Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Продавам автоматично зарядно за акумулатори CTEK MXS 7.0

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Представете си акумулаторите не като кофа за съхраняваната енергия, а по-скоро картонена кутия. Освен, че се пълнят, могат и да текат. Така всичко си идва на мястото и малкото зарядно не става за големи батерии.

    Коментар


    • #17
      Първоначално публикуван от Stbd Преглед на мнение
      Представете си акумулаторите не като кофа за съхраняваната енергия, а по-скоро картонена кутия. Освен, че се пълнят, могат и да текат. Така всичко си идва на мястото и малкото зарядно не става за големи батерии.
      На теория няма разлика между теория и практика, на практика има. Уникални глупости се изписаха за кофи, картонени чаши, лодки, параходи...... Аз от практиката знам, че 2 пъти се опитват да ми унищожат акумулатора, като го разреждат на 5-6 волта и седи така със дни, последният път със седмици, акумулаторът е оригинален Мерцедес, на практика Варта, произведен далечната 20010. 2 пъти го съживявам и все още карам с него. 100ампер часа е. Карам 90% градско на къси разстояния.
      Съживявам го с руско зарядно, уникално по рода си, без аналог. Съживяването трае около седмица до 10 дни. Зареждам го с ток 0.8 ампера, който пада до 0.2 - 0.3. Волтажа по спомен стига 15.8-18 волта. След всеки цикъл разреждам до 11.5 волта и измервам реалният капацитет, пак с умна разреждачка.
      Ако ви е интересна процедурата ще я споделя, може да се направи и с лабораторен източник на напрежение, но трябва да му се бае, руското зарядно е напълно автоматично - програмира се предварително чрез смарт телефон или компютър през Ви-Фи и се оставя да работи.

      Коментар


      • bokomo
        bokomo коментира
        Редактиране на коментар
        Баси и чудото. Дай модел да го видим това нещо. Освен, ако не е наистина уникално и е в 1 бройка.

    • #18
      Съживяване на "умрял" акумулатор. Умрял или омрял без механични повреди вътре в батерията.
      1. Разреждане до 11.2 волта ако не е много умрял и до 11.7-12в ако е много умрял или в неизвестно състояние.
      1.1 Първи стадии зареждане с ток 0.02С за АГМ и 0.01С за обикновен (С-капацитет) до напрежение 14.4-14.7 волта, държи се в този режим докато зарядният ток не падне до о.001-0.003С ( 0,1-0,3% от капацитета) НА нов АГМ зарядният ток пада до 0.001 и по-малко, на позахабени 0.002-0,003С и до там. Падането до тези стойности показва дали има разбалансиране на клетките в акумулатора (различните клетки се износват различно, а в пакет зареждат до напълване на най-добрата, при изразходване до изразходване на най-лошата от там и падане на капацитета и "не държи ток")
      Тази стъпка отнема 2,5-5 денонощия за обикновенни и 40-60 часа за АМГ. Целта е десулфатизация.
      1.2 Втора стъпка - веднага след стъпка 1.1, без прекъсване дозаряд до 16.2-16.3 волта с ток 0.02С (0.03С за АГМ) Ако всичко е наред напрежението се покачва до 16.2-16.3 в за 5-20мин и токът започва да пада. Токът трябва да падне до 0,011-0,015С = 1,1-1,5% след като се установи този ток Акумулаторът се държи на 16.3 в за 4-6 часа и се изключва. Идеята е да се балансират клетките, като леко се претоварят здравите с много малък ток (моят не загря грам при тази стъпка)
      При второто съживяване нещата бяха дота зле. Наложи се да отворя клетките и да долея вода. При незареден акумулатор стъклената изолация трябва да е влажна, но да не се вижда електролит. При зареден изолацията набъбва и се вижда електролит. Доливах по малко. В смисъл - зареждам по горната процедура, оставан 3-4 часа да почине, разреждам, като отчитам отдаденият капацитет, отварям доливам...и така 3 пъти. При последното разреждане отчете 85 ампер часа. След последното доливане и зареждате електролита беше точно до горният край на стъклената изолация, самата изолация беше добре набъбнала (при разреждане е леко влажна и не се вижда електролит.)

      Това е зарядното http://balsat.ru/kulon_912.php https://www.youtube.com/watch?v=NbhR...BE%D1%80VECTOR

      Позволява зареждане по зададени програми - постоянен ток, постоянно напрежение, стъпаловидно....., разреждане и повтаряне на циклите, зарежда от 1 волт батерия до 12в Всичко се следи на лаптоп или телефон през домашната мрежа и не се налага да му бая, включвам и изключвам..... Уникална машинка си е

      Този тип има доста подробни видеа за различни типове акумулатори и програмите за съживяване https://www.youtube.com/user/MegaCar80/videos

      За разреждане ползвам това https://www.kgiaovien.top/index.php?...ucts_id=143332

      Коментар


      • #19
        https://www.youtube.com/watch?v=OxYt...BA%D0%BE%D0%B2

        Бях дръпнал и една програмка, която прави лог файл и чертае графика, отчита и колко ток е зареден, но това не е от особенно значение. По-важен е токът, който се отдава
        Последно редактирано от Alamo; 06-01-22, 23:04.

        Коментар


        • #20
          Изглежда интересно, но ако ще се заигравам с такъв род зареждане, бих предпочел нещо от рода на imax, ако ще и да е диво китайско менте. Очевидно нямам предразсъдъци, но руската техника има дълъг път да извърви преди да спечели някакво доверие.

          Коментар


          • #21
            Мислех го и това с ИМАкс, но руското ми се стори по-мързеливо и с повече възможности.

            Коментар


            • gy6ter
              gy6ter коментира
              Редактиране на коментар
              От къде може да се купи?

          • #22
            Първоначално публикуван от Alamo Преглед на мнение
            Мислех го и това с ИМАкс, но руското ми се стори по-мързеливо и с повече възможности.
            Донесе ми го приятел, който работи в Украйна. Традиционно е голяма мъка да купиш нещо от Русия, предполагам пирони от Парагвай ще се доставят по-лесно.

            Коментар


            • gy6ter
              gy6ter коментира
              Редактиране на коментар
              Благодаря !

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X