Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mercedes Ml 230i MT ИЛИ Kia Sorento 2.4i MT

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mercedes Ml 230i MT ИЛИ Kia Sorento 2.4i MT

Здравейте колеги! До скоро бях решил да купувам Гранд витара около 2002, но след като прочетох няколко статии в новинарски сайтове, както и реални случаи че се обръщат лесно при висока скорост се отказах. Та реших да си взема някой "паркетник", който мога спокойно да карам със 150 и съм се спрял на горепосочените модели. За сорентото има доста инфо във форума и съм горе-долу запознат, но нищо не пише за конкретния бензинов модел, а за мл-а почти нищо не знам, освен че му е скъпо поддръжката. Във форума на мерцедес не намерих полезна информация...Също така ме интересува дали ще е добра идея ако им сложа газов инжекцион. Ще бъда благодарен ако ме насочите и всякаква информация би била полезна! Благодаря предварително!

От: Mercedes Ml 230i MT ИЛИ Kia Sorento 2.4i MT

Казвате, че Ви интересува информация главно за Mercedes Ml. Преди години ме интересуваше този модел и бях пробвал Ml 270 cdi. Не ми хареса като изпълнение и се чуваха разни скърцания при движение. А доколкото самият модел, до май 1999 година са произвеждани в Таскалуса, САЩ. Юни същата година, моделът вече се сглобява в Грац, Австрия (като цяло твърдят, че австрииските били доста по-добри), а от септември вече слагат по-качествени материали в интериора. Същественият фейслифт бил през септември 2001. Тогава, ако не се лъжа, са подменили над 1000 детайла, а подновяването може лесно да се забележи по "прозрачните" фарове. Доколкото 230, не съм го пробвал, но му се носи славата на не достатъчно мощен за Ml-а двигател и препоръчват 320, при който пък разходът бил голям. Като цяло Ml e с лоша слава и ниско качество на изработка в началните години. Относно насоката към модел, мисля, че собственици на Ml и/или Sorento ще дадат най-ценно мнение. И, разбира се, трябва да се пробват и да се усети кое най-много допада.
    Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.

Коментар

За дизела знам че е лош, както и за моделите правени в САЩ, но за бензина съм чувал че е здрав обаче харчи повечко. Въпроса ми е струва ли си 11 - 12 000 тази кола и ще се налага ли често да я вкарвам в сервиза?

Коментар

Ако не с друго поне мога да ти помогна с това, че съм наблщдавал разхода на гориво на 230, 280 и 320. И разликата от 230-320 не беше повече от 2 литра.. така че откъм гориво няма какво толкова да пестиш.
        "Но там, където добрата стара УАЗ-ка може да издрапа, достигат само високопланинските кози."

Коментар

Да, но МЛ 320 са само автоматици...а съм чувал че много им сечупел на старите мл-и автоматиците и за това не искам...

Коментар

Явно се оказва, че в началните години МЛ-а си е проблемен автомобил и винаги се налагат определени компромиси при избора. Доколкото разбрах, искате да сложите газова уредба на бензинов мотор. Kia-та си е един добър вариант, но освен ако не харесвате автоматиците, защо не се насочите към някое Гранд Чероки (не е правилно да предлагам различен модел от избраните, но знам ли).

Коментар

Лично аз мисля да те посъветвам да се откажеш и от двете возила,и да продължаваш с четенето,и избистрянето на концепцията ти за какво точно ти трябва возилото?Май основно за пред кафенето,нали?Добави повечко лев и скачай в Х-5!
              Ако пък толкова да държиш да е МЛ трябва да е AMG...
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

То X5 много хубав, ама с прекалено зачестилите ремонти или смени на автоматичната ск. кутия и наличието на алуминиеви елементи по окачването май отнемат от имиджа на "джипа". Следователно при закупуването на този модел (преди фейслифта) човек трябва да се готви за ремонти. От друга страна го хвалят, че бил пъргав и имал поведение на лека кола.

Коментар

МЛ,високо изпълнение си е доста комфортен автомобил.При Киа си личи корейското изпълнение доста.Като материяли нямат нищо общо в плюс за Мл-а разбира се.Обаче...При Киа частите са доста по-евтини.В пъти.Здравината и лекотата на обслужването също има превес в Киа-та.
                  Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

ако все още не си си купил автомобил и аз да кажа
                    за МЛ моделите преди 2003 г няма смисъл, т.е да са с двигател 3,5.
                    карам мерцедес С320 с двигател като на 320-ките, автомата е 722,6 и на двата модела /доколкото съм запознат/ тук имаше една тема и Бензбосс беше писал за последните числа на скоростната кутия - те определяли натоварването в Nm което може да издържи кутията. в е-бея има доста 98-2001,2 год. за по до 8000$ ама се виждат изгнили калници и т.н.
                    след фейслифта е друга "бира" по-добра електроника, по-готин интериор.
                    лятото си бях в БГ и евтините модели бяха под всякаква критика.

Коментар

3.5 мотор,но от последните,че пьрвите модели изронват зьби на успокоителен вал и за ремонта се отваря целия мотор.320 го внимаваш да не тече под колекторите,че му е слаба гарнитурата на главата и дьржи макс до около 150 000 километра и то ако го дьржиш студен,че оригинално термостата му е на 96 градуса и гарнитурата си отива.Новия модел е подобрена и проблеми няма.................но темата е Киа или Мерцедес.
                      Ако ще е Мерцедес го тьрсиш от последните години сьс старите мотори.Като цяло обаче МЛа не се води успешен ако да има екземпляри които са дьржеливи и то доста.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X