Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ML270 или ML400 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ML270 или ML400 ?

Спрял съм се на ML W163 автомат, въпроса е към кой от двата двигателя да се насоча. Трябва ми високо проходима кола, която ще се кара предимно по асфалт, и от време на време ще тегли ремарке - 2,5-3т.
    Трябва ми реални впечатления от хора които карат такива - реален разход на гориво, подръжка и т.н.
    Ще съм благодарен за мненията и съветите Ви.

От: ML270 или ML400 ?

Първоначално публикуван от flyboy Преглед на мнение
    Спрял съм се на ML W163 автомат, въпроса е към кой от двата двигателя да се насоча. Трябва ми високо проходима кола, която ще се кара предимно по асфалт, и от време на време ще тегли ремарке - 2,5-3т.
    Трябва ми реални впечатления от хора които карат такива - реален разход на гориво, подръжка и т.н.
    Ще съм благодарен за мненията и съветите Ви.
    Точно ML-а малко се разминава с определението "високо проходима кола". Иначе за асфалт става.
    Ако ще теглиш такива товари, то изборът между двата двигателя е повече от ясен - 400.

Коментар

Имах МЛ ама го свиха, Мла е нестабилна кола която прилича на джип. Моя беше 2,7 добре е двигателя, 8мака е много лаком и ужасно скъп за поддръжка, кума ми имаше Г класа, та 2,7 е по-добрия вариант, най добрия е 320ката цди. Но МЛа е гадна колица вътре не е удобен, като окачване си е автомобил, става за равна и суха поляна, за друго не. Като здравина нямам мнение че бързо го гепиха, но не съм чувал добри отзиви като здравина.

Коментар

Ml 400, но и 270 не е лош.
        Но защо ML а не G- clas или нещу от рода?

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Насков Преглед на мнение
          Ml 400, но и 270 не е лош.
          Но защо ML а не G- clas или нещу от рода?
          Най-вече заради финсите, имам ги до към 16 000 лв. т.е. мога да закача ML след фейслифта, но не и повече, за моделите с 320 и дума не може да става -те вървят от 33000 нагоре.

Коментар

Мл W163 е много добър автомобил за ...всичко. Вози прилично, доста е удобен и във високите версии на обурудване е даже луксозен.
            270 цди е много добър избор. Гледай да е с повече екстри. Като проходимост е напълно задоволителен дори и със стандартни гуми.
            Друг е въпроса кой е изследвал проходимостта му, както и кой ще го ползва.
            Не намирам по-подходящ автомобил за разходки из полските и планинските пътища (дори и по-коловозести), като след разходката да имаш възможността да се прибереш с 180км/ч по магистралата. Не и за пари под 20 000лв.
            Окачването му е доста усилено от към механична якост. Трансмисията също. На рама е и могат да му се изключват "Умните" системи с копчето. Има бавни и бързи и блокаж на раздатката.
            С яки гуми и коригирани ъгли на атака ще мине от там където и г-то без блокажите на двата моста.
            Най-хубавото му е, че не е напъва за хард офроудър. Просто малко по-внимателно и си минава.
            ако мл-а не мине то и 2/3-ти от подготвените няма да минат.
            Напълно достоверен факт.
            А, лятото качихме един мл с багаж до горе, жена и хлапе на Орлово око над Ягодина. Питайте местните дето правят офроуд разходки с туристи до там. Гуми 285/55/18. Без контакт на дъното с терена и без помощни средства. Хай-лукса неможа.
            ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Офф-топик:
              Това лято и аз се качих на Орлово Око. Пътят до там не е тежък. Най-гадното е, че на всеки 50 метра трябва да се разминаваш някой местен джип пълен с туристи. Качват се паркетници до горе без проблем: Мернах един Хюндай Санта Фе паркиран на беседката под върха, а на слизане подпирах в гръб един Рав4.
              Аз бях с шосейни всесезонки 235/75/15, но не ме гледаха така .Качихме се до върха заедно с 4 месечния ни син.
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Нямам поглед в/у МЛ, но преди 2 години на плажа на Кранево докато сина ми Иван караше Витарката на Иван Попов с рошави гуми и само на задно един МЛ се самоокопаваше само с колесар за джет. След откачане на колесара, спускане на гуми и доста човешки сили го изкарахме.
                Но за ремаркето ми е думата, че не може да се дърпа по-голяма маса от масата на автомобила. Не знам колко тежи МЛ, но ме съмнява да е над 3 тона.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Нали и аз това се опитвам да внуша, има драйвъри, които и с Биг-фут могат да се закопат на някое смешно място.
                  Лично аз много ги мога тия работи.
                  Мл-400 цди има огромен и супертежък 8-мак с много ебано обслужване. за някои операции трябва да се свали мотора със скоростната кутия надолу, а колата на горе. За новите осмаци и същото.
                  Началото на годината вадех водноохладения интеркулер от едно такова. Разказа ми се бойната слава. Кулера е буквално в двигателя.
                  Едни тръби, тръбенца, кабели, пластмаси и бая болчета и щипки. Абе остави.
                  Пък и греят.

Коментар

Той МЛ-а е като Х5-цата на BMW, аз бих предпочел нея за теглене, значително по-стабилна е поне...

Коментар

Нямам преки впечатления от МЛ-и, но ако разполагах с такъв бюджет за закупуване на луксозен влекач на ремарке, дето трябва и да е 4х4, бих се огледал за нещо по-масово и евтино за поддръжка.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

По-масово от мл?

Коментар

Ми аз не виждам всеки ден МЛ-и да влачат ремаркета с 2-3 тона товар(да не кажа, че не съм видял нито един)....
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

А аз не виждам да се влачат ремаркета по 2-3т. Освен по време на жътва по нивите или някаква есенна беритба.
                            Нямам представа какво друго може да е подходящо въобще.

Коментар

За такава експлоатация мисля , че достоен боец е Тойота Лендкруизер с голямия мотор D4D , близо 170 кончета , ако няма доста на паша , здраво окоачване , цели мостове идр.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X