Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнение : Mitsubishi Pajero 3.2 DID и Hyundai Terracan 2.9grdi 150 к.с.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сравнение : Mitsubishi Pajero 3.2 DID и Hyundai Terracan 2.9grdi 150 к.с.

Моля за мнения само за тези два автомобила.
    Ще се кара предимно по между селски пътища, в полето и по рядко ще тегли платфома около 2.5т. Интересува ме + и -си.
    Ще кажа накой + и - според мен. Паджеро плусове-супер селект, големи странични огледала, блокаж на задния диф., комфорт.
    Теракан-цял мост и може би по малък разход на гориво. Интересува ме максималните средни скорости, с които може да се карат, да речем 3000об.в мин. с каква скорост са?- Ръчни скоростни кутии. Разход на гориво.
    Обслужване на мотора, на какъв пробег, и има ли разлика в цените на обслужването. Обслужва ли се задното окачване на Пажерото?
    Моля за мнения от хора, които са имали такъв автомобил. Спирам се на тези марки, защото са в един ценови клас.
    8)

От: Сравнение : Mitsubishi Pajero 3.2 DID и Hyundai Terracan 2.9grdi 150 к.с.

Зимай паджерото и не се занимавай с глупости

Коментар

Зависи какви пари си определил, pajero-то е поне с 2/3000 по скъпо и със сигорност е по-скъпо за подръжка. Terracan-а на 3000 об. е на 120/130, разхода в града е 11/12 при нормално каране в София, обслужих всичко по ангренажа (ролки, ремък) и 2-та аксесоарни ремъка за 700лв (за фирмения сервиз немисля, че е много), понеже си търсих и pajero преди терито видях, че повечето pajero-та на достъпни цени са доста изморени.

Коментар

Първоначално публикуван от ESP OFF Преглед на мнение
        Зимай паджерото и не се занимавай с глупости
        Да наистина що се занимавате с тези Корейски измишльотини.Нека глупаците да си ги карат.

За Теракан има вече доста изписано и то се обсъждаше скоро не е стара информацията.А относно твърдия мост предния не е такъв.
        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Абе колега, пак ли ще им отваряме очите? Оставиги да си купуват каквото си искат. Имал съм и Мицубиши имам и Хюндай за мен и двете са много добри и да не забравяме че Хюндай са работили дълги години съвместно с Мицубиши.

Коментар

Първоначално публикуван от kastro Преглед на мнение
            Абе колега, пак ли ще им отваряме очите? Оставиги да си купуват каквото си искат. Имал съм и Мицубиши имам и Хюндай за мен и двете са много добри и да не забравяме че Хюндай са работили дълги години съвместно с Мицубиши.
            Не искам да ми отваряте очите! Мисля, че задавам конкретни въпроси. Спирачните системи също ме интересуват-кой автомобил има по добро спиране, кой е по добре обезшумен и...Щом има доста писано за terrakan заключете темата за него, а не ДА ОТВАРЯТЕ ОЧИТЕ НА "НЕВЕЖИТЕ" Мерси за информацията, xlapaka!
            8)

Коментар

"Отварянето на очите" не беше насочено към теб а към този колега който ни призовава да не се занимаваме с глупости.

Коментар

Добре де колега не се засягай.Малко преди да пуснеш твоята тема имаше подобна в която писахме само че за Чероки-Теракан.И веднага след това трябва да повтаряме и в твоята тема.Нека някой с Паджеро да пише да има какво да сравняваме защо си траят.А за спирачките с предни и задни вентелирани диска е и за мен спира много добре.АБС-а работи и при включено 4х4.Парт-тайм задвижване с ЛСД-диф.От пред на полуоски с авт.хъбове.Обезшумяването от двигателния отсек е доста добро почти нищо не се чува, лошо впечатление прави когато се движи с висока скорост двете предни странични стъкла леко свестят.
                Последно редактирано от Даниел Чобанов; 25-02-11, 07:23.

Коментар

Първоначално публикуван от bastuna Преглед на мнение
                  Добре де колега не се засягай.Малко преди да пуснеш твоята тема имаше подобна в която писахме само че за Чероки-Теракан.И веднага след това трябва да повтаряме и в твоята тема.Нека някой с Паджеро да пише да има какво да сравняваме защо си траят.А за спирачките с предни и задни вентелирани диска е и за мен спира много добре.АБС-а работи и при включено 4х4.Парт-тайм задвижване с ЛСД-диф.От пред на полуоски с авт.хъбове.Обезшумяването от двигателния отсек е доста добро почти нищо не се чува, лошо впечатление прави когато се движи с висока скорост двете предни странични стъкла леко свестят.
                  Чел съм я темата, колега. Но без да се засягят писалите, повечето информация ми се струва малко обща. Сравнение между двата джипа най добре могат да направят хора, които са имали и двата, и са минали по няколко хиляди км. с тях. Сигурен съм, че който е карал и двата може да каже плюсовете и минусите на единия спрямо другия и обратното. На пример аз често минавам прохода "Петрохан" и с различните коли, който съм минавал има разлика при спирането на спускане , на някой просто започва да пропада педала на спирачката и почти остава без такива, до като други нямат проблем. Това го дадох като пример за + и – една спрямо друга марка. И друго не можах да намеря краш тест на Terracan. С автоматични хъбове! Това ще рече, че предният мост не може да се зацепи в движение! Всички ли Теракани са с авт. хъбове?
                  8)

Коментар

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
                    С автоматични хъбове! Това ще рече, че предният мост не може да се зацепи в движение! Всички ли Теракани са с авт. хъбове?
                    Мисля, че с ръчни хъбове няма! А и не съм сигурен даби въобще са хъбове!! Ама защо да не може предния мост да се зацепи в движение?!! Зацепва се и още как!А виж бавните се включват само на място!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
                      Чел съм я темата, колега. Но без да се засягят писалите, повечето информация ми се струва малко обща. Сравнение между двата джипа най добре могат да направят хора, които са имали и двата, и са минали по няколко хиляди км. с тях. Сигурен съм, че който е карал и двата може да каже плюсовете и минусите на единия спрямо другия и обратното. На пример аз често минавам прохода "Петрохан" и с различните коли, който съм минавал има разлика при спирането на спускане , на някой просто започва да пропада педала на спирачката и почти остава без такива, до като други нямат проблем. Това го дадох като пример за + и – една спрямо друга марка. И друго не можах да намеря краш тест на Terracan. С автоматични хъбове! Това ще рече, че предният мост не може да се зацепи в движение! Всички ли Теракани са с авт. хъбове?
                      Много е малка вероятноста да ти отговори колега, който е притежавал от двете марки.
                      Педала на спирачките ти потъва заради стила на каране.
                      Автоматичните хъбове, автомобила трябва да се движи за да се зацепят.
                      И наистина не си чел много във форума, за хъбовете има такива теми че изобщо няаше да се чудиш как работят.

Коментар

Извенете,имах предвид двата модела а не марки.

Коментар

Първоначално публикуван от bastuna Преглед на мнение
                          Много е малка вероятноста да ти отговори колега, който е притежавал от двете марки.
                          Педала на спирачките ти потъва заради стила на каране.
                          Автоматичните хъбове, автомобила трябва да се движи за да се зацепят.
                          И наистина не си чел много във форума, за хъбовете има такива теми че изобщо няаше да се чудиш как работят.
                          Колега не знам колко съм чел, ама джипове съм имал не малко, макар и по стари. При автоматичните хъбове трябва да спреш, за да зацепиш предния мост, а за да го изключиш трябва да върнеш на зад-при повечето авт. хъбове. Може да се включва в движение само, ако преди това при спрял автомобил си включил предния мост и по време на движение го изключваш и включваш-тогава може, защото реално полуоските не са се отцепвали от хъбовете.
                          8)

Коментар

На сенника на теракана пише, че може да се включва и изключва при движение до 50 мили, а за бавните е необходимо да се спре.

Коментар

Мъжки, не се стряскай! Хората ти отговарят на без това дълго коментираните въпроси според това, което са видели и знаят ! А за автоматичните хъбове - не си прав ! Не знам колко джипа си имал, но автоматичните хъбове се заключват в движение - на принципа на еднопосочния съединител - ако има въртящ момент в едната посока - заключва се. Виж за отключването си подочул нещо, но е препоръчително да се даде на заден ход! Хайде със здраве и вземи това, което ти харесва повече - на вкус и цвет товарищ нет !
                              Mitsubishi Pajero 3.2 DID --> VW Golf IV 1.9TDi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X