Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на SUV

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на SUV

Здравейте офроудъри,
    Търся си кола с която да заменя старата - Рено меган, купе
    Търся SUV което да покрие основните й недостатъци - проходимост, място за багаж и хора, издръжливост.
    Колата, като единствена ще се ползва за всичко - ежедневно и за разтовараване, така че от значение освен гореспоменатите са разхода и подръжката. Ще се изкварва извън пътя, не специално за офроуд, но все пак с възможност да понесе кален/снежен черен път, поле или хълм. Бавни скорости.
    Цената е до 8000.

Предпочитам бензинови двигатели около 2л, като си мисля че при тях има по добър шанс да попадна на читав отколкото при дизел. (може и да бъркам - тука вие ще кажете). Не е проблем и да е къса база, стига да не е твърде тясно.

Ясно ми е че ако се вземат пред вид всички критерии автомобил няма да си намеря , ще трябва да е някакъв компромис между тях, въпросът е какъв.

За някаква насока мога да дам Suzuki Grand Vitara, Nissan Terrano,Opel Forontera, Subaru Forester/Outback. Както виждате моделите не са в един клас ... но и това което търся е твърде обширно за това имам нужда от мнения .

От: Избор на SUV

Още 2 модела да се чудиш. HONDA CR-V нисък разход, голям обем и вътрешен и багажник, няма бавни... (но като се замисля при каране при нормални пътища, ако не се навираш в калните горски пътеки едва ли ще ти потрябват) до момента (почти година) бавни ми се е налагало да ползвам само 2 пъти един път в гората по-един сериозен наклон, и веднъж в един дълбок пясък...
    KIA Sportage има всичко което искаш + бавни, нисък разход + евтина поддръжка...

И другите които си посочил стават, но тези 2-те особено хондата са най-икономичните...

Коментар

Още един глас за Кията.
      Давам и пробни кръгчета.

Коментар

Преди няколко месеца и аз бях с дилема подобна на твоята:
        проходимост
        място за багаж и хора
        разход
        подръжка
        Ще се изкварва извън пътя, не специално за офроуд, но все пак с възможност да понесе кален/снежен черен път, поле или хълм.
        Бавни скорости.

Избрах Опел Фронтера А (стария модел) ДБ - минимум екстри, за да няма какво да се разваля.
        Много добра проходимост за описаното предназначение - червеното.
        Ако имаш нужда от по-голям просвет - повдига се лесно и евтино.
        Има място за багаж и хора, има бавни скорости.
        Поддръжката не е скъпа - но все пак като всяка кола 2-ра ръка зависи предимно как са се отнасяли с нея предишните собственици.
        Разход... Не става за градски автомобил - голям разход, а и трудно се паркира. Иначе се газифицира лесно. На дълъг път дава 11-14/100 газ - според зависи.

До сега съм доволен от избора си.
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

И аз доста съм се ровил и мислил по този въпрос. Спрял съм се на Кията.

Както казаха колегите, има бавни, парттайм е и е на рама. Може да се повдигне сравнително евтино, да се сложат по-големи гуми и така да се постигне доста приличен клиренс. С две думи има потенциал за наджипване. Предлагат се три версии на купето - къса, дълга и много дълга база. Като разликата между последните две е в обема на багажника (иначе са с по пет врати). Двигателите са все двулитрови - турбодизел 83 коня, бензин 8V 95 коня и 16V 128 к.с. (в последните години на производство последният е 118 к.с. заради еко нормите). Т.е. имаш вариянт и за дизел, и за малък данък и за добра мощност. Частите не са трудни за намиране и сравнително евтини за джипка. За 8000лв можеш да вземеш модел 2002-2003 г.

Същото може и да се каже за Гранд Витара след 1998 г., но тя върви по-скъпо на пазара с 2-3000лв средно. Има и 6 цилиндров бензинов мотор 2,5 144 к.с.

Разбирасе се, ако нямаш офроуд наклонности можеш за разгледаш CRV и RAV4. Хондата е добра на сняг и хлъзгаво (с добри гуми разбира се), но 4х4 се включва само автоматично с вискомуфа, нямаш опция за принудително включване. Самоносеща конструкция е и клиренса не можеш да го промениш. Т.е. няма възможност за наджипване. Двигателите са все бензинови 2,0 16V 147 к.с. Голям багажник...

RAV4 пък е с постоянно задвижване на 4-те колела. Няма бавни и е самоносеща конструкция.

Фронтера, Терано, Паджеро са средно с по 300-400 кг по-тежки от горните, с по-големи мотори и съответно харчещи повече. Ако това не те бърка - поинтересувай се от тях.

П.П. Забравих... Понеже караш Меган ... Има и Scenic RX4 - като характеристики и цени се доближава до CRV-то. Има повече екстри и комънрейл дизел. Но е доста по-рядко срещан модел, частите от скоростната кутия назад се намират трудно, предимно оригинални и по-скъпи. За мен не е лош вариянт
          Последно редактирано от bullet_pk; 05-10-11, 13:28.
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Непишеш дали има изисквания за поставяне на газова заради което ти насочвам вниманието към Паджеро Пинин . Предла га се в 1,8 и 2,0 ГДИ (има и други двигатели без ГДИ но са доста рядко ) има Супер Селект , достатъчно място за пътници и багаж .
            успех
            [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Благодаря за идеите.
              Газова не мисля да слагам, а тоя Pinin изглежда доста интересно SUV ...
              Единствено цената е малко висока - в момента вървят около 10к ... но предполагам има защо ...

Засега като че ли клоня към Pinin и Grand Vitara.

Коментар

от миналата година се занимавам с търсене на подходяща за мен джипка и се спрях на витара ползвам я за рибарлък ама докато се ослушвах си говорих с един клиент и тои имаше CR-V и каза че от сервиза са му казали да не си мисли много за горски ряазходки бил най-подходящ за ски бяха последните му думи а другото което стигна до ушите ми от доста хора е че ако искаш да си правиш горски ртазходки е хубаво да имаш раздатка или така наречените бавни

Коментар

и още нещо аз сащо се бях олетял в една дизелова кия имах отлични отзиви за проходимост ама ме светнаха че поддръжката им била дебела незнамдали за всички часи важи ама пак ти казвам че аз като лаик питах и като сравних всички отговори си направих изводи

Коментар

Първоначално публикуван от rado_b Преглед на мнение
                    и още нещо аз сащо се бях олетял в една дизелова кия имах отлични отзиви за проходимост ама ме светнаха че поддръжката им била дебела незнамдали за всички часи важи ама пак ти казвам че аз като лаик питах и като сравних всички отговори си направих изводи
                    И защо така? Аз едни свещи съм сменил.

Коментар

Погледни и тук! Може да се договорим нещо! Направо си със зимни гуми...
                      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                        Погледни и тук! Може да се договорим нещо! Направо си със зимни гуми...
                        Дам вече й хвърлих око в раздел "продава" .

Част от парите обаче, трябваше да ги събера от продажбата на мегана ... той пък реши че не иска да си ходи и преди седмица счупи някви сегменти и са в 2 от цилиндрите са на мармалад ... Та няма да я бъде моята в скоро време. Успех с продажбата .

Коментар

Първоначално публикуван от SyriuSx Преглед на мнение
                          Дам вече й хвърлих око в раздел "продава" .

Част от парите обаче, трябваше да ги събера от продажбата на мегана ... той пък реши че не иска да си ходи и преди седмица счупи някви сегменти и са в 2 от цилиндрите са на мармалад ... Та няма да я бъде моята в скоро време. Успех с продажбата .
                          Погледни пак, че е на прИмоция в момента!
                          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X