Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee 2.7CRD vs Mercedes ML 2.7CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Cherokee 2.7CRD vs Mercedes ML 2.7CRD

Здравейте, интересно ми е кой от двата луксозни джипа е за предпочитане, кой е по-практичен, по-удобен, по-здрав, по-проходим и т.н. /става въпрос за модели 2000-2001г. като цената им е 12 - 15 000лв - Гранда маалко по-евтино го търгуват/. Двигателят е еднакъв, с добри показатели е, въпросът е кое е по-доброто изпълнение на джип - американското или немското Аз лично имам малко повече симпатии към Гранд Чероки понеже съм карал такова, но с бензинов двигател. Ако се повтаря темата я премахнете
    HONDA Civic 1.5 vtec D15Z3
    Audi A3 1.9 tdi
    Opel Frontera B 2.2i

От: Grand Cherokee 2.7CRD vs Mercedes ML 2.7CRD

А кое те кара да мислиш, че в изброените от теб има немско?
    МЛ е проектиран за американския пазар, а първите модели се и произвеждат в Америка(и Мексико е част от Америка). МЛ-а е с обозначение CDI.
    Лично аз не притежавам нито един от изброените, но като куфар имам опит и с двете, който сочи, че по-комфортния за асфалт е МЛ-а, една идея е по-тесен, но е по-бърз.

Коментар

Гранда е по красив.

Коментар

Да на Мерцедеса обозначението е CDI объркал съм се, но иначе не споделям твоето /mradulov/ мнение че няма нищо немско. И на двата джипа сърцето /двигателя/ си е чисто немска технология на Немската фирма Мерцедес, а за останалото не споря, но предполагам, че и там технологията при производството на МЛ е немска нищо че се е произвеждал за/в Щатите. Но не това ме интересуваше най-много, а ми е интересно кои са плюсовете на единия и кои са плюсовете на другия /съответно и минусите/, понеже според мен са еднотипни джипове с еднакъв двигател и горе долу на еднаква цена и кое би накарало купувача да избере единия пред другия.
        HONDA Civic 1.5 vtec D15Z3
        Audi A3 1.9 tdi
        Opel Frontera B 2.2i

Коментар

Да не изместваме фокуса на тамета, но комън-рейла не е най-германската технология, по-скоро е италиянска от Фиат.
          Прав си, че МЛ-а е Мерцедес и е по-немски от Гранд Черокито.
          От гледна точка на офроуд качества не мога да коментирам, щото нямам опит с въпросните автомобили, освен пътнически, но ако беше възможно бих искал Гранд Чероки с интериор на МЛ.

Коментар

Първоначални си приготвяш едни 1200 лева за всмукателни колектори ( след 80000 км си заминават клапите им ). Иначе аз съм за Гранда.
            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

По отношение на поведението извън пътя, погледни за сравнение тези произволно избрани клипове (има и още много други):

Има какво да се види на тема - поведение на трансмисията и окачването на двата луксозни всъдехода.
              proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
              NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
              Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                По отношение на поведението извън пътя, погледни за сравнение тези произволно избрани клипове (има и още много други):
                Има какво да се види на тема - поведение на трансмисията и окачването на двата луксозни всъдехода.
                Трасетата са много различни така че не могат да се сравнят окачванията на двете машини,но едно става ясно гранда е идеален за спускания
                Jeep Cherokee (XJ) 4L gsm:0888888801

Коментар

Първоначално публикуван от iceking Преглед на мнение
                  Трасетата са много различни така че не могат да се сравнят окачванията на двете машини,но едно става ясно гранда е идеален за спускания
                  И за изкачвания съвсем не е лош.
                  А пък като се погледне изявата на ML-а, се вижда как се придвижва "на 3 лапи", поради недостатъчна артикулация на предния мост, което в случая не се оказва проблем, защото така или иначе, се качи до горе.
                  А теренът няма как да еднакъв, клиповете не са заснети на едно и също място, сходното е само пясъчната покривка.
                  Достатъчно е да се има предвид, че може да се прегледат доста заснети проби на двете машини в интернет пространството.
                  Важното в темата е, авторът й да придобие най-широка представа за конкретните машини и да направи изводи за себе си.
                  proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                  NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                  Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от mradulov Преглед на мнение
                    А кое те кара да мислиш, че в изброените от теб има немско?
                    МЛ е проектиран за американския пазар, а първите модели се и произвеждат в Америка(и Мексико е част от Америка). МЛ-а е с обозначение CDI.
                    Лично аз не притежавам нито един от изброените, но като куфар имам опит и с двете, който сочи, че по-комфортния за асфалт е МЛ-а, една идея е по-тесен, но е по-бърз.
                    Мисля, че за произхода на МЛ-а трябва да внеса някои уточнения. Първото е че модела е замислен да се произвежда за американския пазар, като производството му започва в окръг Тъскалуза (на 3 щата разстояние от щата Ню Мексико и на 2 от държавата Мексико) през 1997г. След това, когато немците виждат отчайващото качество на модела, изключая двигателите, защото те се доставят в САЩ сглобени от Германия решават през 1999г. да преместят производството му в Грац, Австрия. В този завод се сглобява моделната гама на Г класата от 1972г. И в крайна сметка МЛ повече не се завръща в САЩ. от 1999г. започват да слагат и 2.7CDI на МЛ + модернизация по интериора, така че от американските сглобки няма как да докачите, ако искате точно този ДВГ. Който е по-любопитен ето в тази тема в Мерцедес форума е описана историята на модела -----> http://www.mercedes-club-bg.com/foru...howtopic=27476

Първоначално публикуван от mradulov Преглед на мнение
                    Да не изместваме фокуса на тамета, но комън-рейла не е най-германската технология, по-скоро е италиянска от Фиат.
                    Прав си, че МЛ-а е Мерцедес и е по-немски от Гранд Черокито.
                    От гледна точка на офроуд качества не мога да коментирам, щото нямам опит с въпросните автомобили, освен пътнически, но ако беше възможно бих искал Гранд Чероки с интериор на МЛ.
                    А системата "кОн Умрел" е започната да се разработва още през '60-те години от швейцарски учен в института за технологий. В средата на '90-те години за първи път в света е успешно приложена от японската компания Денсо (Denso) в камионите Хино (модела започва да се произвежда през '95г.). Съвременната комън рейл система е разработена през '90-те години от Фиат, Магнети Марели и Еласис, като новото и различаващо от първоначалната разработка е въвеждането на контролна единица за управлението й (ECU). И вече Фиат сигурно пак са били пред фалит та са продали лиценза на Роберт Бош и до момента това е единствения производител на компоненти за системата комън рейл. Дано съм бил полезен и не съм ви излъгал много
                    Vorsprung durch technik - Напредък, чрез техника
                    MAN, Mercedes-Benz & AUDI uber alles

Коментар

То в Грац сглобяват и Гранд Черокито за европейския пазар,та да не би в един и същи завод ,а?

Коментар

Много от днешните технологиите в пътническите автомобили идват от тежките промишлени машини, авияцият или военните, въпреки, че там са в публична употреба от средата на миналия век.
                        По тая логика е съвсем възможно Гранд Чероки да се сглобява в същя завод, като МЛ за евро-пазара, още пвече, че по това време Daimler и Chrysler са един концерн.

Коментар

Ами за Гранд-а не знаех, но щом и той е в този град и завода 100% е същият, най-малкото че само за 1 модел няма да строят нов, а най-много да построят някое ново хале, ако им е утесняло от поръчки и да реорганизират производството. Ставаше въпрос, че швабите не оставиха модела да загине в иначе най-великата сила САЩ . Ами си изтеглиха производството "у дома".
                          Vorsprung durch technik - Напредък, чрез техника
                          MAN, Mercedes-Benz & AUDI uber alles

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X