласувам за Лагуна.
                    2.
                    Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                    Колега Фирмата Фият я забрави!!!.Подкрепям с две ръце колегата за Лагуната.Успех.
                    3.
                    Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    +10 за Лагуната.
                    4.
                    Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                    С две ръце съм за Лагуната.
                    5.
                    Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                    Споделям.
                    6.
                    Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
                    Лагуна!
                    7.
                    Първоначално публикуван от giavol Преглед на мнение
                    Аз сьщо сьм за ''РЕНО''100процента.
                    8.
                    Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                    фиат браво/брава е по-ниска категория - сравнявай го с Меган, не с Лагуна!
                    9.
                    Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                    Абе просто седни вътре и ще видиш колко е по-дървен Фиата, изобщо не става база за сравнение.
                    10.
                    Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнение
                    Лагуната е по-висок клас и вози по-добре. Мн сполучливи мотори, поддръжката може да и е малко по-скъпа ама поносимо за автомобила.
                    11.
                    Първоначално публикуван от ivotosod Преглед на мнение
                    Като му дадох да покара малко Реното и рече: "Защо си купих Брава?". .

това са положителните отзиви в полза на Рено, ти преброй тези в полза на Фиат.
                    Май наистина ще стане така:
                    Първоначално публикуван от giavol Преглед на мнение
                    Ако,след вси4ки тези сьвети,/щом те интересуват/си вземеш''Фиат''браво на теб-ВЬРХЬТ си.
                    Абе колега що си губиш времето да питаш и губиш времето на хората да ти отговарят като си знаеш
                    LZ1PER

Коментар

Аз лично карам LAGUNA 1997г. 1.8i, Комби - и съм много доволен. Има си достатъчхо кончета да носи, но в завоите (над 100км/ч) е малко нестабилна. Може и да е заради комбито. Но аз гласувам за ЛАГУНАТА.
                      Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                      http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнение
                        Ако си взимаш Фиат, то в никакъв случай не си взимай с двигател 1.4 12клапана- износват разп. вал по няесни причини.

Вземи си кола с климатик и да ти допада.
                        За справка прочети www.fiat-bg.org / www.fiat-bg.com и рено-форума, ама там не му знам координатите.

Аз карам Ланча Капа ТДС и и се кефя много. Преди това карах МБ 124, но Ланчата е по-комфортна и по-евтина и върви повече.
                        Майка ми пък кара Р19 и за >80 000 км рзходите за части извън обслужванията са <300 лв.
                        Така че и италиянци и французи си правят коли и то не позле от немците, а масово кола на годината в германия от 1993 е френска или италиянска.
                        Асене, причините за проблемите на 1.4/12V са много добре изяснени и анализирани във www.fiat-bg.org/forum/, но най-общо се свеждат до експлоатация с некачествени масла и несвоевременна смяна! Ако се търси икономия, горещо препоръчвам 1.2/16V също 80 кс, много удачен двигател вграждан и досега.Определено Браво/Брава имат по-малко проблеми от старата Лагуна, но за съжаление возията им е доста твърда.

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                          Виж само каква е разносметката след въпроса ти:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

това са положителните отзиви в полза на Рено, ти преброй тези в полза на Фиат.
                          Май наистина ще стане така:

Абе колега що си губиш времето да питаш и губиш времето на хората да ти отговарят като си знаеш
                          да ,ама много ми хареса и искам да я поразтъркам малко да събера впечатления
                          относно поддръужката цените на лагуната са доста над фятчето
                          "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Първоначално публикуван от LZ1ZJ Преглед на мнение
                            Асене, причините за проблемите на 1.4/12V са много добре изяснени и анализирани във www.fiat-bg.org/forum/, но най-общо се свеждат до експлоатация с некачествени масла и несвоевременна смяна! Ако се търси икономия, горещо препоръчвам 1.2/16V също 80 кс, много удачен двигател вграждан и досега.Определено Браво/Брава имат по-малко проблеми от старата Лагуна, но за съжаление возията им е доста твърда.
                            Прав си ама съм говорил и с диагностик във Ванто и той ми каза че и даже продадените в БГ и обслужвани от тях го показват проблема. Явно този мотор е по капризен и изисква пълна синтетика на всеки 8к км вместо полусинтетика на 12к.
                            Аз мойто масло на дизели го сменям на 7500-8000км а на бензиновите 10к км като наливам само синтетика и полусинтетика.
                            Към Камен -
                            Ако ти допадне взимай. Мотора със своите 90 коня къса пасат 1.6 101кс, върви мн добре в ниските, икономичен е, понася биодизел (ако е същия като на Ланча Дедра и Алфа 145, иначе нямам наблюдения). Освен това този мотор е разработван и за бус Дукато.
                            Цени на консумативи:
                            маслен ф-р - 12 лв
                            въз ф-р - 9 лв
                            масло 5л- споредзависи - селения турбодизел 60лв без отстъпка
                            горивен филтър - 6-8 лв
                            Възможни детски болести- радиаторче на парното - ново е към 40-50 лв
                            Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

темата ми е любопитна, въпреки че всичко малко или много е ясно. България е пълна с лагуни и фиати, моделите са доволно стари за да са изпробвани във всякакви (Български и Италиански) условия. Пред мен стои същия въпрос тъй като имам опел омега (голям кораб..ама много голям) която искам да сменя с нещо от изброените. Привърженик съм на нервното фиатче със всичките му кусури а ме привлича и полъха на френски лукс в лагуната. като нещо средно съм намислил ситроен ксара - предлагам ти да ги разгледаш и тях. ако се спра на мареа в крайна сметка ще търся 2.4JTD - много корав мотор, изпробван в ...десетилетият,а и върви като изтърван....
                              "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Първоначално публикуван от fakir Преглед на мнение
                                темата ми е любопитна, въпреки че всичко малко или много е ясно. България е пълна с лагуни и фиати, моделите са доволно стари за да са изпробвани във всякакви (Български и Италиански) условия. Пред мен стои същия въпрос тъй като имам опел омега (голям кораб..ама много голям) която искам да сменя с нещо от изброените. Привърженик съм на нервното фиатче със всичките му кусури а ме привлича и полъха на френски лукс в лагуната. като нещо средно съм намислил ситроен ксара - предлагам ти да ги разгледаш и тях. ако се спра на мареа в крайна сметка ще търся 2.4JTD - много корав мотор, изпробван в ...десетилетият,а и върви като изтърван....
                                Ланча Либра 2.4 жтд ти е колата - хем хубав мотор, хем кожа алкантара, навигациика, екстрички. единствено дизайна и е по-особен. Иначе и мареата си я бива.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X