Обява

Свий
Няма добавени обяви.

нисан терано или сузуки витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• нисан терано или сузуки витара

въпроса ми е за двете коли в рамките до 1993-4 година .
    ще се ползват за лов разходки из гора и пътувания около 140-170 км отиване и връщане,няма да е основна кола с която да се движа постоянно.
    ако може мнения за икономичност здравина-идръжливост ,проходимост (кал и камъни малко сняг) и възможност за поставяне на газ,
    Благодаря предварително

От: нисан терано или сузуки витара

Терано 2 .Много по комфортно и удобно от Витарата и за дълък път и за гората.Малко повече харчи но понася всякакво АГУ

Коментар

И Терано 1 ще ти свърши тая работа.По евтино ще можеш да го намериш.Достатъчно са здрави за посочените от теб неща.Имат повече място от витарите.Непретенциозни към газ.Ако си намериш 3.0V6,мотора е супер.Разхода при мен градско 18-20,извън може и 13газ с гуми 31ци.Подръжката не е скъпа.Ако те интересуват и цени мога да ти пиша.Но определено щом ще имаш извънградско шофиране,Нисана е доста по добре(аз даже имам работещ круиз контрол,89г)
      Последно редактирано от Руди; 06-05-11, 07:46.

Коментар

И аз мисля че нисана е много по-добре от витарата,защото е много по здрав и повече върви

Коментар

а и серийно е по-висок и по-проходим
          единствения + на витарата пред тераното е че е макло по-икономична но ако теранота е на газ няма да ти праве чак толкова впечатление

Коментар

Но ако ще е кола която не искаш да се ангажираш много с поддръжката това е Витара
            Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
              Но ако ще е кола която не искаш да се ангажираш много с поддръжката това е Витара
              Витарата е твоия джип...
              SUZUKI SAMURAJ SJ413 BMW

Коментар

Де да беше вярно...
                от тия години, все са гнилоч като за начало. Да де, зависи от къде е, но все пак. Тераното определено е по-удобно. Ако ще носиш въдици примерно, въпроса направо отпада. Ако ще искаш да се вреш на тесни места - Витарка. Ако ще возиш кучета и/или семейство - Терано. Ако искаш да гори по-малко - Витара. Това последното силно зависи от газаджията, ако ще се газифицира. Произволна ГУ става, стига тоя дето я е слагал, да си е извадил ръчичките от едното място, преди да пипа.
                От там нататък - въпрос на вкус и най-вече на късмет. Щото попаднеш ли на някой украсен дрънгел - ако ще и 2010година да е, пак ще береш ядове, независимо от марката.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Седни покарай едно Терано и после една Витарка.....вземи си което ти допадне повече.И двете си имат плюсове и минуси.Успех в избора и късмет!

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
                    а и серийно е по-висок и по-проходим
                    единствения + на витарата пред тераното е че е макло по-икономична но ако теранота е на газ няма да ти праве чак толкова впечатление
                    Аре да ги борим по проходимост. Не с моята витара, със стандартна. И икономичността не е единствения плюс на витарата. Друг голям плюс е малкото тегло, оттам и проходимостта се подобрява. Но както се знае-проходимостта е функция най-вече на шофьора...

Друго-един познат ми каза, че съединител за терано бил нещо от порядъка на 800 лева. Не знам марка, и дали е вярно, но не се учудвам. На витарите съединителя е от порядъка на 250-300 лева. За други части не знам, но на витарата каретата са по 80 лева, цял заден мост(на старо) е 300 лева, двигател пак на старо е не повече от 500 лева... А и вече ги има много в България, и по моргите има много части втора употреба които в някои случаи са по-добри от нови от магазина. Докато теранотата не са толкова разпостранени, респективно няма и много части на старо.

Но както се каза-покарай и двете машини, която ти легне на сърце-тя е твоята.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Добре Витарата е по проходима,но нали колегата ще я ползва за лов рибалов.Няма да ходи в джунглата.И части има колко щеш по моргите за Терано(в отговор на колегата Колъо)и нови не са скъпи.

Коментар

Много от частите за Витара са по скъпи от на Терано защото Тя лесно се тунингова за офроуд и се чупи респективно и има търсене на всичко по ходовата част.Витарата според мен е повече играчка за гората от колкото някакъв автомобил с практическо приложение.

Коментар

Колега като чета за какво искаш джип терано 2.7 турбо дизел или турбо дизел интеркулер.
                          Разход на гориво 9л до 15л/100км като естествено големия разход е на 4х4 кален горски терен и аз си му давам газ в гората.
                          За комфорт големина и возия няма смисъл да ти казвам спрямо витарата,а за проходимост стандартна витара не помня да е минала от там където аз не мога да мина със стандартното си терано.

Коментар

Макар ида съм нов тук от много години карам Витара и старата и новата гранд витара ,даже имам и сузуки суйвт -просто са железни

Коментар

Според мен Терано 1. Един познат имаше такъв. Доста стабилен дизел излезе. Той е ловджия и му вършеше работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X