Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за оглед на Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за оглед на Фронтера

Здравей те намерих една Фронтера дълга база да я заменя за моя Мерцедес, като ми трябва компетентно мнение за състоянието на автомобила и определяне на съответното доплащане от моя страна.
    Фронтерата е 95г, 2.4 бензин на външен вид е много добра но искам да я види човек който разбира. Намирам се в Ботевград, като съответно ще заплатя услугата разбира се. Предварително благодаря

Re: Помощ за оглед на Фронтера

...а бенц-а какъв е?
    "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

124 200Е , 93г климатроник, ел пакет абе всичко без кожа

Коментар

сменяй! на фронтерата няма какво толкова да и гледаш. тайни няма. мотора е доказан и ако няма нещо видимо е 6. пробвай дали всичко работи без зор, странни звуци, и тва е. мотора става екстра на газ ако те интересува. виж с търсачката има писано за фронтери тука доста. все нещо ще послужи. а колата ходи си я гледай сам.

п.с. за доплащането никой нищо не може да ти помогне. свери си часовника с мобиле-то като ватиш 1000лв от цената и дерзай! фронтерата е по-прясна година и е джипка, ...ама бенц-а си е бенц и който му е навит е готов на всичко

Коментар

Факир ти е дал основните съвети, аз ще добавя да дигнеш фронтерата на подемник и да въртиш задните колела и да слушаш от към дифа за силни метални стържения или виене като на лагер ако няма се метай, също пробвай дали не изключва от бавни като я ръчнеш по баира. друго няма.
          no signature no problems

Коментар

Аз бих те посъветвал, вместо да въртиш колелата на ръка, вземи я настъпи колкото можеш по магистралата (или там където няма вероятност да те глобят или да се очистиш). През това време отвори прозорците и слушай трансмисията (не радиото ) за стържещи или виещи звуци и ненормални вибрации. Ако имаш проблем някъде, при скорост над 80-100 км няма начин да не се прояви. Изчакай я да загрее до нормална температура и гледай дали я поддържа или я изпъни на 3-4-та нагоре към Витиня да видиш как е с охлаждането (и дали не е оплискан с масло мотора след това). После я вкарай на някой кален или песъчлив участък и пробвай 4H & 4L за по 50-100 м поне пак при отворени прозорци и слушай какво се чува отдолу и дали не изключва раздатката. Успех, и ако имаш съмнения, питай - все някой ще ти даде подходящ съвет ...
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Здравей те преди малко се върнах да я огледаме по обстойно, при движение по асфалт няма проблем, но при вкючване на бавните на едно кално местенце, кадето с Самурайчето ми ще мина без да се замислям,започна едно " мелене на орехи" някаде от долу не разбирам точно от каде но звучеше страшно.Реших да се откажа така че предлагам Мерцедес за джип........

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Аз бих те посъветвал, вместо да въртиш колелата на ръка, вземи я настъпи колкото можеш по магистралата (или там където няма вероятност да те глобят или да се очистиш). През това време отвори прозорците и слушай трансмисията (не радиото ) за стържещи или виещи звуци и ненормални вибрации. Ако имаш проблем някъде, при скорост над 80-100 км няма начин да не се прояви. Изчакай я да загрее до нормална температура и гледай дали я поддържа или я изпъни на 3-4-та нагоре към Витиня да видиш как е с охлаждането (и дали не е оплискан с масло мотора след това). После я вкарай на някой кален или песъчлив участък и пробвай 4H & 4L за по 50-100 м поне пак при отворени прозорци и слушай какво се чува отдолу и дали не изключва раздатката. Успех, и ако имаш съмнения, питай - все някой ще ти даде подходящ съвет ...
                Ако аз бях собственик на тая фронтера щях да ти кажа тя си е вече твоя.

Коментар

Еми, ако не ми разреши да я пробвам, преди да я купя, аз лично бих се усъмнил, че крие нещо и бих си взел довиждане с него. Тук не става въпрос за разглабяне на двигател или трансмисия, а за елементарна проба в рамките на половин час. Ти би ли купил на сляпо кола, чийто потенциален ремонт може да ти излезе няколко хиляди?
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от vasil lazarov Преглед на мнение
                    Здравей те преди малко се върнах да я огледаме по обстойно, при движение по асфалт няма проблем, но при вкючване на бавните на едно кално местенце, кадето с Самурайчето ми ще мина без да се замислям,започна едно " мелене на орехи" някаде от долу не разбирам точно от каде но звучеше страшно.Реших да се откажа така че предлагам Мерцедес за джип........
                    Добре си направил.... а на 4Н го нямаше така ли? да не е просто хъб?
                    no signature no problems

Коментар

При пробата на автомобила собственика седеше до мен,и според него това се случва за първи път, ама нещо не ми се вярва.Преди да влезем в деренцето ме уверяваше че всичко работи (нема ядове) според него не си заслужавало да каляме колата.

Коментар

ква кола бе тва е джип той трябва да е вечно кален иначе скърцат носачите

Коментар

"нема ядове" - е тва като го чуеш много внимавай щото ядовете почват

до колкото разбирам имаш самурай. имаш и бенц. за кво ти е друг таралеж в гащите?! карай си машинките и бъди щастлив!

Коментар

виж дали е с автоматични хъбове те тракат понякога,много са претенциозни при включване на двойното ако е с ръчни си нямам на идея от къде може да ти издава тоя шум.
                            Успех!!
                            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                              виж дали е с автоматични хъбове те тракат понякога,много са претенциозни при включване на двойното ако е с ръчни си нямам на идея от къде може да ти издава тоя шум.
                              Успех!!
                              От къде ли не - раздатка (много вероятно), преден диф (по-малко вероятно), кардан, полуоси ... Според мен, най-малко вероятно е да е от хъбовете - те или включват или не. Ако са счупени, парчетата влизат в главината (изпатил съм го лично) и ръмженето е постоянно. Добре е направил, че се е отказал, защото при тоя бартер щеше да се набута яко
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X