Дайте мнение за плюсовете и минусите на тези возила с дизелови мотори пройзведени между 2004 и 2007, че трябва да купувам нещо скоро.....Повече ще се използва по асфалт!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Grand Cherokee или Terracan
Свий
X
-
От: Grand Cherokee или Terracan
Първоначално публикуван от vencibs Преглед на мнениеДайте мнение за плюсовете и минусите на тези возила с дизелови мотори пройзведени между 2004 и 2007, че трябва да купувам нещо скоро.....Повече ще се използва по асфалт!________________________________________________________________________________________
Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006
-
Аз съм за Гранда!
Въпроса ми звучи като: "кое да избера Мерцедес Е класа или Хюндай соната?"________________________________________________________________________________________
Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнениеАз съм за Гранда!
Въпроса ми звучи като: "кое да избера Мерцедес Е класа или Хюндай соната?"Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Тераканът е по-добър на офф-роуд отколкото по асфалта, пък ти искаш автомобил точно за асфалт. Особено ако го караш на 2wd е доста зле, буксуват му колелата при рязък завой на мокър асфалт. Но и да речем че ще ти е постоянно на 4wd, пак хлъзга повече, отколкото е приятно да усетиш.
Воланът му също не е толкова податлив, при Черокито се осеща по-добра координация (волан-колела), ако ти се щурне някой пешеходец през платното да речем.
Офф-роуд Тераканът се справя перфектно с кал и дупки, с лекота може да дръпне закъсал колега, но най-вероятно чарковете му ще изкарат по-кратко време отколкото тези на Черокито.
Черокито е по-надеждно като механика. А и вътре има по-голям комфорт, въпреки че Тераканът изглежда с по-красив интериор. Ускорението му е по-добро, въпреки че това не вярвам да се почувства като разлика, освен при по-новите модели. При градско каране се усеща като по-тежка кола, особено на завои, но на някои това пък им харесва, да се усети че караш джипка, а не "дамски автомобил". Паркирането му обаче също е "само за мъже", защото като гледаш назад не се вижда много и лесно може да бутнеш я ограничително колче, я нечия малка колица. Така че, е хубаво да слушаш сензорите като дадеш заден.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Роуди Преглед на мнениено най-вероятно чарковете му ще изкарат по-кратко време отколкото тези на Черокито.
Черокито е по-надеждно като механика.
Ама аз съм пристрастен де!יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Ако се гледа от практичната страна на въпроса Теракана е за предпочитане.
По всеобщо мнение дизеловите Грандове не са съвсем читави /проблемни и слаби двигатели/. Теракана е доста по-корав.Така че сравнението дизелов Гранд с/у Теракан е в полза на корееца.
Бензинов Гранд с/у Теракан - сравнението е също в полза на корееца. Вижда се като отидеш на колонката за зареждане.
А и нещо напоследък темите с проблеми в различни Черокита станаха подозрително много.
Ако се търси лачен и ефектен джип, без да ти пука много за финансовата страна - Гранда печели.BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.
Коментар
-
Моля колегите с Тераканите да не се докачат, а да споделят конкретно защо биха предпочели Теракан пред Гранд, като не забравяме за какво беше въпросът
... нека да сравняваме Теракан 2005-2006 с ГЧ WJ 2004
Примерно на мен как ми изглеждат нещата (без да имам конкретни впечатления от Теракан и дизелов Гранд)
Външен вид: WJ печели, но това е въпрос на силно субективен личен вкус. Грандът повече прилича на лека кола, а Тераканът все още запазва по-ръбатия вид на жипка.
Двигател: Приблизително еднаква мощност, а, ако не ме лъже паметта, Грандът има малко по-голям въртящ момент. Като цяло доста често има мнения срещу Jeep с дизелов двигател от гледна точна надеждност. Да казват колегите какво е положението с корейската нафтова печка!
Трансмисия: Теракан 2005-2006 мисля, че беше "он деманд" (нормално е на задно). Т.е. също като Гранда. Ако Грандът е с Quadra Drive, значи е за предпочитане, но ако е само Quadra Trac II ...
Пак тераканците имат думата как се държи трансмисията на техния!
Като екстри мисля, че има в голяма степен съпоставимост. Ако седалките на Теракана приличат на тези на Галопера, то това са едни от най-удобните седалки, които съм ползвал на автомобил. От гледна точка на възможности за превоз на багаж, мисля, че Тераканът ще спечели. В близкия му роднина Галопера съм побирал резервен комплект гуми 33-ки (4 броя) + кашон с резервни части и личен багаж. В купето на Гранда това трудно ще стане, дори и да я няма газовата бутилка.
Като надеждност, изобщо не съм убеден, че Грандът има някакво предимство, както се твърдеше по-горе. Все пак, през последното десетилетие машини на Хюндай доста често са на челни места в потребителските класации за надеждност. За "Крайслер" нямам впечатления да може да се твърди същото.
При всички положения, презрително-снизходителното отношение към корейците, което доста често съм срещал, е абсолютно неоправдано ...Ние не сме неутрални!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар