Обява

Свий
Няма добавени обяви.

опел фронтера , сузуки витара или сузуки самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: опел фронтера , сузуки витара или сузуки самурай

Според мен колега пита за сравнение между трите модела, защото горе долу цената им за първоначално придобиване е еднаква.
    Като класове малко се разминават и като големина на купетата, но чак огромен скок в класовете според мен няма.
    Тук идва и чуденето - при двигателите - кубатура, мощност, въртящ момент?
    Аз лично имам същото търсене като колегата и съм се спрял на трите модела + Фероза, но все повече клоня към Фронтера - имам дълга база и съм пристрастен
    Самурай и Витара дори не съм карал и немога да ги сравня, но някой колеги вече в по-горните постове са писали доводи предимно за Фронтера.
    Очаквам и други мнения защото ми е интересно!

Коментар

Който е бил и е гледал на последният сузуки събор в село Ягода организиран от приятелите от Стара Загора може да каже фронтерата става ли не става ли.
      Най-добрият вариант е колегата да кара и трите и да си решава сам.Тук няма безпристрастни.
      BMW X6

Коментар

Е за да се добие добра представа трябва доста време да притежаваш по един от 3те модела... иначе ако врътнеш по едно кръгче може да се объркаш - тук ще играе фактора състояние на дадения индивид, гуми и тн...
        Затова колега търси отговор тук.

Коментар

Първоначално публикуван от c3c0 Преглед на мнение
          По лично мои наблюдения наи-лошият избор за 4х4 извън пътя е Фронтерата. Принас има един лаф "непикаите тука че идва оня с фронтерата и требва да бутаме", нека се съгласим, че тая джипка е правена за шосе. Ловец съм и съм видял доста голяма палитра от марки и модели джипки повреме на лов, та според мен правилният избор е Витарата, добра цена, нелоша проходимост и не е проблем да се предвижиш с нея на 100-200 километра до там кадето ловуваш(това е голямо приключение със Самурай). Аз нямам Витара и не това ми е мотива да ти я препоръчам, моя верен спътник в лова е едно доста читаво Самурайче. А на колегата с горния пост искам да го подсетя че все пак се търси някаква проходимост, и нито една от изброените от него марки невпечатлява с това си качество, ако е на друго мнение да звънне на някои с "калпава поправка" или с "дървен" самурай, да вземе една фронтера и да идат да се повозят в някоя голяма кал и тогава да пише.
          Братле не зна къде пикате къде си карате "жипките" ама като си взех Фронтерката, брачеда караше витарка , повози се точно 20 км. и продаде витарката за да си купи познай какво?
          Няма място за сравнение.
          А ако "denkata23" иска истинска жипка ЛАНД КРУИЗЪР 120 , карах такава служебна 150 000 км. от 0 км. "няма равна"

Коментар

Първоначално публикуван от momo78 Преглед на мнение
            Братле не зна къде пикате къде си карате "жипките" ама като си взех Фронтерката, брачеда караше витарка , повози се точно 20 км. и продаде витарката за да си купи познай какво?
            Няма място за сравнение.
            Наистина няма място за сравнение нито за подръжката на джипа,нито на килограмите,нито на разхода,нито в возията(говоря за витара дълга база спрямо фронтера)!!!
            Всеки може да си хвали колата колега и аз мога да ти кажа че фронтерата няма нищо общо с джиповете ама не трябва така защото ще стане мазало в темата само спамим!
            Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
            Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
            "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Според мен най-удачен е Самурая... Лично мое мнение Ресийорно окачване... Цели мостове... Ефтина подръжка... С най-малко тегло и най-важното лесно му се прави сиромашки тунинг... а за комфорт да не говориме
              Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Първоначално публикуван от momo78 Преглед на мнение
                Няма място за сравнение.
                А ако "denkata23" иска истинска жипка ЛАНД КРУИЗЪР 120 , карах такава служебна 150 000 км. от 0 км. "няма равна"
                Ко сбратчедати карти сам опо хасжалта-нема спор коя е по добрата. И аз съм са возил вфронтера и ме кефи. Ма карам витра.
                А ТЛК120 си е прекрасен автомобил, ама да е служебен. Близо сме, ако искаш да се срещнем и да покараме заедно. Но откъдето мина аз с витарата ще минеш и ти със 120-ката. Нищо, че е служебна... Навит ли си?
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
                  Наистина няма място за сравнение нито за подръжката на джипа,нито на килограмите,нито на разхода,нито в возията(говоря за витара дълга база спрямо фронтера)!!!
                  Всеки може да си хвали колата колега и аз мога да ти кажа че фронтерата няма нищо общо с джиповете ама не трябва така защото ще стане мазало в темата само спамим!
                  Прав си, затова казвам ако иска джип нека да е ЛК дори да 100. Няма да има проблеми извън пътя и на пътя.
                  Но самата тема е малко ш....а , все едно да сравняваш G класа с ML

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Ко сбратчедати карти сам опо хасжалта-нема спор коя е по добрата. И аз съм са возил вфронтера и ме кефи. Ма карам витра.
                    А ТЛК120 си е прекрасен автомобил, ама да е служебен. Близо сме, ако искаш да се срещнем и да покараме заедно. Но откъдето мина аз с витарата ще минеш и ти със 120-ката. Нищо, че е служебна... Навит ли си?
                    Няма грижи , ама идвам с Фронтерката, все пак да е равностоен дуел . 0877/555402

Коментар

Чудесно!
                      Само да остане малко свободно време, и да е поне малко кално...
                      То и да не е кално-пак има къде да те заведа
                      Ще направим организация за една съвместна разходка. Мисля, че и други варналии ще се включат.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Чудесно!
                        Само да остане малко свободно време, и да е поне малко кално...
                        То и да не е кално-пак има къде да те заведа
                        Ще направим организация за една съвместна разходка. Мисля, че и други варналии ще се включат.
                        Супер , че ще се изложа ще се изложа ама поне ще науча нещо за офф-роуда, все пак съм начинаещ. Но не си мисли че ще ти се дам лесно . И най-малкото ще хапнем по някоя пържолка , и ще пийнем по някоя бира!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X