Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на 7-местен ван, желателно 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на 7-местен ван, желателно 4х4?

Благодаря за съветите!

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Имах няколко такива. Най добре модела 95-2000 год. 2.2 бензин. Мисля, че няма по-здрава и ефтина за поддръжка кола от тази. Не става за хард офроуд, но за нормално каране по черно е прекрасна. На заснежен асвалт със зимни гуми е по- добра от всички джипове които съм имал. Задните седалки се махат за секунди и става легло 2 м. Ако не бяха скапали така модела след 2000 год. пак щях да си купя едно Рено.
    Еспас-а съм го заглеждал и аз, единственият ни проблем с него са класическите задни врати - "хеликоптерните" плъзгащи се врати са по-удобни за товарене и за снимане. Кой модел имаш пред вид - този ли?http://en.wikipedia.org/wiki/File:Re...t_20080222.jpg
    Уикипедията го дава 1997-2003 г.

Явно комбинацията от плъзгащи се врати с отваряеми прозорци и от двете страни с 4х4 е по-сложна за намиране - дотук май само Тойотата пасва по всички параметри. Някой има ли реален опит с такава Превия да сподели?

@weezy - ще пуснеш ли линк към тези, които си изровил - ако не си ги заплюл вече?
    Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение

@weezy - ще пуснеш ли линк към тези, които си изровил - ако не си ги заплюл вече?

Не съм си ги "заплюл",но незнам дали ги предпочиташ,такива както ги наричат с "волан от неправилната страна".Иначе няма проблем:
      http://www.autotrader.co.uk/classifi...20833/usedcars

http://www.autotrader.co.uk/classifi...1500?logcode=p

А тези двете пише,че са 4х4 :
      http://www.autotrader.co.uk/classifi.../4x4?logcode=p

http://www.autotrader.co.uk/classifi.../4x4?logcode=p
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-12-10, 20:18.

Коментар

Не е лош вариант и бус Каравел, доста място за хора и техника
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-12-10, 20:19.
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Мерси, weezy,

Наистина е от много неправилната страна воланът. За лична кола иди-дойди, ама за офисна, дето я караме трима души + други водачи, когато се налага - няма как.

Не видях изрично да пишат, че е 4х4 Тойотата, BTW - само гордо заявяват, че са специализирани в 4х4 и MPV-та - демек, Multi-Purpose Vehicles.
          Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

Коментар

Т-4 Синхро.Няма какво да му стъпи по всички показатели,които си изброил...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение

Не видях изрично да пишат, че е 4х4 Тойотата, BTW - само гордо заявяват, че са специализирани в 4х4 и MPV-та - демек, Multi-Purpose Vehicles.
              Поразгледах и в други сайтове из Европа,Превия 4х4 не намерих,явно тези които ти пратих и те не са.
              http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=bir1sfzhaftj

Коментар

Update: двигателят на служебния Фиат вече окончателно умря, задавен със собствената си биела (да им изсъхнат ръчичките дано на монтьорите, при които го бяха водили колегите).

Следващата май ще е Тойота Превия - след 2000 г. Колебаем се между бензин и дизел (с нафта нямаме опит досега). Някой може ли да даде лични наблюдения за двата двигателя - 2.0 л. D4-D (моделът май че е 1CD-FTV) и 2.4 л. VVT-i (2AZ-FE, ако мога да вярвам на Уикито)?

Благодаря!

Коментар

Чудесен избор!

Дизелът - много здрав мотор, тих и икономичен. Най-скъпото което се скапва в тоя модел е двойномасовият маховик и съединителя. Понякога е възможно да се повреди и някоя дюза, но е по скоро изключение отколкото правило, а и вече се ремонтират.

Бензинът - много използван двигател, слага се от натовски Ландкрузери, до бусове, камри и каквото се сетиш. Здрав двигател като цяло, с по малък ресурс от дизела и значително по неикономичен.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Леко закъсняло "благодаря" на Джамбазов! Първата Превия, която гледахме, се оказа със съмнителни интервенции по двигателя, сега продължаваме с огледите.

Коментар

За да не отварям нова тема ще пиша в тази.

Може ли някой да сподели преки впечатления от Форд Галакси производство 2002 - 2005г., 2.3 бензин. Никога несъм имал допир с тази марка и ще се радвам да чуя мнение.

С други думи се оглеждам за 7 местен ван като неговорим за 4х4, но имам някакви изисквания

Годината посочих,двигател бензинов /не се коментира / с възможност за АГУ
                      Обем на двигателя - не по малко от 2 литра и мощност под 130 к.с.
                      Климатици и други благинки определят цената на конкретния автомобил а аз се опитвам в момента да се насоча към марка и модел.
                      Та дайте някакво предложение от лични впечатления.

ПП Бюджета не е определен
                      Последно редактирано от Sasho74; 13-01-12, 16:37.
                      Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Ако ще е Галакси го търси със дизеловият двигател на Фолксваген. С много по голям ресурс е и кутията е 6 степенна и по читава. А, забравих, върви много и гори малко. При 2.3то е малко наобратно върви малко и гори много.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Колега може и да съм малко пристрастен, защото аз карам подобна кола в момента, ама защо не погледнеш и Додж Караван 3,0 бензин? Има и 2,4 мотори, но нямам опит с тях и смятам че това е малък мотор.

Другата ми препоръка е Toyota HiAce 2,4 D или d-4d мотор.

Карал съм 2,4 дизел 7 години ... никакви проблеми. Мотора е невероятно здрав и доста икономичен - 10,5 л/100. Карал съм я по чукари и къде ли не - не е закъсвала и е със изключително здрава. събира Багаж много и е повече ван отколкото кола, но седалките да удобни и не съм имал оплаквания от пътниците.

Успех в избора.
                          Последно редактирано от Slick; 13-01-12, 18:31.

Коментар

Комшията ми има Галакси 2,3 + газ. Не знам малко ли е много ли е ама си върви със 190 като стой та гледай, че и ги поддържа, а може и още.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                              Имах няколко такива. Най добре модела 95-2000 год. 2.2 бензин. Мисля, че няма по-здрава и ефтина за поддръжка кола от тази. Не става за хард офроуд, но за нормално каране по черно е прекрасна. На заснежен асвалт със зимни гуми е по- добра от всички джипове които съм имал. Задните седалки се махат за секунди и става легло 2 м. Ако не бяха скапали така модела след 2000 год. пак щях да си купя едно Рено.
                              NНапълно подкрепям. Много от по-старите офроудъри са виждали с тях да се движи и един еспейс 4х4 бордо на цвят. Т'ва по Ком-Емине, две деца , жена и куче, че и цялото пиене на Венци и Злати, за да не се счупи в джипките.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                                Комшията ми има Галакси 2,3 + газ. Не знам малко ли е много ли е ама си върви със 190 като стой та гледай, че и ги поддържа, а може и още.
                                За вас камери няма ли бе?Днеска ми дойде следновогодишна честитка от 100 лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X