Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на 7-местен ван, желателно 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на 7-местен ван, желателно 4х4?

Вярно, че за джипки си говорим тук, ама да си попитам...

В скоро време ще дойде ред да сменяме фирмения ван - Fiat Ulisse първа серия. На път е да се разпадне съвсем около 300-хилядния километър. Иначе като концепция ни върши идеална работа - комфортна за ежедневна употреба, качваме си всичката техника и 6 души екип, но се търси нещо по-надеждно. Другата драма на Улиса е, че на леко хлъзгаво изкачване го няма никакъв (много изнесен напред преден мост), а маневреността е отвратителна (много голямо междуосие).

Търси се смислен ван с подобни размери или малко по-голям, със 7 места, с 2 (две) плъзгащи се странични врати - трябват ни заради естеството на работа. Ако е 4х4, ще е голям плюс. Ценови диапазон - до 8-10 хиляди български.

До момента съм заглеждал:
    - Тойота Превия: много ме блазни, но някой знае ли дали модела след 2000 г. има версия 4х4? Старият модел не става, само едната врата се отваря;
    - Кия Седона: изглежда прилично, но по надеждност е на 117-то място от 117 възможни в статистиките на Аутобилд...
    - Mitsubishi L300 - прекалено висок, не е особено стабилен в завой, повече бус, отколкото ван.
    - Американец от типа на Chevy Astro - има и версии 4х4, но пак е с една врата.

Леко съм забакнал от ровене в нета - ако някой има идеи за модели, за които не се сещам, ще съм благодарен.

P.S. Единият въпрос доби отговор: новата Превия е само с предно
    Последно редактирано от badeff; 17-12-10, 21:25. Причина: допълнение
    Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

От: Избор на 7-местен ван, желателно 4х4?

Тойота Хиаче 4х4 фул-тайм е отговорът.Енергото имат такива и са доволни.Казват,че извън пътя не е като УАЗ-/естествено е това/,но мисля,че на вас ще ви върши работа.Машинката,обаче е предвидена предимно за каране по асфалт.Клиренсът и е малък-/около 18см./,но с подбиране на пътя минава и на трудни места.Мицубиши Л300 също е много добре-казваш не било стабилно в завой.....,нали по работа отивате,а не на рали?Другият,но вече изцяло оф-роуд вариант е УАЗ-452 Буханка,но за дълги разстояния по асфалт не е удачна.

Коментар

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
      Ако е 4х4, ще е голям плюс. Ценови диапазон - до 8-10 хиляди български.

До момента съм заглеждал:
      - Тойота Превия: много ме блазни, но някой знае ли дали модела след 2000 г. има версия 4х4? Старият модел не става, само едната врата се отваря;
      С малко ровене в нета открих една Превия 4х4 2006 година но цената и е: твоя лимит умножен по 3.

Коментар

Ъъъ... да поясня... Текущата машина, а и следващата, се използва като транспорт за снимачен екип, а в останалото време - за общовойскови офисен и транспортен автомобил. Доста пъти се налага да се превозим всичките - желателно комфортно и бързо - на 500-1000-2000 км, после да извадим/обърнем една-две седалки, да отворим странична или задна врата и да снимаме в движение. Основният километраж е по асфалт, повишената проходимост е пожелателна за снежни или черни пътища. Хай-Ейсът изглежда добре, но пак е само с една отваряема врата и с цели пейки отзад.
        Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

Коментар

Първоначално публикуван от weezy Преглед на мнение
          С малко ровене в нета открих една Превия 4х4 2006 година но цената и е: твоя лимит умножен по 3.
          Това май е вече третото поколение...

Коментар

Рено Еспейс. Има и 4х4 версии, подходящ е за ежедневна употреба дори и като семеен автомобил.
            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
            Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
              Това май е вече третото поколение...
              Нямам идея кое поколение е но открих и 2001 година 4х4,2.4 бензин,154 коня .Цената и пак надвишава бюджета ти.А между другото много ми хареса.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                Рено Еспейс. Има и 4х4 версии, подходящ е за ежедневна употреба дори и като семеен автомобил.
                Имах няколко такива. Най добре модела 95-2000 год. 2.2 бензин. Мисля, че няма по-здрава и ефтина за поддръжка кола от тази. Не става за хард офроуд, но за нормално каране по черно е прекрасна. На заснежен асвалт със зимни гуми е по- добра от всички джипове които съм имал. Задните седалки се махат за секунди и става легло 2 м. Ако не бяха скапали така модела след 2000 год. пак щях да си купя едно Рено.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

+1 за Еспейс.
                  Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Фолксваген Шаран и клонингите Сеат Алхамбра и Форд Галакси? Имат варианти 4х4, разпространени са, части има!
                    Последно редактирано от Skorpion_BG; 17-12-10, 22:58.
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Привет и от мен. И аз имам залитания по ванове които са 4х4 и мисля , че най-удачно е Mitsubishi Space gear. Влиза в цената , има 4х4 , и частите са на паджеро.Не знам годината дали те устройвапонеже не съм виждал много нови . Луксозни са , седалкитен се вартят и има с панорамни тавани и много екстри. Успех с избора но също може да погледнеш новите киа и хюндай.
                      ЛАДА НИВА 1.7
                      Карана е само по асфалт, няма грам ръжда

Коментар

Вземи погледни и Крайслер Вояджър, сдве плъзгащи странични врати, абе много удобно нещо.Бензиновите имат вариант с 4 по 4.

Коментар

В mobile.bg в момента има няколко VW Scharan-a 4х4 1,9 tdi , че са и с врати и от двете страни, на цени от по 12-14 000 лв.

Коментар

+1 за Еспейс най-популярен, лесен за поддръжка и познат в България .
                            Имах такъв, но с V6, 3000 кубика,с верига, 150 коня - харчи под 9/100 бензин, върви малко повече от БМВ -320, 150 коня и е много приятно,неусетно и неуморително пътуването с него. И цената му е добра . Малко по-трудно се ГАЗифицира, но при добър майстор...и имат 4х4 вариант .
                            Осен това хората се плашат от по-голямата кубатура и е по-евтин с такъв двигател.
                            Успех !

Коментар

+1 за Еспейс .Имам Еспейс от 6 години ,удобен е за товарене ,събира много багаж и е практичен защото седалките се свалят и разместват много лесно.Удобен е за дълъг път,но за 7 пътника с багаж трябва багажник на покрива.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X